Blog

22 Apr
0

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20.4.2024, το βράδυ, με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004 που διοργάνωσε το Σωματείο μας της Αδούλωτης Κερύνειας,  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο. Τιμήθηκε η επέτειος διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τιμήθηκε, 20 χρόνια  μετά, η  ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι , Μαρωνίτες,   Λατίνοι, ακόμη και οι εναπομείναντες  στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριοι που αντιπροσωπεύονται από το  26% που ψήφισε ΟΧΙ.   (ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ),  με τη ΨΗΦΟ του  ανέκοψε την  ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, μιας άνανδρης και καθόλα παράνομης επίθεσης,   της οποίας στόχος ήταν  να ολοκληρωθεί η  συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

30 χρόνια χρειάστηκαν   από το 1974,  30 χρόνια πιέσεων, εκβιασμών, εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων Ηγετών και πολιτών, παρωδίας αδιέξοδων Δικοινοτικών συνομιλιών  επί Ιδεών και  σχεδίων λύσης αντίθετων με το Διεθνές Δίκαιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, για να ετοιμασθεί  το σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο ΑΝΝΑΝ για να ικανοποιηθεί βασικό  σκέλος της καλομελετημένης συνωμοσίας που συνομολογήθηκε το 1956 μεταξύ  της αποικιοκρατικής Βρετανίας και της Τουρκίας, εναντίον της Κύπρου και του Λαού μας,  το οποίο προνοούσε όπως  το σχέδιο λύσης που θα ετοιμαζόταν έπρεπε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ΟΗΕ, το Γενικό Γραμματέα του, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή και έγκρισή του από τον Κυπριακό Λαό και τους Ηγέτες του.  (Τα αποδεσμευόμενα απόρρητα έγγραφα της Βρετανικής πολιτικής, της περιόδου εκείνης, ωμά το ομολογούν  και το αποκαλύπτουν). Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν, τότε, ο ΑΝΝΑΝ και πήρε το όνομά του.   Ήξεραν από το 1956 οι συνωμότες ότι οι σχεδιασμοί τους για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της ήταν έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ήξεραν ότι θα απαιτούνταν εκπτώσεις  από το Διεθνές Δίκαιο  για να δικαιολογηθεί.

Το ένστικτο και η νοημοσύνη του Κυπριακού Λαού η οποία υποτιμήθηκε βάναυσα, καθώς και η βούλησή του για επιβίωση στην Ελληνική από αιώνες Κυπριακή γη, τον έκαμε να ορθώσει ανάστημα για να δώσει συνέχεια στην τρισχιλιετή ιστορία του τόπου. Ψήφισε ΟΧΙ σε ένα σχέδιο  που του ζητούσε ωμά να συνθηκολογήσει με τα δεδομένα μιας παράνομης και   βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου όπως αυτές κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Αυτή την Λαϊκή, ιστορική βούληση του Κυπριακού Λαού τίμησε, 20 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι τη μέρα του ΟΧΙ τιμούν όλοι οι Κύπριοι πατριώτες και το ΟΧΙ ζη και σήμερα διότι, σήμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, από τότε,   καθώς ο κατακτητής και οι ξένοι  Δυτικοί συνοδοιπόροι του στέκονται πλέον «γυμνοί» μπροστά μας  με ξεκάθαρους  πλέον τους στόχους και επιδιώξεις τους για αφελληνισμό της Κύπρου επειδή αυτό υπαγορεύουν τα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.

Ξεκάθαροι ήταν οι ομιλητές, Φάνης Μαλκίδης και Γιώργος Κολοκασίδης  με τις ομιλίες τους, καθώς και η τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου, με το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ήταν παρόν στην εκδήλωση  και οι οποίες  οι οποίες θα δημοσιευθούν στη συνέχεια, στην Ιστοσελίδα μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, Ιωάννης Σιεκέρσαββας,  με τον ακόλουθο σύντομο χαιρετισμό:ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ

Συγκινητικό /πατριωτικό χαιρετισμό συμπαράστασης απέστειλαν στην εκδήλωση οι Ελλαδίτες συναγωνιστές και αδελφοί Έλληνες του ΣΑΚ  ( Συμπαράσταση   Αγώνα Κύπρου) και της  ΣΕΥΑΕΚ ( Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο): ΕΠΙΣΤΟΛΗ Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ. -ΣΑΚ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την εκδήλωση συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια, Γιώργος Νικολάου.  Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11 Apr
0

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 2004,ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

  «ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΔΟ, ΖΗ-ΖΗ-ΖΗ»

Συναγωνιστές , Συναγωνίστριες, Φίλες και Φίλοι καλημέρα.

Στις 24 Απριλίου πλησιάζει η επέτειος του ΟΧΙ του Κυπριακού Λαού στο Σχέδιο ΑΝΝΑΝ και η Κύπριακή Δημοκρατία ευρίσκεται ακόμη, όμηρος των ΒρετανοΤουρκικών σχεδιασμών του 1956 με διακηρυγμένο ενδιάμεσο στόχο τη διχοτόμηση της Κύπρου με λύση ΔΔΟ και τελικό στόχο την επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου, από την Τουρκία, με παράλληλη διασφάλιση των Βρετανικών συμφερόντων.

Είκοση χρόνια μετά το ιστορικό ΟΧΙ του Κυπριακού Λαού στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ ευρισκόμαστε στο παρα πέντε, μιας νέας παραλλαγής Σχεδίου ΑΝΝΑΝ, πολυ χειρότερης από ότι ήταν το Σχέδιο Ανναν το οποίο καταψηφίσαμε το 2004. Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά να υπενθυμίσουμε ότι το ΟΧΙ μας του 2004 ζη και ισχύει και σήμερα και πρέπει να γίνει σεβαστό. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2004 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΔΔΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΩΣ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΞΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γιαυτό, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια οργανώνει στις 20 Απριλίου 2024, εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004, υπενθυμίζοντας ταυτοχρονα ότι οι λόγοι που ώθησαν τον Κυπριακό Λαό το 2004 να καταψηφίσει το Σχέδιο ΑΝΝΑΝ δεν έχουν αρθεί, έχουν χειροτερέψει και καλεί κάθε Κύπριο πατριώτη ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ και όλοι μαζί να δείξουμε έμπρακτα ότι το ΟΧΙ μας Ζη και σήμερα και πρέπει να αποτελέσει τη βάση για μια νέα αρχή αγώνα –αγώνα αντικατοχικού για απελευθέρωση και αποκατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ένα Ευρωπαϊκό, ανεξάρτητο, ελέυθερο, ενιαίο Δημοκρατικό Κράτος.  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ–ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
29 Mar
0

Κουγκρί να γίνει ο τάφος της…

Προτρέπουμε να διαβαστεί το επισυναπτόμενο άρθρο το οποίο αγωνιωδώς επιδιώκει να ανοίξει μάτια και αυτιά μας για να αποφύγουμε το μοιραίο που μας έρχεται με τις ευλογίες των Διζωνικών Ηγετών μας οι οποίοι ανέλαβαν εργολαβικά να επιβραβεύσουν την εισβολή και τα παράγωγά της γυρίζοντας την πλάτη στους πρόσφυγες και εκτοπισμένους μας, 33% του πληθυσμού και θάβοντας το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην Ελληνική για 3000 χρόνια Κυπριακή γη, κρατώντας τη λαιμητόμο της ρατσιστικής ΔΔΟ πάνω από τα κεφάλια μας. Οχι μόνο αυτό αλλα συναγωνίαζονται και ποιός θα τραβήξει πρώτος το μοχλό της αγχόνης.κουγκρι να γινει ο ταφος της– Φανούλα Αργυρού

κουγκρι να γινει ο ταφος της– Φανούλα Αργυρού

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
21 Mar
0

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ

Από το, «πόρνη της Μεσογείου…», από το, «Η Κύπρος είναι πολύ μακριά…» φθάσαμε σήμερα στον πολιτικό εθνικό ξεπεσμό να αποκλείεται η χορωδία του προσφυγικού μας Σωματείου της Αδούλωτης Κερύνειας,  από το καλλιτεχνικό μέρος εκδήλωσης για τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, η οποία διοργανώνεται στη Λευκωσία, 28.3.2024 από το Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄.  Η χορωδία της Αδούλωτης Κερύνειας είχε προσκληθεί, είχε δηλώσει παρόν και είχε ξεκινήσει και τη σχετική προετοιμασία.  Κατόπιν επίσημης,  όπως φαίνεται,  παρέμβασης της Ελληνικής Κυβέρνησης, η πρόσκληση προς την Αδούλωτη Κερύνεια αποσύρθηκε.   Σημειώνεται ότι  στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας.

Γιατί άραγε;  Μήπως επειδή διαφωνούμε με την πολιτική διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό τόσο από την Κυπριακή όσο και την Ελληνική Κυβέρνηση;  Μήπως διότι καταγγέλλουμε ότι.  η διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό και από τις δύο Κυβερνήσεις αποτελούν εργολαβική εξυπηρέτηση των ξένων σχεδιασμών για διχοτόμηση της Κύπρου; Αυτή είναι η μόνη «αμαρτία» της Αδούλωτης Κερύνειας  και αυτή γίνεται   για ένα και μοναδικό λόγο:

 • Διότι η διαχείριση που γίνεται, δικαιώνει την Τουρκική  εισβολή , την κατοχή και τα 50χρονα παράγωγά της
 • Διότι η διαχείριση που γίνεται  με Δικοινοτικές Συνομιλίες για λύση ΔΔΟ,  θυματοποιεί το 33% του Κυπριακού πληθυσμού που έχει βάναυσα εκτοπισθεί και προσφυγοποιηθεί  ( αντίστοιχο ποσοστό  3.5 περίπου  εκατομμυρίων αδελφών Ελλήνων από την Μητροπολιτική Ελλάδα).
 • Διότι η διαχείριση που γίνεται Τουρκοποιεί πλήρως το κατεχόμενο μέρος της Κύπρου ως προγεφύρωμα για κατάληψη  ολόκληρης της Κύπρου και την πλήρη Τουρκοποίηση / Ισλαμοποίησή της  με τελικό αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της, διακόπτοντας την τρισχιλιετή Ελληνικότητα της Κυπριακής γης

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε άλλος λόγος για τον οποίο έγινε η παρέμβαση να αποκλεισθούμε, θα χαρούμε να τον ακούσουμε.

Εν μέσω λοιπόν:

 • έντονων πολιτικών εξελίξεων στο Κυπριακό με τις  οποίες  κάθετα διαφωνούμε  και επαναλαμβάνοντας τον  μοναδικό λόγο  ότι,  το περιεχόμενο  τους είναι εχθρικό προς τα Δίκαιά μας ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΈΧΟΥΝ ΒΆΝΑΥΣΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΘΕΙ ΤΟ 1974  και,
 • παράλληλα με άλλες  συντονισμένες, εσωτερικά, προσπάθειες αποσιώπησης   των απόψεων μας επί των καταστροφικά αρνητικών πολιτικών εξελίξεων,  από  τα Μέσα Ενημέρωσης και γενικά καταβαλλόμενες προσπάθειες περιθωριοποίησης  μας  ως μέρος της Κοινωνίας των πολιτών  με άποψη,

είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε το γεγονός του αδικαιολόγητου αποκλεισμού μας από την πιο άνω αναφερόμενη εκδήλωση.

Καταγγέλλουμε τέτοια γεγονότα διότι  υπονομεύουν τη δημιουργία συνθηκών ενότητας στη βάση  σωστού αντικατοχικού  αγώνα ο οποίος θα πρέπει να διεξάγεται σε Εθνικό επίπεδο για αντιμετώπιση του αδυσώπητου εχθρού του Ελληνισμού, του Τουρκικού επεκτατισμού.

Καταγγέλλουμε  και καλούμε την Κοινωνία των πολιτών  να συμβάλει στη θωράκιση των  Δικαιωμάτων μας ως Κοινωνία πολιτών, είτε συμφωνούμε με τα Κατεστημένα, είτε όχι, αρνούμενοι τη δογματικά Κομματική άποψη ότι μια δράκα Κομματικών Ηγετών,  μας εκφράζουν. Δεν μας εκφράζουν εφόσον δεν διαμορφώνουν πολιτική  στη βάση της βούλησης της Κοινωνίας μας, η οποία δεν πρέπει να ακούγεται  και να διατυπώνεται μια φορά κάθε τόσα χρόνια, σε μια εκλογική διαδικασία. Η βούληση της Κοινωνίας πρέπει καθημερινά να καταγράφεται,  να αξιολογείται  και να αποτελεί και παράγοντα αναδιαμόρφωσης πολιτικής σε κάθε θέμα. Τρανό κακό  παράδειγμα αποτελεί, ο παραμερισμός της Λαϊκής βούλησης, η οποία διατυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, στο Δημοψήφισμα το 2004, ένα γεγονός το οποίο οδήγησε από τότε σε καταβαράθρωση του Κυπριακού, σε βαθμό που η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση του 1974 να μετατρέπεται, σήμερα,  σταδιακά σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
29 Feb
0

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ «ΦΩΝΑΖΟΥΝ» ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ  ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ, ΤΟΥΣ  ΞΕΝΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ: ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΕΧΤΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Οι καθηνερινές ¨Διπλωματικές” ενέργειες και δηλώσεις πολιτικής στο Κυπριακό, δείχνουν δυστυχώς ότι το χρυσοπράσινο φύλλο της Ανατολικής Μεσογείου, η μικρή αλλά συνάμα μεγάλη Κύπρος μας ως κυριαρχικά ισότιμο Κράτος Μέλος του ΟΗΕ που είναι, παρασύρεται από κύμματα προς το άγνωστο χωρίς μάλιστα ελπίδα. Η Αδούλωτη Κερύνεια αμησυχεί σοβαρά από τις εξελίσεις όπως διαμορφώνονται και απέστειλε σχετικό υπόμνημα προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, προειδοποιώντας, για ακόμη μια φορά, για τους κινδύνους.

Το υπόμνημά μας το οποίο θεωρούμε ότι πρέπει να προβληματίσει τον καθένα μας και όλοι μαζί να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση που εισηγούμαστε, είναι το ακόλουθο:ΑΚ10202428022024,ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ20240228

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
07 Feb
0

Ερωτήματα για το Κυπριακό προς τον Πρόεδρο της ΚΔ

Συμφωνούμε απόλυτα με τον Αντιστράτηγο, ότι το πεδίο της συσκώτισης και αντιφάσεων πρέπει να φωτισθεί και να ξεκαθαρίσουν σοβαρές πτυχές του Κυπριακού. Η μυστική Διπλωματεία απετέλεσε Δούρειο Ιππο του Κυπριακού στα 50 χρόνια που πέρασαν με καταστροφικές συνέπειες για το Κυπριακό και τις δυνατότητες αντιμετώπισης της κατοχής. Τα ερωτήματα τα θέσαμε και εμείς αρκετές φορές, αλλά το θεωρούμε αναγκαίο να επαναληφθούν και μάλιστα από την πέννα ανθρώπου ο οποίος υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το άρθρο του Φοίβου Κλόκκαρη:ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
07 Feb
0

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ   Marias Angelas Holguin Cuellar,

Προσωπικής απεσταλμένης  του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Παρακολουθήσαμε πολύ προσεκτικά και συνάμα εναγωνίως, τον τελευταίο καιρό, να εξελίσσεται η εξαγγελθείσα Διπλωματική εκστρατεία του νέου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για διορισμό προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος, να διερευνήσει και προωθήσει την προσπάθεια για συνέχιση Δικοινοτικού Διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε στο ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ το 2017, για λύση ΔΔΟ, στη βάση του ” συμφωνημένου πλαισίου”, με ισχύουσες τις μέχρι τώρα συγκλίσεις, στη βάση των διακηρύξεων των Χριστόφια -Ταλάτ και Αναστασιάδη – Έρογλου και του πλαισίου Γκουτέρρες.

Μας προέκυψε η κα Maria Angela Holguin Cuellar η οποία ήλθε για πρώτη φορά, είδε, άκουσε και απήλθε για να μας ξανάρθει.

Η δική μας εκτίμηση των πραγμάτων έχει ως ακολούθως:

  • Το ζητούμενο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη νέα πρωτοβουλία στη βάση των πιο πάνω προδιαγραφών που έθεσε, είναι η νομιμοποίηση των σημερινών κατοχικών δεδομένων.  Δηλαδή η σημερινή  ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση να νομιμοποιηθεί ως ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ  τελική λύση, με τους Τούρκους απόλυτα κυρίαρχους στο Βορρά και συγκυρίαρχους  επι της υπόλοιπης Κύπρου, και μάλιστα υπό τη μόνιμη κηδεμονία της Άγκυρας με ότι αυτό θα σημαίνει. Λύση ΔΔΟ  θα σημαίνει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργία μιας νέας Κύπρου, διχοτομημένης με ένα Συνταγματικό καθεστώς Απαρτχάιντ
  • Πρόκειται για ένα ακόμη πολιτικό-διπλωματικό λάθος της Κυπριακής Κυβέρνησης και των Ηγεσιών των Διζωνικών Κυπριακών  Κομμάτων το οποίο πλήττει θανάσιμα Κρατικά κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και οδηγεί στο ξεπούλημα  των  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και των  βασικών  ελευθεριών  όχι μόνο  των προσφύγων και εκτοπισμένων μας αλλά και ολόκληρου του Κυπριακού Λαού. 
  • Είναι παραπλανητική η ευφορία που προβάλλεται με το διορισμό της Kας Cuellar και δυστυχώς, ευνοεί τον αποπροσανατολισμό του κόσμου,  εφόσον η  ουσία του Κυπριακού δεν είναι στο επίκεντρο των γεγονότων, αλλά η ικανοποίηση των όρων του κατακτητή  για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τουρκοποίησης ως πρώτο βήμα, των κατεχομένων και τελικό στόχο την επανάκτηση της Κύπρου ολόκληρης από την Τουρκία

Η απεσταλμένη του κ. Γκουτέρες όταν έφθασε στην Κύπρο διακήρυξε ότι θα συναντηθεί και με εκπροσώπους της Κοινωνίας των πολιτών. Το ίδιο έλεγε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προτού η κα  Cuellar αναχωρήσει από την Κύπρο,  δήλωσε με «καμάρι» ότι είχε πράγματι  και επαφές με την Κοινωνία των πολιτών. Δήλωσε επίσης ότι άκουσε Κυβέρνηση , Κόμματα και Κοινωνία των πολιτών και φεύγει αισιόδοξη.  Διερωτόμαστε ποια Κοινωνία των πολιτών είδε;  Για πιο πράγμα  και βάση ποιας πληροφόρησης φεύγει αισιόδοξη;  Το γεγονός ότι το Κυπριακό κατεστημένο  αρνείται να μας επιτρέψει να εκθέσουμε και εμείς τις απόψεις μας  σε ένα επισκέπτη όπως ήταν η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ,  και από τη στιγμή που η ίδια δεν το είχε στο πρόγραμμά της να δει και να μιλήσει με τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, πρέπει ο Κυπριακός Λαός να ανησυχεί και να προβληματίζεται.  Εμείς ζητήσαμε από πριν έλθει, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από το αρχηγείο των Η.Ε. να περιληφθούμε στον κατάλογο των συναντήσεων της αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.  Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Όταν ήταν εδώ επαναλάβαμε το αίτημά μας στο γραφείο του ΟΗΕ στη  Λευκωσία, τόσο τηλεφωνικά όσο και γραπτώς,  καθώς και σε δική της γραμματεία, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Αρνήθηκε να δει και να μιλήσει στους πρόσφυγες οι οποίοι απλά ζητούμε να επιστρέψουμε στα χωριά μας , στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Τελικά της στείλαμε  βασικές μας απόψεις σε γραπτό Υπόμνημα με την ελπίδα ότι θα της δοθεί,  θα το διαβάσει και θα προβληματισθεί.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, παράλληλα με τα  προτεινόμενα μονομερή Κυβερνητικά ΜΟΕ και άλλα  προκλητικά  προσφερόμενα  «δώρα» προς το συνοθύλευμα των ΤΚ-ΤΟΥΡΚΩΝ –  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ άλλων εποίκων, που αναγνωρίζουν  το παράνομο καθεστώς ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία είναι γιαυτούς εκλιπούσα, θεωρούμε ότι η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε λογική και η όλη Διπλωματική δραστηριότητα που εξελίσσεται  θα χρεωκοπήσει και αυτή ΔΙΟΤΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΊ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΆΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ “ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ” ΑΚΡΙΒΑ, ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ, ΘΑ ΑΠΟΒΟΥΝ ΜΟΙΡΑΙΑ, ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΤΕΥΟΔΏΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΗΣ ΣΤΑΛΗΚΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ.—–ΑΚ5202431012024,υπομνημα στηναπεσταλμενη του Γ ΓΡ ΓΚΟΥΤΕΡΡΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ—–ΑΚ3202430012024,επιστολη στον προεδρο γιασυνανρηση μα την γκουεγ20240201 ΑΚ4202430012024,επιστολη στην απεσταλμενη του Γκουτερες20240201

 

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
06 Feb
0

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Προκλητικά   απαράδεκτος αποδεικνύεται ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, κ. Σιντίκ, σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή. Προκλητικά και με συνέπεια  ο εκπρόσωπος της Βρετανίας, όπως συνέβαινε  μέχρι τώρα, όποτε προετοιμάζετο το έδαφος για επανέναρξη Δικοινοτικών συνομιλιών,  παρεμβαίνει στις εξελίξεις και θέτει το στίγμα του τί θα ακολουθήσει.  Φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις του να εξαγγέλλει το νέο γύρο συνομιλιών και να καθορίζει και το περιεχόμενό τους—νέες υποχωρήσεις από εμάς και περαιτέρω προσέγγιση των Τουρκικών απαράδεκτων απαιτήσεων.

Είπε ο «Ύπατος Αρμοστής»:  «Οι Τ/κ θέλουν κάποια κίνητρα για την επανέναρξη των συνομιλιών που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια και θα ενισχύσουν την πεποίθησή τους ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να βγει από τη διαδικασία αυτή τη φορά» και, «οι Τ/κ δεν θέλουν να μπουν σε μία διαδικασία χωρίς τέλος, να συνεχίσουν απομονωμένοι, χωρίς αναγνώριση και χωρίς την όποια σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο». Τα λέει αυτά ο Ύπατος αρμοστής όταν γνωρίζει πολύ καλά  ότι  συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Με την έγκριση των εκάστοτε Κυβερνήσεων μας το παράνομο καθεστώς έχει εξασφαλίσει και απολαμβάνει τα πάντα ως «Κράτος».  Κυκλοφορεί Διεθνώς ως Κρατική οντότητα, έχουν αναγνωρισθεί και γίνονται αποδεκτοί παντού στο εξωτερικό ως Πρόεδροι, Βουλευτές, Κομματάρχες κλπ. όλοι οι εγκάθετοι της Άγκυρας στα κατεχόμενα, έχει αναπτυχθεί εμπόριο  δισεκατομμυρίων   με όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ανοιχθεί γραφεία του παράνομου καθεστώτος σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αντίστοιχα γραφεία των χωρών αυτών στην κατεχόμενη Λευκωσία, χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρώπη, κλπ. κλπ.   

Η Βρετανία μας καλεί να κάνουμε και άλλες υποχωρήσεις προς τους Τούρκους και επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την εχθρική της στάση έναντι της Κύπρου και του Λαού μας, ταγμένη απόλυτα με τα Τουρκικά συμφέροντα,  για την εξασφάλιση των οποίων από το 1956 έχει συνωμοτήσει  και έχει συμφωνήσει με την Τουρκία.  Η Βρετανική Διπλωματία συνεχίζει να είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου  και συμπεριφέρεται ως να είμαστε ακόμη αποικία της.

Καταγγέλλομε τη φιλοτουρκική στάση της Βρετανίας και κακίζουμε την μηδενική, δουλοπρεπή  αντίδραση της Κυβέρνησης. Αντί να γίνεται το νενομισμένο διάβημα προς την ξένη Πρεσβεία που είναι διαπιστευμένη στη Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης εκλιπαρεί  «τουλάχιστον  στοιχείο αμεροληψίας» που πρέπει να έχουν οι  δηλώσεις του Ύπατου Αρμοστή.

Το Σωματείο μας θα αποστείλει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
13 Jan
0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη για 50 χρόνια  Τουρκική κατοχή και τιμώντας  τη δική του  50χρονη αντικατοχική   δράση, εγκαινιάζει το  διαφωτιστικό, αντικατοχικό του πρόγραμμα για το 2024, με την ακόλουθη Ημερίδα:

«Ελληνοκυπριακά εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων εις τα κατεχόμενα – Ο εγκλωβισμός εις παρανόμους κρίσεις του ΕΔΑΔ άγει εις την καταστροφήν των, η δε προσήλωσις εις την νομιμότητα προϋποτίθεται διά την υπεράσπισίν των».

Χώρος, ημέρα και ώρα της Ημερίδας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

( Αγίου Ιωάννου 7, Στρόβολος)

ΣΑΒΒΑΤΟ, 20, ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ  2024

ΩΡΑ 10.30

Ομιλητής

Ο Δικηγόρος παρά τω Αρείω Πάγω,  Χρήστος Παπασωτηρίου

Σκεπτικό και στόχος της Ημερίδας είναι να αναδείξει τη δυνατότητα αντιμετώπισης της λεηλασίας των κατεχομένων περιουσιών μας, με τα Νομικά επιχειρήματα που διαθέτει  το Διεθνές Δίκαιο, επιχειρήματα τα οποία υπαγορεύουν και την πολιτική που μπορεί να ακολουθηθεί για αναχαίτιση της τελευταίας και μοιραίας πλέον,  προέλασης του ΑΤΤΙΛΑ.

Είμαστε βέβαιοι ότι και ο τελευταίος Κύπριος πολίτης, κατανοεί ότι η Τουρκική εισβολή δεν σταμάτησε τον Αύγουστο του  1974, αλλά συνεχίζεται. Συνεχίζεται, αναίμακτα μεν, αλλά η προέλασή της ροκανίζει σταθερά, τόσο Κρατικά κυριαρχικά Δικαιώματα της Δημοκρατίας, όσο και Ανθρώπινα μας Δικαιώματα και Βασικές Ελευθερίες.  Από κατακτητής Κυπριακών εδαφών μας η Τουρκία, μέσα από το ξεπούλημα των κατεχομένων περιουσιών μας μετατρέπεται σε ιδιοκτήτη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ 20.1.2024.

Γιαυτό καλούμε ανοιχτά,  κάθε Κύπριο πατριώτη καθώς και τους διαχειριστές του Κυπριακού να παραστούν να ακούσουν, με την ευχή στη συνέχεια όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια θωράκισης της Δημοκρατίας, διάσωσης των Δικαιωμάτων και τελικά της ύπαρξης μας σε αυτόν τον τόπο.

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
04 Jan
0

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ  ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ 7μηνο ΤΗΣ 50χρονης  ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.

ΘΛΙΒΕΡΗ  Η  50 χρονη ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η πορεία του Κυπριακού/ Συνομιλίες: 

Η Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετώντας το 2023 καταθέτει για προβληματισμό τη δική της συνοπτική αναδρομή στην πορεία του Κυπριακού μέσα από το δαίδαλο των Δικοινοτικών Συνομιλιών, όχι μόνο για το 20223 το οποίο αποχαιρετούμε σήμερα αλλά και την 50ετία που κλείνει το 2024.

Σοβαρότερη προσπάθεια μας που έγινε φέτος , καθώς και τα προηγούμενα  χρόνια, ήταν η  παρακολούθηση των εξελίξεων στο Κυπριακό. Εξουθενωτική ήταν η προσπάθεια συλλογής στοιχείων και αξιόπιστης ενημέρωσης επί των εξελίξεων από διάφορες πηγές, η αξιολόγηση τους και η ποικιλότροπη αντίδρασή μας.

Όλες οι εκτιμήσεις και προβλέψεις μας , τις οποίες κάναμε σε σχέση με τους επαναλαμβανόμενους και αδιέξοδους, βάση μελετημένου σχεδίου, κύκλους  συνομιλιών, δικαιώθηκαν πλήρως.   Είχαμε διαπιστώσει και καταγγέλλαμε  ότι συνέχιση των Δικοινοτικών συνομιλιών στη βάση των  κοινών  διακηρύξεων  που γίνονταν  από τους εκάστοτε προέδρους μας και τους εγκάθετους του Τούρκου κατακτητή, θα οδηγούσαν αναπόφευκτα σε νέες οδυνηρές υποχωρήσεις μέσα από τις οποίες το παράνομο καθεστώς θα αποκτούσε  αποδοχή, αναβάθμιση και ουσιαστικά αναγνώριση ως ξεχωριστής Κρατικής οντότητας, έστω και αν αυτή η αναγνώριση δεν σφραγιζόταν με άνοιγμα διπλωματικών  αποστολών στα κατεχόμενα και διαπίστευση πρεσβευτών.  Αυτό συνέβει σταδιακά  με παράλληλη  ανάλογη σταθερή αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Οι προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και το αποτέλεσμα το οποίο βιώνουμε σήμερα δικαιώνει τις εκ των προτέρων εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις μας. Το παράνομο καθεστώς έχει διεισδύσει στη Διεθνή Κοινότητα ως πολιτικά ισότιμος συνέταιρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θανάσιμο πλήγμα στην Κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτέλεσαν  οι τελευταίες συνάξεις στην Ελβετία. Με τη συμμετοχή μας ως Κοινότητα στις πενταμερείς Διασκέψεις στην Ελβετία, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, επιτρέψαμε να σφραγισθεί ο Δικοινοτικός χαρακτήρας του Κυπριακού  και   να επανέλθει το Κυπριακό στην ομηρία των Εγγυητριών χωρών, συζητώντας ακόμη και για διατήρηση εγγυήσεων υπο νέα μορφή  και παραμονή Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων κάτι που ήταν κόκκινη γραμμή ακόμη και της  καταστροφικά ηττοπαθούς  πολιτικής διαχείρισης που γίνεται  στο Κυπριακό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία  με την εμπλοκή και του ιδίου του Γενικού Γραμματέα προετοιμάστηκε και το έδαφος και ενισχύθηκε το σενάριο μέσα από το οποίο θα εκβιασθεί για  να υποκύψει  και να συνθηκολογήσει ο Κυπριακός Λαός. «Χτίζεται» το πρόσχημα ότι δεν θα μπορεί να απορριφθεί σχέδιο που θα έχει και τη σφραγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Εξάλλου αυτό το σενάριο ήταν μέρος της συνωμοσίας  που είχε σχεδιασθεί από το 1956. Σύμφωνα με τα Βρετανικά έγγραφα είχε συμφωνηθεί τότε, η λύση να κατατεθεί από τον ΟΗΕ για να  έχει προοπτική να γίνει αποδεχτή.

Δυστυχώς έγιναν στη διάρκεια της 50ετίας  απαράδεκτες υποχωρήσεις προς τους Τούρκους  σε βάρος των δικαιωμάτων μας.  Στα θέματα διακυβέρνησης υπάρχει σύγκλιση για  απόλυτη πολιτική ισότητα του 18% με το 82%. Καμμιά Κυβερνητική πρόταση ή πρόγραμμα δεν θα είναι δυνατό να υλοποιείται αν δεν δέχονται και οι Τούρκοι. Έγινε αποδεκτή η εκ περιτροπής προεδρία. Συζητείται νέα μορφή εγγυήσεων αντί κατάργησης τους και παραμονή Τουρκικών  στρατευμάτων. Συμφωνήθηκε η παραμονή των Τούρκων εποίκων. Η επιστροφή και επανεγκατάσταση των προσφύγων και ιδιαίτερα των Κερυνειωτών  διαγράφτηκε πλήρως και προσπαθούν να μας ξεγελάσουν μέσα από επικοινωνιακές διατυπώσεις του τύπου:  «μας έχει κατοχυρωθεί το ατομικό δικαίωμα να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να εγκαθιστάμεθα οπουδήποτε θέλουμε…»  Αυτή η δήλωση όμως δεν αφορά το θέμα της επιστροφής μας  στα σπίτια και τις περιουσίες μας με τη λύση. Αυτό το ατομικό δικαίωμα θα ισχύει για μετά τη λύση οπότε  ως πολίτες πλέον της νέας Κύπρου, αποκλεισμένοι από τα σπίτια και τις περιουσίες μας, θα μπορούμε να κυκλοφορούμε μεν παντού, όμως η εγκατάστασή μας  θα υπόκειται στη νομοθεσία του Συνεταιρικού Κράτους σύμφωνα με ένα σωρό κριτήρια και προϋποθέσεις. Εμείς λέμε ότι η επιστροφή μας πρέπει να είναι μέρος της λύσης  και να προνοείται διαδικασία εκκένωσης των χωριών μας από τους σημερινούς χρήστες/ σφετεριστές, για να επιστρέψουμε. Αυτό το ουσιαστικό δικαίωμά μας δεν συζητήθηκε τα τελευταία 15 χρόνια ούτε και σήμερα συζητείται από το σημερινό Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος ψυχρά αντιμετώπισε την επιμονή και τα επιχειρήματα που προβάλαμε συζητώντας μαζί του 28.8.2023, λέγοντας μας ότι, όλα αυτά τα κληρονόμησε από τους προηγούμενους. Όχι μόνο το δικαίωμά μας στην επιστροφή έχει παραμερισθεί, αλλά στις  συγκλίσεις που έχουν προκύψει και υποστηρίζονται  και από τον ΔΗΣΥ και το  ΑΚΕΛ, και οι οποίες αποτελούν «ευαγγέλιο» και για την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη    προνοούν ότι:

 • οι περιουσίες μας έχουν  κατηγοριοποιηθεί (πέραν των 30 κατηγοριών),
 • θα συμφωνηθούν κριτήρια βάση των οποίων θα εξετάζεται αίτησή μας για ανάκτηση περιουσίας ή και διεκδίκησης της κατοικίας μας.
 • Θα ακολουθεί  κοσκίνισμα που θα γίνεται από επιτροπή στην οποία θα συμμετέχει ένας δικός μας κατά προτίμηση πεμπτοφαλαγγίτης φιλότουρκος, για να μην υπάρχει κίνδυνος τορπιλισμού των συμφωνηθέντων, ένας της ΤΜΤ, πράκτορας της Τουρκίας και ένας τρίτος ξένος συνοδοιπόρος των Τούρκων.
 • Οι όροι εντολής μάλιστα της επιτροπής θα είναι να μεριμνά ώστε να μην επηρεάζεται η Διζωνικότητα και Δικοινοτικότητα της λύσης την οποία θα κληθούμε να εγκρίνουμε πρώτα  σε Δημοψήφισμα  και στη συνέχεια να αφεθούμε ο καθένας ατομικά στο έλεος αυτής της Επιτροπής να διεκδικούμε μάταια, Δικαιώματά μας τα οποία, στο Διεθνές Δίκαιο είναι  απαράγραπτα και αδιαπραγμάτευτα.

Το θλιβερότερο στοιχείο της αναδρομής που κάνουμε είναι η ατεκμηρίωτη και συνάμα απαράδεκτη εμμονή των Ηγετών μας, να επιμένουν να διαχειρίζονται το Κυπριακό ως Δικοινοτική Διαφορά, αντί ως Διεθνές θέμα ξένης στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών του Λαού μας. Αυτό το γεγονός ευνοεί πλήρως τις Τουρκικές ανοικτά διακηρυγμένες θέσεις και επιδιώξεις και ακόμη χεορότερο κρατεί το Κυπριακό όμηρο ΒρετανοΤουρκικών σχεδιασμών  του 1956 για διχοτόμηση της Κύπρου και διασφάλιση  Τουρκικών συμφερόντων στην Κύπρο, μέσω ξεχωριστής Τουρκικής Κρατικής οντότητας στο Κυπριακό έδαφος.

Ακόμη πιο θλιβερή διαπίστωση μας αποτελεί το γεγονός ότι οι καταστροφικές διαστάσεις της πολιτικής που ακολουθείται καμουφλάρονται έντεχνα από απαράδεκτη επικοινωνιακή διγλωσσία.  Η εγκατάλειψη Κρατικών Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Δημοκρατίας  και βασικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας προβάλλονται ως αντικατοχικός αγώνας για απελευθέρωση.

Όλες οι πιο πάνω διαπιστώσεις από την 50χρονη συνοπτική αναδρομή μιας χρεοκοπημένης πολιτικής  πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά όλους μας.  Οι μεν  Ηγέτες μας να σταμτήσουν να σύρονται σε ατραπούς που χαράζουν τα ξένα, εχθρικά συμφέροντα και ο Λαός να σταματήσει να ανέχεται παθητικά και  αδιαμαρτύρητα αυτήν την κατάσταση.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ