Blog

02 Jan
0

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Στους συνεπαρχιώτες και συνεπαρχιώτισσες πρόσφυγες και εκτοπισμένους,

Στους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες πρόσφυγες και εκτοπισμένους,

Στους Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μη πρόσφυγες, ούτε εκτοπισμένους,

Στους Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες απόδημους,

Ευχόμαστε, ολόψυχα, με την ευκαιρία του Νέου Χρόνου, 2022, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και χαρές, απαλλαγμένοι από τον κορωναϊό.

Ευχόμαστε και στην Κύπρο μας ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ με τη ζωή να συνεχίζει σε μια ελεύθερη, Ενιαία  και ευημερούσα Κυπριακή Δημοκρατία. 

Για να φθάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, δηλαδή, να ελευθερωθεί η Κύπρος και να συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε και η ζωή να κυλά με χαρές και πρόοδο:

 • Πρέπει όλοι μαζί, από τώρα, στην αρχή του χρόνου 2022, προτού οι Έμποροι των Εθνών και οι εδώ  Διζωνικοί συνοδοιπόροι τους, μας φέρουν ένα νέο σχέδιο ΑΝΝΑΝ, χειρότερο του πρώτου, που θα ακούει στο όνομα «σχέδιο Γκουτέρες»  να  βροντοφωνάξουμε:
 • ΟΧΙ, σε συνέχιση Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ
 • ΝΑΙ, σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού και ανάληψη σταυροφορίας, υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε και συνεχίζει να παραβιάζεται στην Κύπρο από το 1974 μέχρι σήμερα, με αποκλειστικό «οδηγό» μας τον  Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
 • Ευχόμαστε, όλοι να καταλάβουμε, πλέον, ότι η ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΔΔΟ,  προέκυψε με  την Τουρκική εισβολή και κατοχή εδαφών της ΚΔ, τη σφαγή και τον βίαιο εκτοπισμό όλων εμάς των προσφύγων, 33% του πληθυσμού της Κύπρου, 85% του πληθυσμού των κατεχομένων εδαφών μας. Άρα, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτό απαιτεί και επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο όπως αυτό καθορίζεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
 • Ευχόμαστε, όλοι να καταλάβουμε ότι το κακό που μας βρήκε το 1974 δεν αποτελεί  τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα παράνομης, εγκληματικής, συνωμοτικής συμφωνίας μεταξύ αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας, με στόχο την Τουρκοποίηση / Ισλαμοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας, ως εφαλτήριο για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και να πάψουμε να σιωπούμε. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία αυτοχειριασμού.
 • Ευχόμαστε, όλοι να κωφεύσουμε στα ψέματα, την παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση ότι, λύση ΔΔΟ, αποτελεί: «Ένα κλασικό ομοσπονδιακό πολίτευμα, μακριά από διαιρετικά στοιχεία, με ενότητα κράτους, λαού, θεσμών και οικονομίας. Με πλήρως κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες για το σύνολο των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου και χωρίς  παράταση στο διηνεκές κηδεμονευτικών δικαιωμάτων επί της Κύπρου.». Ακριβώς το αντίθετο είναι που θα ισχύει με λύση ΔΔΟ:

Θα πρόκειται για ένα παράνομο, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ομοσπονδιακό πολίτευμα, βασικοί πυλώνες  του οποίου θα είναι:

 • Η διαίρεση του ενιαίου γεωγραφικού χώρου της Κύπρου και  ο γεωγραφικός ρατσιστικός διαχωρισμός του Κυπριακού Λαού, στη βάση φυλής και θρησκείας. Θα αποτελεί ένα απαρτχάιντ το οποίο επέβαλε η  Τουρκική  στρατιωτική εισβολή, τη στρατιωτική  κατοχή, το εθνικό ξεκαθάρισμα των κατεχομένων εδαφών από το γηγενή πληθυσμό, η βίαιη μεταφορά της μειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα και ο μαζικός εποικισμός των κατεχομένων. Αυτή λοιπόν η διαίρεση θα νομιμοποιηθεί και θεσμοθετηθεί με τη λύση ΔΔΟ.
 • Ο θεσμικός αποκλεισμός της επιστροφής  των εκτοπισμένων και προσφύγων από τις πατρογονικές μας  εστίες. Δηλαδή θα νομιμοποιηθεί το Εθνικό ξεκαθάρισμα που μας έγινε και η με παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών μας ελευθεριών.
 • Η παραμονή στην Κύπρο των χιλιάδων εποίκων που έφερε εδώ παράνομα η Τουρκία για να αντικαταστήσουν εμάς ώστε να μπορεί να λειτουργήσει λύση ΔΔΟ. Δηλαδή θα νομιμοποιηθεί το έγκλημα πολέμου που είναι ο εποικισμός
 • Η εξασφάλιση στην Τουρκία, μονίμων  κηδεμονευτικών δικαιωμάτων  επί της Κύπρου,  μέσω των Τουρκοκυπρίων και της Συνταγματικής  δομής  μιας  λύσης  ΔΔΟ. Αυτό επιβεβαιώνεται με τις συγκλίσεις που έχουν μέχρι τώρα επιτευχθεί, καθομολογία των Διζωνικών Ηγετών μας.
 • Αυτό είναι το τερατούργημα λύσης ΔΔΟ, μεγάλο ποτήρι γεμάτο κώνειο, το οποίο ετοίμασαν οι Τούρκοι με τη Βρετανία από πριν την ανεξαρτησία της Κύπρου και ανέλαβαν οι σημερινοί Ηγέτες μας να μας το ποτίσουν.
 • Ευχόμαστε,  αυτά τα κατοχικά δεδομένα, αυτές  οι πραγματικότητες κατά τον Τούρκο εισβολέα, καθώς και οι κίνδυνοι που εμπεριέχουν, να συνειδητοποιηθούν από όλους μας, πρόσφυγες/ εκτοπισμένους και μη, να λύσουμε τη σιωπή μας και να αποσύρουμε τη συναίνεσή που παρέχει η σιωπή, στην ακολουθούμενη πορεία συνθηκολόγησης με την κατοχή και τις παράγωγες συνέπειές της. Να το κάνουμε ξεκάθαρο από τώρα, ότι δεν θα πιούμε το κώνειο.

Με τις πιο πάνω ευχές υποδεχόμαστε το Νέο Χρόνο,   2022,  και καλούμε κάθε Κύπριο πατριώτη, καλούμε την Κοινωνία των Πολιτών, σε πατριωτικό ξεσηκωμό με παλλαϊκή απαίτηση  να τερματιστούν τα ανατολίτικα παζάρια ξεπουλήματος της Πατρίδας, ξεπουλήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βασικών μας ελευθεριών.

Ενόψει δε και των Προεδρικών εκλογών το Φεβρουάριο του 2023  προσφέρεται η  Δημοκρατική διαδικασία και η ευκαιρία στο Λαό, να κάνει το θαύμα του. Είμαστε βέβαιοι ότι  μίαν τέτοια απόφασή μας θα τη συνδράμει και  ο Θεός, αναδεικνύοντας και τον κατάλληλο υπερκομματικό, ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ελπίζουμε οι ευχές μας να εισακουσθούν και να προετοιμαζόμαστε  όλοι μας για  την υπέρβαση που θα χρειασθεί να κάνουμε, εντός του 2022,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τη Δικαίωση και την προοπτική για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 58 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18 Dec
0

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021. ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2022.

ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ  ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΝ ΤΟ ΝΕΟ  ΧΡΟΝΟ,  ΜΕ ΥΓΕΙΑ

 ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

Φτάνει να μην  παρασυρόμαστε απο τις  ψεύτικες υποσχέσεις, τις πολιτικές δολοπλοκίες, την παραπληροφόριση, που μας σπρώχνουν σε συνθηκολόγηση με τον  κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα. Δεν θα αποτελέσουμε την τελευταία γενιά των Ελλήνων σε αυτόν τον τόπο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

 53 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
18 Dec
0

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ -ΑΔΙΚΑΙΩΤΟ. ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΣΕΛΛΗ

Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ, ΕΝΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ, ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΒΑΡΥ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ.  ΜΑΣ ΘΛΙΒΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑΒΟΥΜΕ  ΣΥΝΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΜΑΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ. ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΠΕΙΣΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΟΣΩΝ ΕΦΥΓΑΝ  ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.  ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ. Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

 208 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
28 Nov
0

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Με αφορμή την κλιμακούμενη διπλωματική δράση «εναντίον» τάχα των δύο κυριάρχων ξεχωριστών Κρατών που  ζητά η Τουρκία  και υπέρ της λύσης ΔΔΟ που απαράδεκτα και καταστροφικά συζητείται τα τελευταία 47 χρόνια, καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό ότι έχει στοχοποιηθεί, ώστε, παραπληροφορημένος και  συγχυσμένος  να του επιβληθεί ένα νέο, χειρότερο από το ΑΝΝΑΝ, σχέδιο Γκουτέρρες. Θυμίζουμε ότι το 1959-1960  ζήσαμε παρόμοιες δόλιες συνθήκες. Ζήσαμε τον απαράδεκτο  εκβιασμό της αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας:  «Ανεξαρτησία αντί αναγνώριση του Δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης, ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ». Σήμερα, ο εκβιασμός και πάλι Βρετανικής έμπνευσης, είναι:  «ΔΔΟ ή δύο ξεχωριστά Κράτη»

Επαναλαμβάνεται σήμερα η εκβιαστική, αποικιοκρατική μεθοδολογία του 1959-1960  με την  οποία ουσιαστικά μας ζητείται:

 • Να πούμε και «ευχαριστώ» για την κατάλυση της Ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 • Να επιβραβεύσουμε, εμείς τα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας, πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, ολόκληρος ο Λαός μας, την Τουρκία για τα κατά συρροή εγκλήματα πολέμου που διέπραξε σε βάρος μας.
 • Να δεχθούμε την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας , Διεθνώς αναγνωρισμένης, ασπίδα της ύπαρξης μας σε αυτόν τον τόπο. Να μην ξεχνούμε ότι το κακό που πάθαμε, το πάθαμε με την κατάλυση του Κράτους μας, έστω και για μια εβδομάδα, τον Ιούλιο του 1974, με το προδοτικό πραξικόπημα.
 • Να υποθηκεύσουμε, το μέλλον  των παιδιών και εγγονιών μας, του Κυπριακού Ελληνισμού και της μακραίωνης ιστορίας του σε αυτόν τον τόπο, στον Τουρκικό επεκτατισμό και ισλαμικό φανατισμό

  Αυτό ακριβώς το σενάριο,  εξυπηρετείται από:

 • Τη διγλωσσία στον πολιτικό λόγο με την οποία «ρυπαίνεται» ο Κυπριακός Λαός. Από τη μια στηρίζεται η λύση ΔΔΟ της οποίας η βάση είναι:
 • η γεωγραφική διχοτόμηση της Κύπρου, προϊόν εξωτερικής στρατιωτικής επέμβασης και κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας,
 • ο γεωγραφικός διαχωρισμός του πληθυσμού της Κύπρου στη ρατσιστική βάση φυλής και θρησκείας, ο οποίος επετεύχθη χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνιστούν έγκλημα γενοκτονίας και βάναυσης παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και,
 • ο εποικισμός.

Παρά αυτά τα  δεδομένα,  παρουσιάζεται η ΔΔΟ ότι θα αποτελεί λύση που θα στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, θα αποτελεί λύση που θα μας αποδώσει Ευρωπαϊκό κανονικό Κράτος, θα κατοχυρώσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και άλλα «παραμύθια».

 • Αυτήν η  ξεκάθαρη διγλωσσία υπηρετούν ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και οι  Υπουργοί του,
 • Την ίδια  ξεκάθαρη διγλωσσία σερβίρουν και οι ηγεσίες  ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, καθώς και  η μάταιη και συνάμα παράλογη αναζήτηση από την  Ηγεσία του ΔΗΚΟ  λύσης    ΔΔΟ, με σωστό τάχα, περιεχόμενο. Η ΔΔΟ ένα και μοναδικό περιεχόμενο έχει:
 • Την πλήρη Τουρκοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας με τη δημιουργία Κρατικού προγεφυρώματος εκεί, το οποίο μέσω των συνταγματικών δομών της  ΔΔΟ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για επανάκτηση  ολόκληρης της Κύπρου  από την Τουρκία , όπως ξεκάθαρα αποκαλύπτεται και διακηρύττεται από την Τουρκία..
 • Με ανάλογη  επίσης  διγλωσσία  συμβάλλουν και διάφοροι  αρθρογράφοι που ξαφνικά «ζωντάνεψαν» και αρθρογραφούν  με γλώσσα που είτε παραπληροφορεί, είτε συγχύζει σε πρώτη φάση. 

Με αυτή τη διγλωσσία  και τη σύγχυση που προκαλεί, εξυπηρετείται ο εκβιασμός, «ΔΔΟ αντί  δύο ξεχωριστά Κράτη». Προβάλλεται η ΔΔΟ ως επιτυχία σε αντίθεση με τα δύο ξεχωριστά Κράτη. Εδώ ακριβώς είναι η εγκληματική απάτη, διότι δεν είναι επιδίωξη της Τουρκίας τα δύο ξεχωριστά Κράτη. Μόνο μέσο ΔΔΟ θα ανοίξει ο δρόμος για την  Τουρκία   να υλοποιήσει και ολοκληρώσει το σχέδιό της  για ανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου.

Γιαυτό,  καλούμε το Λαό σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε και να σταματήσουμε τους αποικιοκρατικού τύπου εκβιασμούς και να ανοίξουμε το δρόμο  διεκδίκησης της αποκατάστασης της Διεθνούς έννομης τάξης στον τόπο μας. Μπορούμε. Ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε και σε προεκλογική περίοδο των επόμενων Προεδρικών εκλογών. Έχουμε καθήκον να απομακρύνουμε από την εξουσία υποψηφίους που θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ. Πρέπει να στηριχθεί υποψήφιος Πρόεδρος ο οποίος να έχει ξεκάθαρο εκλογικό πρόγραμμα για απελευθέρωση του τόπου  και εξυγίανση της πολιτικής, οικονομικής, και Κοινωνικής ζωής του τόπου. Εξυγίανση της πολιτικής διαχείρισης του Κυπριακού θα επέλθει με ανάληψη καθαρού αντικατοχικού αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και του Λαού της, στη βάση αρχών του Διεθνούς Δικαίου και ΟΧΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Τότε,  αυτόματα θα ανοίξει ο δρόμος και για  την οικονομική και Κοινωνική εξυγίανση της Κοινωνίας μας. Πηγή της διαφθοράς και όλων των άλλων κακών που βιώνουμε σήμερα στον τόπο μας είναι η διεφθαρμένη πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό, υποτάσσοντας τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού στα συμφέροντα του κατακτητή και των ξένων συμφερόντων. Με ποια ανταλλάγματα άραγε να ακολουθείται με πείσμα αυτή η επιλογή, τη στιγμή που ο Λαός την απέρριψε στο Δημοψήφισμα του 2004;;; 

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 90 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22 Nov
0

ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ “ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ” ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η ακολουθούμενη διαχείριση του Κυπριακού και η διαχρονική επιτυχία της Βρετανικής Διπλωματίας να κρατά Ηγέτες μας, πειθαρχημένους εκτελεστές των παράνομων και άνομων ΒρετανοΤουρκικών σχεδιασμών για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας , έχει απαλλάξει την Τουρκία από τις ενοχές και τις ευθύνες που τη βαρ΄υνουν ως εισβολέα, κατακτητή, βιαστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, και εγκληματία πολέμου σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας. Έχει μετατραπεί η Τουρκία, σε ενδιαφερόμενο μέρος το οποίο καλείται να “συμβάλει” στη λύση δικοινοτικών διαφορών μεταξύ των μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην Κύπρο και μάλιστα πάντοτε υπό όρους συνθηκολόγησης μας, τους οποίους θέτει ως κατακτητής. Αυτό γίνεται και επιτυγχάνεται με τις ακολουθούμενες Δικοινοτικές συνομιλίες, με στόχο τη λύση ΔΔΟ. Με αυτό το ρόλο που οι “Ηγέτες μας” έχουν αναγνωρίσει στην Τουρκία, αυτή κλιμακώνει την επιθετική Διπλωματική και στρατιωτική της επίθεση εναντίον μας, υλοποιώντας σταδιακά αλλά σταθερά, την επιβολή των επεχτατικών στρατηγικών σχεδσιασμών της σε βάρος μας, ανενόχλητη. Παράλληλα με την κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα τόσο στο Διπλωματικό όσο και το στρατιωτικό τομέα, κλιμακώνεται από τα ξένα συμφέροντα που συνεργάζονται μαζί της και η εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης του Λαού μας, με ανάπτυξη του ηττοπαθούς διαλόγου περί εφικτού, περί περιορισμένων δυνατοτήτων μας , με προβολή του ανισοζυγίου δυνάμεων με τον κατακτητή, περί πραγματικοτήτων που βοούν και είναι, τάχα, μη αναστρέψιμες και της λογικής να μην διεκδικούμε διότι αυτό αποτελεί εθνικιστική έξαρση που δεν αρέσει στους ξένους, κ.λ.π. κ.λ.π. Συνεργοί και σε αυτή την προσπάθεια είναι και δικοί μας Ηγέτες και Παράγοντες οι οποίοι συνεπικουρούμενοι και από ξένης προέλευσης μέτρα χειραγώγησης του Λαού μας, νέμονται την εξουσία του τόπου, σε διάφορα επίπεδα, με αποστολή τους, την εξυπηρέτηση της Τουρκικής κατοχής και των ξένων συμφερόντων. Όλη αυτή η φιλοτουρκική εκστρατεία συνθηκολόγησης και νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων, καμουφλάρεται και με τον καπνό της παραπλάνησης, ότι πρόκειται για πολιτική ασκούμενη στη βάση αρχών, πολιτική που διεκδικεί λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, λύση για μια Ευρωπαϊκή Κύπρο και ένα “κανονικό” Κράτος. Τίποτε από αυτά δεν ισχύουν. Όλα αποτελούν ψευδείς παραστάσεις σκοτεινού παρασκηνίου και εκτεταμένη δίγλωσση παραπληροφόρηση. Με αγανάκτηση κάνουμε και επαναλαμβάνουμε αυτές τις εκτιμήσεις μας διότι, διακυβεύεται το μέλλον του τόπου μας και ιδιαίτερα εμάς των προσφύγων και εκτοπισμένων. Εγκαταλείπονται και απεμπολούνται τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα τα οποία τόσο βάναυσα έχουν παραβιασθεί το 1974. Η Κυπριακή Δημοκρατία, η ομπρέλλα προστασίας μας, οδηγείται σταδιακά σε διάλυση.

ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ “ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ” ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Το Διεθνές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και ιδιαίτερα ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ρητά καθορίζουν, όλα όσα στρατηγικά επιχειρήματα και επιλογές χρειάζονται για να διεκδικούνται τα Δίκαια , ιδιαίτερα των Μικρών Κρατών και Λαών, κατά τρόπο απόλυτα ΕΦΙΚΤΟ. Αυτή δυστυχώς την πορεία οι Ηγέτες μας από το 1990 και μετά την παρασιωπούν και τη λοιδορούν. Αντίθετα υιοθετούν και ωραιοποιούν τη Βρεατνοτουρκική συνωμοσία της δεκαετίας του 1950 σε βάρος της Κύπρου και του Λαού μας, για αντικατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας με διχοτομική αρχικά λυση ΔΔΟ, με παράλληλο Τουρκικό έλεγχο και πολιτική κηδεμονία ολόκληρης της Κύπρου και με τελικό στόχο τον αφελληνισμό και εκτουρκισμό/εξισλαμισμό ολόκληρης της Κύπρου. Αυτόν τον ανήθικο και παράνομο ΒρετανοΤουρκικό στόχο ανέλαβαν “γνωστικοί” Ηγέτες μας εργολαβικά να μας φορτώσουν.

Μας είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να επιτρέπει, με τη σιωπή του ο Λαό μας, να συνεχίζεται αυτή η ανήθικη πορεία και μάλιστα και με δική του ΕΥΛΟΓΙΑ, την οποία δίδει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ΔΕΣΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑΥΤΟ.

Καλούμε το Λαό να μην ΞΕΧΝΑ οτι το 2004 ασκώντας το Δημοκρατικό του Δικαίωμα απέρριψε το Σχέδιο ΑΝΝΑΝ το οποίο είχε ετοιμασθεί στη βάση και φιλοσοφία των κατοχικών δεδομένων και προνοούσε τη νομιμοποίηση τους με λυση ΔΔΟ. Στην ίδια βάση και με τον ίδιο στόχο για λύση ΔΔΟ, επιμένουν να συζητούν οι Διζωνικοί Ηγέτες μας παραγνωρίζοντας και παραμερίζοντας προκλητικά τη Λαϊκή Βούληση του 2004. Σήμερα μάλιστα, η παραλλαγή του Σχεδίου ΑΝΝΑΝ την οποία οι Διζωνικοί Ηγέτες μας καθημερινά εξυμνούν, είναι πολλαπλά χειρότερη του τότε Σχεδίου ΑΝΝΑΝ.

 75 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
20 Nov
0

ΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΑ—21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1931

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τίμησε και φέτος τα Οκτωβριανά του 1931, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο των Οκτωβριανών, στη Λευκωσία. Με την κατάθεση του στεφανιού τιμούμε τους νεκρούς της παλλαϊκής εκείνης εξέγερσης των προγόνων μας κατά των Βρετανών αποικιοκρατών. Τιμούμε επίσης την ίδια την εξέγερση και τον αγώνα του Λαού μας για αποτίναξη του ξένου ζυγού. Ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι ο αγώνας των Ελλήνων της Κύπρου κατά ξένων κατακτητών και των Βρετανών αποικιοκρατών οι οποίοι ακόμη ποδηγετούν τη ζωή μας συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι τη δικαίωση της Κύπρου και του Λαού μας με απελευθέρωση από την Τουρκική κατοχή και την απαλλαγή μας από τα δεσμά της αποικιοκρατίας. Ο υπερ πίστεος και Πατρίδος αγώνας είναι Ιερός και θα είναι νικητήριος.

Με την ευκαιρία της επετείου παραθέτουμε και μια εκτενή ανφορά στα Οκωβριανά, με αναφορά και στα τότε γεγονότα όπως εξελίχθηκαν και στην Επαρχία Κερύνειας, έρευνα και συγγραφή του συναγωνιστή Γιαννάκη Γαλακτίου, για ευρ΄ύτερη ενημέρωση.ΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΑ- 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1931

 45 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
20 Nov
0

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΤΑΡ

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Πριν, κατά και μετά τις 15.11.2021, οι Τούρκοι έκαμαν σειρά από προκλητικά εμπρηστικές δηλώσεις, πανηγυρίζοντας για την Τουρκική αποσχιστική ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών μας σε παράνομο Κράτος. Στεκόμαστε ιδιαίτερα σε δηλώσεις  του  εγκάθετου της  Άγκυρας στα κατεχόμενα, Τατάρ, ο οποίος κόμπαζε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου ζουν σήμερα σε ειρήνη και ελευθερία στο δικό τους Κράτος. Δεν ακούσαμε κανένα από τους διαχειριστές του Κυπριακού να απαντούν στις Τουρκικές προκλήσεις. Σε τέτοιες όμως  εμπρηστικές δηλώσεις εμείς οι πρόσφυγες και εκτοπισθέντες από τα κατεχόμενα εδάφη μας, νόμιμοι κάτοικοι των κατεχομένων περιοχών(85% του πληθυσμού) και νόμιμοι ιδιοκτήτες του 85% των κατεχομένων περιουσιών, απαντούμε ξεκάθαρα:

 • Σήμερα  ζείτε σε κλεμμένη γη, σε κλεμμένες περιουσίες, τη δική μας γη και τις δικές μας περιουσίες. Είστε κλέφτες και  σφετεριστές του χειρίστου είδους κρυμμένοι πίσω από τα όπλα του αιμοσταγούς Τούρκου κατακτητή.
 • Πάνω σε κλεμμένη γη δεν μπορεί να λειτουργεί Κράτος
 • Το άδικο δεν ευλογείται και η ώρα της αποκατάστασης του Δικαίου είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι θα έλθει.
 • Δεν υπάρχει καμιά «πραγματικότητα» στα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη. Υπάρχει Τούρκικη κατοχή, υπάρχει παράνομος εποικισμός
 • Ο κάθε Τουρκοκύπριος νόμιμος πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας  δικαιούται όσα Δικαιώματα έχει ο κάθε Έλληνας, Αρμένιος, Λατίνος και Μαρωνίτης νόμιμος Κύπριος πολίτης. Τίποτε περισσότερο.
 • Θέλουμε να γνωρίζει τόσο ο Τατάρ, όσο και οι άλλοι Τουρκοκύπριοι, ότι οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι από τα κατεχόμενα σήμερα μέρη της Κύπρου μας ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ και δεν έχουν κουρασθεί από το πέρασμα του χρόνου που μας επιβάλλει η Τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί και η φιλοτουρκική στάση των Δυτικών συνοδοιπόρων της Τουρκίας, χωρών. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ. Ο νους , η ψυχή και η καρδιά, τόσο εμάς της πρώτης γενιάς καθώς και των παιδιών και των εγγονιών μας θα είναι πάντοτε στραμμένα στα κατεχόμενα εδάφη μας.
 • Καλούμε τους Τουρκοκύπριους να μην επαναπαύονται στην προστασία των Τουρκικών στρατευμάτων διότι,  το  άδικο δεν ευλογείται και θα έλθει η ώρα της αποκατάστασης του Δικαίου.

ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ Ο ΔΙΩΓΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 79 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
01 Nov
0

Ο μονόδρομος του ΟΧΙ όταν μας καλούν να «γίνωμεν εθελονται δούλοι»

Συμφωνούμε απόλυτα με το άρθρο του Άριστου Μιχαηλίδη το οποίο φέρει τον πιο πάνω τίτλο και το κοινοποιούμε για ευρύτερη ενημέρωση. ΟΧΙ σε λυση ΔΔΟ για να μην γίνουμε σκλάβοι αναλώσιμοι.Ο μονόδρομος του ΟΧΙ όταν μας καλούν να ΄γίνουμε εθελοντές δούλοι

 45 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
29 Oct
0

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η Αδούλωτη Κερύνεια  όπως και ο Ελληνισμός ολόκληρος, τίμησε και φέτος την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ. Επέτειο κατά την οποία ο Ελληνισμός απάντησε ΟΧΙ  στην απαίτηση του  Γερμανο-Ιταλικού φασιστικού άξονα της εποχής εκείνης, να του παραδώσουν τα «κλειδιά» του Ελληνικού Κράτους. Ο Ελληνισμός αψηφώντας  τα δεδομένα και το αρνητικό γιαυτόν ισοζύγιο δυνάμεων  και πιστός στην ιστορία του, αντέταξε το ΟΧΙ στον Ιταλικό  Φασισμό, τον οποίο και  νίκησε κατά Κράτος. Ακόμη και μετά την κατάληψη της Ελλάδος από το Χιτλερικό Φασισμό, ο Ελληνισμός συνέχισε να μάχεται, πιστός στο ΟΧΙ, αρνούμενος τη συνθηκολόγηση γράφοντας το έπος του 40 μέχρι την πλήρη κατάρρευση του Φασισμού και την απελευθέρωση. Η ηρωική αντίσταση του Ελληνισμού στον Ιταλογερμανικό Φασισμό του 40 συνέβαλε ουσιαστικά στην τελική του ήττα, κάτι το οποίο καταγράφηκε ιστορικά και αναγνωρίστηκε και από τους συμμάχους που πολέμησαν τότε το Φασισμό. Αυτή την αναγνώριση δυστυχώς, εγκληματικά παραμερίζουν οι σημερινοί απόγονοι των τότε συμμάχων και κατά φασιστικό τρόπο όχι μόνο δικαιολογούν την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου μας, αλλά μας πιέζουν να υποταχθούμε στον Τουρκικό Φασισμό και να νομιμοποιήσουμε την κατοχή και τα παράγωγά της , ξεπουλώντας τη μισή μας πατρίδα. Πιστοί στην υποθήκη των αγωνιστών του 40-45, τους οποίους τιμούμε σήμερα,  έχουμε καθήκον και εμείς, σήμερα, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους, αρνούμενοι τη συνθηκολόγηση με την Τουρκική κατοχή, προβάλλοντας  το δικό μας ΟΧΙ.

Τιμήσαμε
την επέτειο με σχετική Διακήρυξη σε προηγούμενη ανάρτησή μας στην ιστοσελίδα
του Σωματείου,  adoulotikerinia.com.cy και με συμμετοχή στην παρέλαση με ένα μικρό άγημα .

Από
το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 38 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εμπρός για λευτεριά
28 Oct
0

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ “ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ 1940.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ.

ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΔΔΟ)= ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ή ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Συμπατριώτες ,Συμπατριώτισσες,

Έχοντας Φάρο της ύπαρξης και του αγώνα μας τα διδάγματα της ιστορίας μας και τιμώντας σήμερα το ΟΧΙ του σαράντα, στην ιταμή πρόκληση του φασιστικού άξονα που αιματοκύλησε τον κόσμο της τότε εποχής, ορθώνουμε και εμείς το δικό μας ΟΧΙ στη συνθηκολόγηση με την Τουρκική κατοχή και σας απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό.

Καταγγέλλουμε και προειδοποιούμε τον Κυπριακό Λαό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα από το ενορχηστρωμένο (στημένο)  παράνομο και ανήθικο «παιγνίδι» για λύση ΔΔΟ. Η πορεία προς ΔΔΟ  πρέπει να ανακοπεί.

Το βάρος αυτής της ευθύνης ατυχώς ή δυστυχώς, πέφτει στους ώμους του Λαού και πρέπει να βρεθεί το κουράγιο να την αναλάβουμε.  Πρέπει να επαγρυπνούμε και μπορούμε με τη δική μας θέληση και με τη βοήθεια του Θεού,  να θριαμβεύσουμε επι της αδικίας, επι των Τούρκων κατακτητών και επι των υποκριτών συνοδοιπόρων τους, δικών μας και ξένων.

Ας υψώσουμε ο καθένας μας την προσωπική μας σημαία του ξεσηκωμού μας,  αρνούμενοι προσωπικά και συλλογικά τις «πραγματικότητες», απορρίπτοντας το συμβιβασμό με την κατοχή , απορρίπτοντας τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων. Αυτή είναι η πρώτη απαραίτητη ενέργειά του καθενός μας η οποία θα φέρει την ενότητα στόχου και θα σφυρηλατήσει  το κοινό μέτωπο νίκης.

Γιαυτό,  συμπατριώτες / συμπατριώτισσες,

 • Αποτάξετε την ηττοπάθεια και την απελπισία που καλλιεργούν οι σημερινοί Φαρισαίοι και υποκριτές , υπηρέτες του Τούρκου κατακτητή και των σατανικών ξένων συμφερόντων.
 • Κωφεύσετε στις σειρήνες της υποταγής στον αντίχριστο Τούρκο κατακτητή. Το μέλλον που η υποταγή στον κατακτητή, μας επιφυλάσσει, το βιώσαμε από το 1974 και μετά. Μας το επαναλαμβάνει καθημερινά και ξεκάθαρα ο κατακτητής και το επιβεβαιώνει η ιστορία, ο βίος και η πολιτεία του.
 • Μην γίνεσθε βαποράκια του πολιτικού ναρκωτικού ότι,  47 χρόνια μετά το 1974 όλα έχουν χαθεί και ότι δεν υπάρχουν επιλογές, ότι τίποτε δεν γίνεται.
 • Μην παρασύρεσθε από το σατανικό σύνθημα ότι υπάρχει μέλλον με τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και τη νομιμοποίηση της τουρκοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας. Προς θεού να μην αφήσουμε μια τέτοια κληρονομιά στα παιδιά μας. Θα είναι συνταγή είτε του αφανισμού, είτε του εξισλαμισμού τους.  Τα παιδιά μας δεν σηκώνουν και δεν θα αντέξουν ένα νέο προπατορικό, δικό μας, αμάρτημα τύπου Αδάμ και Εύας,  οι οποίοι υπέκυψαν στον πειρασμό του διαβόλου.
 • Ας σταματήσουμε να απλώνουμε το χέρι προς το «αμαρτωλό μήλο» της συνθηκολόγησης που ακούει στο όνομα ΔΔΟ, συναγωνιζόμενοι ποιος θα το κόψει πρώτος.
 • Ας διδαχθούμε από την ιστορία η οποία χωρίς εξαιρέσεις επαναλαμβάνεται και διδάσκει:
 • ΟΙ Λαοί, μικροί ή μεγάλοι ,  σκλαβώνονταν,  μόνο αφού κάποιοι άνοιγαν   από μέσα την πόρτα σε κατακτητές.
 • Οι Λαοί σκλαβώνονται πάντοτε από κάποιον πολύ πιο ισχυρό Λαό. Πάντοτε όμως οι μικροί και αδύνατοι σκλαβωμένοι Λαοί  νικούσαν και αποκτούσαν την ελευθερία τους. Θα έλθει και η σειρά μας, φτάνει να μην ενδώσουμε και να αντέξουμε τη διαδρομή.
 • Λαοί οι οποίοι ενέδωσαν σε κατακτητή και δεν διεκδίκησαν την ελευθερία τους με την ψευδαίσθηση για ένα καλό αύριο, αφομοιώθηκαν και αφανίσθηκαν.
 • Ας απαιτήσουμε λοιπόν επανατοποθέτηση και αναθεώρηση πολιτικής, στόχου  και στρατηγικής.. Ουσιαστικά  επιβάλλεται να αποφασίσουμε τερματισμό της πορείας προς λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΗ.

Ότι πιο ανθρώπινο και φυσιολογικό το οποίο κανένας δεν μπορεί να μας αρνείται.

Συμπατριώτες / Συμπατριώτισσες,

Μπορούμε, ενωμένοι σε μια γροθιά, ισότιμοι πολίτες και κυρίαρχα ισότιμο Κράτος στη Διεθνή Κοινότητα,  να φέρουμε την ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Φτάνει να το αποφασίσουμε και να το επιδιώξουμε, με πίστη στο Θεό, το Δίκαιο  και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις , δυνατότητες και προοπτικές μας. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

28, Οκτωβρίου 2021

 107 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ