Blog

24 Jun
0

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ “ΚΤΙΖΕΤΑ” ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Κυπριακέ Λαέ, πίσω από την πλάτη μας  και αντίθετα με τη βούληση σου την οποία ξεκάθαρα διατύπωσες  το 2004, στήνεται Τουρκικό Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας με την ενεργό συμμετοχή Κυβέρνησης και Ηγεσιών των Κομμάτων τα οποία δεν ακούγονται  να καταγγέλλουν και να διαμαρτύρονται.

Πληροφορούμαστε από τα ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και άρα τολμούμε να προσθέσουμε και   η Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται για απελευθέρωση του τόπου και ενώ ακόμη ο τόπος μας δεν έχει ελευθερωθεί, προχωρούν σε παράνομες χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής  στα κατεχόμενα, τα οποία εκτελούνται πάνω στην κατεχόμενη γη μας και τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας. ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ;

 Αυτή τη φορά αναφερόμαστε στη χρηματοδότηση εκατομμυρίων για επέκταση εργοστασίου λυμάτων στη Μόρφου το οποίο μάλιστα λειτουργεί από το 2020. Οι Κυβερνώντες την Κυπριακή Δημοκρατία ενεργούν παράνομα και πισώπλατα του Λαού και δημιουργούν τετελεσμένα τεραστίων διαστάσεων, για να έλθουν μετά , εκ των υστέρων, να μας ζητήσουν να τα νομιμοποιήσουμε με την περίφημη πλέον περίλυπη επίκλησή τους, να δούμε τάχα  τις πραγματικότητες και «δαμέ που φτάσαμε τί μπορεί να γίνει….».

Οι Ηγεσίες των Κομμάτων  γνωρίζουν γιαυτά τα έργα; Γιατί δεν μιλούν; Πάνω σε ποιών Κυπρίων πολιτών  ιδιοκτητών  της γης γίνονται αυτά τα παράνομα έργα; Ειδοποιήθηκε κανένας πολίτης ιδιοκτήτης κατεχόμενης γης να δώσει τη συγκατάθεσή του για τέτοια έργα;  Πού πάει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας; Καλούμε πολίτες που πιθανό να έλαβαν γνώση του γεγονότος  και ότι το έργο γίνεται σε δική τους γη, να το καταγγείλουν και  να μας δώσουν στοιχεία.

Καταντά γελοίο να γίνεται λόγος για διαφθορά σε θέμα διαβατηρίων  και άλλων σκανδάλων τα οποία αναμασούνται καθημερινά, ενώ η μεγάλη διαφθορά αφορά την εγκατάλειψη της Πατρίδας στο έλεος του κατακτητή, ελέω των αρχόντων του τόπου μας οι οποίοι έδωσαν όρκους πίστης και αφοσίωσης στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για κερασάκι στην τούρτα, η οποία  φέρει το ευχετήριο μήνυμα: «Εις υγείαν σου Κυπριακέ Λαέ», είναι και το λυπηρό γεγονός ότι όλοι αυτοί που γνωρίζουν και σιωπούν,  πουλούν παραμύθια στον Κυπριακό Λαό, με στημένα προεκλογικά σενάρια  που θα ζήλευε και το Χόλυγουντ, για να του κλέψουν και πάλι τη ψήφο και να συνεχίσει το πάρτι παράδοσης της Πατρίδας στους Τούρκους κατακτητές και τα δόλια ξένα συμφέροντα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 112 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22 Jun
0

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ-ΘΑΥΜΑΣΤΕ…

Όποτε ανοίξει το στόμα του ο γνήσιος υποψήφιος του ΔΗΣΥ, τα «μαργαριτάρια ρέουν…

Περιοδεύοντας στην Αμμόχωστο ο κ. Αβέρωφ δήλωσε με στόμφο όπως πάντα:

«Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο. Αν χαθεί η Αμμόχωστος θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί θα χαθούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία, στην οποία δεν θα έχουν μέλλον ούτε τα παιδιά ούτε τα εγγόνια μας».

Το ότι με τη λύση ΔΔΟ την οποία υποστηρίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, και τις συγκλίσεις στις οποίες συμφώνησε ήδη, Τουρκοποιούνται  99% τα κατεχόμενα εδάφη μας,  δεν πειράζει τον κ. Νεοφύτου, το επιτρέπει, φτάνει να μην χαθεί η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, για να μπορούν, τάχα  έτσι, να έχουν μέλλον τα παιδιά και τα εγγόνια μας!!!.

Αυτό διαλαλεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κόσμος κάνει καλά να έχει τα αυτιά του ανοιχτά.  Αυτά ευνοούν  τα Βρετανικά και άλλα ξένα συμφέροντα να ακούγονται και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος κατά τα άλλα, στις Προεδρικές εκλογές του 2023, είναι υποψήφιος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ. τους διευκολύνει να τα ακούουν.

Πρόκειται για μια στιγμή ειλικρίνειας που δεν χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ξεκάθαρος.

Με αυτόν τον τρόπο καλλιεργείται και η ψευδαίσθηση ότι ο Κυπριακός Λαός θα «μαρανθεί» τόσο πολύ που θα είναι «σύκο» έτοιμο να πέσει στο στόμα του λύκου.  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ. Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΕΝΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.

Καλούμε το Λαό σε εγρήγορση και έτοιμο να κάμει την ειρηνική δημοκρατική επανάσταση που χρειάζεται ο τόπος μας, με τη ψήφο του στις Προεδρικές εκλογές. Η επιλογή που θα μας οδηγήσει έξω από τα αδιέξοδα της θλιβερής πορείας αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει και ακούει στο όνομα   ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 292 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
20 Jun
0

Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ

 76 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
20 Jun
0

<strong>ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023</strong>

ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5

Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ.

ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ/ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…

Ακούσαμε χθές 18.Ιουνίου 2022, τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο συνέδριο έγκρισης της πολιτικής διακήρυξης του ΔΗΣΥ να δηλώνει με «πατριωτικό» στόμφο ότι η Κύπρος είναι η πατρίδα μας, ότι δεν ανέχεται συρματοπλέγματα κατοχής, ότι θα την απελευθερώσει  και να την επανενώσει…

Πράγματι έχει δίκαιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν ανέχεται συρματόπλεγμα κατοχής αφού εδώ και χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και οι Κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ αποδέχθηκαν με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, την κατάργηση των συρματοπλεγμάτων της κατοχής και τα μετέτρεψαν σε είσοδο για τουριστικές επισκέψεις, στο ξεχωριστό παράνομο Κράτος που η κατοχή έστησε και συντηρεί παράνομα  στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μάλιστα,  τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και οι Κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ αγωνίζονται παθιασμένα, στη βάση διχοτομικού σχεδιασμού  Βρετανίας και Τουρκίας να νομιμοποιήσουν το παράνομο καθεστώς, παράγωγο της κατοχής, ως Συνιστών Κράτος μιας Νέας Κύπρου που ακούει στο όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Θα αγωνισθεί, είπε, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, για  να επανενώσει την Κύπρο μας. Δεν είπε όμως τί εννοεί με «επανένωση» της Κύπρου και τί θα σημαίνει για την Κύπρο αυτή η «επανένωση».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου και οι Κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ που υπήρξαν, δεν ομολογούν, ούτε εξηγούν του κόσμου τί σημαίνει αυτή η «επανένωση» της Πατρίδας που οραματίζεται ο  υποψήφιος Πρόεδρος, Αβέρωφ Νεοφύτου.  Οι ίδιοι αποφεύγουν να πουν τι σημαίνει η «επανένωση» .Όμως τί σημαίνει «επανένωση» της Κύπρου ξεκαθαρίζει μέσα από όλες τις υποχωρήσεις τις οποίες αυθαίρετα και χωρίς καμιά εξουσιοδότηση  οι  Αβέρωφ Νεοφύτου και οι Κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ που πέρασαν, έκαμαν προς τον  Τούρκο κατακτητή.  Έχουν δεχθεί και ξεπουλήσει Κρατικά και Ανθρώπινά μας Δικαιώματα στον Τούρκο κατακτητή, συμπλέοντας με  την Βρετανό Τουρκική συνωμοσία διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  αποδεχόμενοι ως συγκλίσεις στις παράνομες Δικοινοτικές συνομιλίες, τα ακόλουθα:

 • Έχουν δεχθεί, ως τετελεσμένο γεγονός, τη  γεωγραφική διχοτόμηση που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή  και μάλιστα αυτή να  αποτελεί τη βάση της λύσης.
 • Έχουν δεχθεί, ως τετελεσμένο γεγονός, το δικό μας Εθνικό ξεκαθάρισμα από τις κατεχόμενες περιοχές και ως εκ τούτου και τον αποκλεισμό της  επιστροφής μας,  στα κατεχόμενα εδάφη μας.
 • Έχουν δεχθεί, την  παροχή αποζημιώσεων ως θεραπεία ρύθμισης του περιουσιακού. Μας απαρνούνται το δικαίωμα στην περιουσία μας στα κατεχόμενα για χάριν του κατακτητή, για χάριν της λύσης ΔΔΟ.
 • Έχουν δεχθεί, την παραμονή  μόνιμα στα κατεχόμενα εδάφη μας, όλων  των Τουρκοκυπρίων  που μεταφέρθηκαν εκεί από τις ελεύθερες περιοχές. Θυμίζουμε τι μας έλεγαν  όταν οι Τουρκοκύπριοι εσύροντο βίαια και εκβιαστικά στα κατεχόμενα αφήνοντας τα χωριά τους στις ελεύθερες περιοχές. Μας έλεγαν τότε ότι επρόκειτο για Ανθρωπιστικό μέτρο, προσωρινής τάχα επανένωσης οικογενειών αφού οι Τουρκοκύπριοι άνδρες είχαν σπρωχτεί υπό τις διαταγές της ΤΜΤ να περάσουν στις περιοχές που είχαν  καταλάβει οι εισβολείς. Αρνούντο ότι επρόκειτο για την ανταλλαγή πληθυσμών, για το γεωγραφικό διαχωρισμό Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου που προνοούσε και επιδίωκε  η Βρετανό Τουρκική συνωμοσία.  Μάλιστα για να γίνει αυτό πιστευτό η όλη επιχείρηση έγινε μέσω του ΟΗΕ. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα που η διχοτόμηση με διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας προωθείται μέσα από τον ΟΗΕ. Υλοποιείται και αυτό το σκέλος της Βρετανό Τουρκικής συνωμοσίας το οποίο λέγει ότι η λύση πρέπει να προωθηθεί μέσω του ΟΗΕ για να είναι εύκολο να περάσει στον κόσμο και να εγκριθεί.
 • Έχουν αποδεχθεί, παραμονή μόνιμα στα κατεχόμενα εδάφη μας  όλων των  Τούρκων  και Ευρωπαίων εποίκων  που μεταφέρθηκαν εκεί παράνομα για να αντικαταστήσουν εμάς, ώστε να δικαιολογείται εκεί η λειτουργία ξεχωριστού Κράτους
 • Έχουν αποδεχθεί, το κάθε  Συνιστών Κράτος να έχει το δικό του Σύνταγμα, τη δική του Κυβέρνηση, Αστυνομία , Δικαστική εξουσία, Νομοθετικό Σώμα.
 • Έχουν αποδεχθεί το κάθε συνιστών  Κράτος να έχει κυριαρχικά δικαιώματα  και να ασκεί εξουσία στη Ζώνη του χωρίς δικαίωμα επέμβασης από  το άλλο Συνιστών Κράτος ή την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση  στα εσωτερικά του. Άρα η Νέα Κύπρος θα έχει τριπλή κυριαρχία και όχι μια που μας πουλούν οι Διζωνικοί υποψήφιοι.
 • Έχουν αποδεχθεί, το κάθε Συνιστών Κράτος να εκδίδει σε όσους κατοικούν εκεί, δική του υπηκοότητα. Άρα η Νέα Κύπρος θα έχει τρείς υπηκοότητες και όχι μια. Μια υπηκοότητα του κάθε Συνιστώτος Κράτους και μια της «Ομόσπονδου» τάχα Κύπρου.
 • Έχουν αποδεχθεί όπως εσαεί, η  πλειοψηφία των πολιτών στο κάθε Συνιστών Κράτος να είναι πολίτες της Κοινότητας που θα το διοικεί.
 • Έχουν αποδεχθεί όπως εσαεί, οι πολίτες της Κοινότητας που θα διοικεί το κάθε  Συνιστών  Κράτος να έχουν εκεί πάντοτε, την πλειοψηφία στην ιδιοκτησία γης.
 • Έχουν αποδεχθεί η  Νέα Κύπρος να κυβερνάται από μια Ομόσπονδη, τάχα Κυβέρνηση στην οποία δεν θα ισχύει Δημοκρατία. Η διακυβέρνηση του τόπου θα ασκείται από τις δύο Κοινότητες οι οποίες θα είναι πολιτικά ισότιμες και θα μοιράζονται την εξουσία. Εφόσον δεν θα συμφωνεί έστω και ένας από μια Κοινότητα το Κράτος δεν θα λειτουργεί. Η Κύπρος ολόκληρη θα τεθεί υπό την ομηρία της Τουρκίας.
 • Έχουν αποδεχθεί, να ισχύει η εκ περιτροπής Προεδρία

Αυτή είναι η «επανένωση» της  Κύπρου που οραματίζεται και για την οποία «θα αγωνισθεί» ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ και για την οποία ζητά την ψήφο του Κυπριακού Λαού. Πρόκειται για ξεκάθαρη Διάλυση της της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δημιουργία δύο ξεχωριστών ρατσιστικής βάσης Κρατών, τα οποία θα «επανενωθούν» σε μια Νέα Κύπρο. Θα αποτελεί παρθενογένεση μιας Νέας Κύπρου έρμεο στις ορέξεις και επεχτατικές βλέψεις της Τουρκίας, καθώς και των ξένων συμφερόντων που βάναυσα καταδυναστεύουν τα Δίκαια των Κρατών. Πρόκειται για λύση την οποία ο Κυπριακός Λαός απέρριψε το 2004 και η βούληση του Κυπριακού Λαού «ποδοπατείται» υπέρ  του Τούρκου κατακτητή και των ξένων συμφερόντων.

Αυτά όμως δεν τα είπε χθες στο Συνέδριο ο Αβέρωφ Νεοφύτου και απλά περιορίσθηκε όπως πάντα  στα ωραία ακουστικά συνθήματα τα οποία όμως κρύβουν αλήθειες,  παραπλανώντας τους Ψηφοφόρους, οι οποίοι αν πιστέψουν τα συνθήματα  θα δεσμεύσουν  καταστροφικά το μέλλον όλων μας, των παιδιών μας και του Κυπριακού Ελληνισμού γενικότερα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 90 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Jun
0

<strong>ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, 7.6.2022 ΕΠΙ ΤΗΣ ΈΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ</strong>

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια των θριαμβευτικών σχολίων Κυβέρνησης και Κομμάτων  για το περιεχόμενό του Ψηφίσματος που αφορά την Κύπρο και το Κυπριακό, διαβάσαμε πολύ προσεκτικά το πολυσέλιδο ψήφισμα κι ιδιαίτερα την αναφορά του στην Κύπρο και το Κυπριακό, στις παραγράφους 43,44 &45.

Το γενικό μας συμπέρασμα για το Ψήφισμα, είναι πολύ λυπηρό και καταθλιπτικό και καταγράφουμε ότι:

 • Οι Ευρωβουλευτές παπαγαλίζουν το τετριμμένο λεκτικό γύρο από το Κυπριακό όπως το διαμόρφωσε η Βρετανική Διπλωματία από το 1974 και το οποίο υιοθετήθηκε απροβλημάτιστα από τους  Ηγέτες μας και με αυτό ως άλλοθι, το υιοθέτησαν και τα υπόλοιπα  Ευρωπαϊκά Κράτη αφού βολεύει πρώτα τα  δικά τους συμφέροντα.
 •  Οι Ευρωβουλευτές παπαγαλίζουν το τετριμμένο λεκτικό για τη μορφή λύσης του Κυπριακού το οποίο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ  και άκρως αντίθετο, όχι μόνο με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και  με τη βούληση του Κυπριακού Λαού όπως εκφράστηκε στο Δημοψήφισμα του 2004, στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Επαναλαμβάνουν οι Ευρωβουλευτές ότι:
 • το Κυπριακό θα λυθεί μέσω Δικοινοτικών Συνομιλιών με μόνη βιώσιμη και  δίκαιη λύση τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που θα έχει δήθεν  μια Διεθνή νομική Προσωπικότητα, μια κυριαρχία, μια υπηκοότητα, με πολιτική ισότητα όπως αυτή έχει καθορισθεί στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.
 •  Σημειώνουμε ότι  σήμερα αυτό που περιγράφουν οι Ευρωβουλευτές για λύση του Κυπριακού δεν είναι κάτι διαφορετικό  από το σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Είναι το σχέδιο ΑΝΝΑΝ πιο προχωρημένο και βεβαρημένο με περαιτέρω  υποχωρήσεις που έγιναν από τους Ηγέτες μας, προς όφελος του Τούρκου κατακτητή.
 • Με αυτό το λεκτικό το Ευρωκοινοβούλιο καλύπτει  τις μέχρι τώρα  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ συγκλίσεις  των συνομιλιών, όπου καταγράφεται ότι οι κυριαρχίες της Νέας Κύπρου θα είναι ΟΧΙ μια, όπως λέει το Ψήφισμα αλλά τρείς.  Μια ξεχωριστή, ουσιαστική κυριαρχία του κάθε Συνιστώτος Κράτους και μια κοινή, τάχα Ομοσπονδιακή κυριαρχία,  μια τυπική Κρατική προσωπικότητα,  για να καλύπτεται η Ευρώπη ότι δεν στηρίζει τη διαίρεση των Κρατών. Οι πολίτες της Νέας Κύπρου θα έχουν τρείς Υπηκοότητες. Μια για τους πολίτες κάθε  Συνιστώτος  Κράτους και μια της Νέας Κύπρου, για τους τύπους ότι πρόκειται για ένα Ομόσπονδο Κράτος
 • Ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές ότι το Κυπριακό  θα λυθεί  σύμφωνα με τη  συμφωνημένη βάση. Υιοθετεί δηλαδή και το Ευρωκοινοβούλιο την ΠΑΡΑΝΟΜΗ βάση των συνομιλιών. Δηλαδή συμφωνεί και το Ευρωκοινοβούλιο ότι βάση της λύσης θα είναι το κατοχικό δεδομένο της γεωγραφικής διχοτόμησης της Κύπρου σε δύο ζώνες και ο ρατσιστικός γεωγραφικός διαχωρισμός του πληθυσμού στη βάση φυλής και θρησκείας. Συμφωνεί δηλαδή και το Ευρωκοινοβούλιο ότι η NTE-FACTO κατάσταση που δημιούργησε η ξένη στρατιωτική εισβολή και κατοχή θα πρέπει να γίνει δεκτή ως NTE-YURE, είτε υπό τη μορφή Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ή συνομοσπονδίας δύο ξεχωριστών Κρατών. Το Ευρωκοινοβούλιο συμφωνεί ουσιαστικά να νομιμοποιηθεί το Εθνικό μας ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα και να νομιμοποιηθούν όλοι οι Έποικοι, Τούρκοι και Ευρωπαίοι, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει Τουρκικό Κράτος στα κατεχόμενα. Καλεί δε σε επανέναρξη συνομιλιών  στην ίδια βάση και μάλιστα ως συνέχεια των τελευταίων συνομιλιών στο Κράν Μοντάνα το 2017
 • Λένε οι Ευρωβουλευτές ότι το Κυπριακό θα λυθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δεν κατονομάζουν ποια Ψηφίσματα αλλά  σίγουρα εννοούν εκείνα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ αναφέρουν ως λύση, τη ΔΔΟ. Χρησιμοποιείται δηλαδή και από το Ευρωκοινοβούλιο ο ΟΗΕ ως μοχλός πίεσης πάνω στον Κυπριακό Λαό να αποδεχθεί τα απαράδεκτα που συζητούνται, αφού αυτά υποστηρίζονται και από τον ΟΗΕ
 • Οι Ευρωβουλευτές εκφράζουν μέσα από το Ψήφισμα την πολιτική εξευμενισμού της Τουρκίας, που ακολουθείται για 48 τόσα χρόνια,  με απλές εκκλήσεις χωρίς αντίκρισμα, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε ότι αφορά τις Τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Καμμιά πρόταση ή σύσταση δεν γίνονται προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  να ληφθούν μέτρα συμμόρφωσης της Τουρκίας με το Δίκαιο, που παραβίασε το 1974.

.

 • Το χειρότερο από όλα στο Ψήφισμα είναι ότι οι  Ευρωβουλευτές  προκλητικά αναφέρουν ότι, όλα τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ που υποστηρίζουν ως λύση του Κυπριακού στο Ψήφισμά τους, θα είναι σύμφωνα  με τη Διεθνή Νομιμότητα, και τις βασικές αρχές επί των οποίων θεμελιώθηκε  η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αναφορά αποτελεί σοβαρότατο ψέμα και  σοβαρή  πρόκληση η οποία στοχεύει στην παραπλάνηση μας. Η διαπίστωση ότι πρόκειται για παραπλανητικό ψέμα γίνεται αβίαστα μέσα από την πιο πάνω  ανάλυση. Εξάλλου θυμίζουμε τη δήλωση Ευρωπαίων Αξιωματούχων ότι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν στη λύση παρεκκλίσεις από το Δίκαιο και θα τις καταστήσουν πρωτογενές Δίκαιο, νοουμένου ότι πρώτα τις αποδεχθούμε εμείς.

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν στο Κυπριακό από το 1974 μέχρι σήμερα, οι δικοινοτικές συνομιλίες για λύση ΔΔΟ και όλες οι υποχωρήσεις προς την κατοχή τις οποίες έκαμαν οι εκάστοτε Ηγέτες μας, μάλιστα και υπό την πίεση και παρότρυνση και της Ευρώπης,  είναι όλα ΠΑΡΑΝΟΜΑ  και όλα αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο, δηλαδή τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και τις βασικές αρχές και αξίες επί των οποίων θεμελιώθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η ξεκάθαρη διαπίστωση φανερώνει και την τραγικότητα που περνά ο τόπος μας. Οι Ηγέτες μας να πανηγυρίζουν επειδή οι «σύμμαχοί μας» στηρίζουν τις θέσεις του εισβολέα κατακτητή των εδαφών μας και θύτη του Λαού μας.

 • Σε ένα Ψήφισμα με το πιο πάνω περιεχόμενο,  κάποιες άλλες αναφορές οι οποίες φραστικά είναι σωστές  οι οποίες πράγματι υπάρχουν στο Ψήφισμα και είμαστε υπόχρεοι να τις αναφέρουμε στην αξιολόγηση, χάνουν τη σημασία τους. Τέτοιες αναφορές είναι:
 • Το κάλεσμα για επίσπευση της διερεύνησης της τύχης όλων των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας, αφού η Τουρκία ανοίξει τα στρατιωτικά αρχεία της.
 • Η αντίθεση του Ευρωκοινοβουλίου στα δύο ξεχωριστά Κράτη. Χρησιμοποιεί και το Ευρωκοινοβούλιο τον Τουρκικό διπλωματικό ελιγμό για λύση δύο ξεχωριστών κυριάρχων Κρατών, ο οποίος  γίνεται για εξασφάλιση και άλλων συνομοσπονδιακών υποχωρήσεων εκ μέρους μας, ως μοχλό πίεσης πάνω μας να δεχθούμε τη λύση ΔΔΟ η οποία έτσι και αλλιώς ικανοποιεί  πλήρως τις Τουρκικές επιδιώξεις στην Κύπρο.
 • Η αναφορά στις Τουρκικές παραβιάσεις στην περίκλειστη Αμμόχωστο και η παραπομπή στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι με τα οποία η Τουρκία δεν συμμορφώνεται.
 • Οι συστάσεις για τερματισμό των Τουρκικών παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ

Το Κυπριακό είναι ένα απλό Διεθνές Πρόβλημα ξένης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και κατάφωρης παραβίασης Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τόπου και το ζητούμενο είναι αποκλειστικά η αποκατάσταση των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου που από την Τουρκία το 1974. Αυτό το ολοφάνερα δίκαιο ζητούμενο, έπρεπε να αντανακλάται σε ένα Ψήφισμα όπως αυτό που αξιολογούμε, ώστε να δικαιολογείται η οποιαδήποτε ικανοποίηση εκφράζεται. Οι Ηγέτες μας δυστυχώς δεν διεκδικούν κάτι τέτοιο  και μας παραμυθιάζουν με θριαμβολογίες χωρίς αντίκρισμα.

Αξιολογώντας  λοιπόν το Ψήφισμα ως ανωτέρω, ένα  μεγάλο ερώτημα αιωρείται αναπάντητο.  Κυβέρνηση, τα Κυπριακά Κόμματα  και οι ίδιοι οι Ευρωβουλευτές μας,  πάλεψαν, Ναι ή Όχι,  ώστε το Ψήφισμα να είχε διαφορετικό περιεχόμενο;  Σίγουρα ΟΧΙ και ο λόγος είναι διότι κάτι τέτοιο  δεν επιτρέπεται από την  πολιτική διαχείριση που γίνεται του Κυπριακού. Δεν το επιτρέπει η Βρετανικής έμπνευσης πολιτική διαχείριση η οποία προνοεί συμβιβασμό με την κατοχή, συμβιβασμό με τα κατοχικά  δεδομένα και την ετοιμότητα Κυβερνήσεων  και Κομμάτων μας να τα νομιμοποιήσουν μέσω Δικοινοτικών συνομιλιών, για λύση ΔΔΟ. Είναι αποτέλεσμα απόφασης Ηγετικών Παραγόντων του τόπου, σε αντίθεση με τη Λαϊκή Βούληση, να συμβιβαστεί η Κύπρος με τους όρους του κατακτητή και σφαγιαστή του Λαού μας.

Επίσης το βαθύ σκοτάδι το οποίο όλοι αποδέχονται  και συντηρούν  γύρο από τη διαχείριση του Κυπριακού, αποτελεί ακόμη ένα λόγο γιατί Ψηφίσματα όπως το πιο πάνω δεν αγγίζουν  τα θέματα ουσίας του Κυπριακού.

Είναι καιρός λοιπόν 48 χρόνια μετά τον Ιούλιο του 1974, να υπάρξει αλλαγή τόσο στην πολιτική διαχείριση του Κυπριακού και να διαλυθεί και το πέπλο μυστηρίου που υπάρχει και να τεθούν  τα χαρτιά του Κυπριακού, ενώπιον του Λαού, για πλήρη ενημέρωση και να επιτραπεί στο Λαό να δίδει κατεύθυνση προς την Ηγεσία.

Σχετικη επιστολή στάληκε και στο Συμβούλιο Αρχηγων–AK59202213062022, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΥΒ-ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΟΒΟΥ20220617

 122 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14 Jun
0

<strong>ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023</strong>

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   4

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ

Οι εκλογές και ιδιαίτερα οι Προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Προεδρική Δημοκρατία, πρέπει να αποτελούν ύψιστο Δημοκρατικό δικαίωμα των νομίμων πολιτών και πρέπει να ασκείται σε πλήρη ελευθερία, χωρίς εσωτερικές και εξωτερικές παρεμβάσεις οποιασδήποτε μορφής οι οποίες να έχουν στόχο, τη χειραγώγηση των ψηφοφόρων  μέσω εκφοβισμού, εκβιασμού, παραπληροφόρησης, ψεύδη και επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Έχει όμως ευθύνη σοβαρή και ο ίδιος ο Κυπριακός Λαός με τη συμπεριφορά του στις εκλογές. Συμμετέχει; Αν συμμετέχει πώς ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα; 

Πρώτα- πρώτα ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη να πηγαίνει στην κάλπη σφαιρικά ενημερωμένος και  να ασκεί το εκλογικό του  δικαίωμά ελεύθερα σκεπτόμενος, χωρίς να επιτρέπει να τον θεωρούν «συσπειρωμένο στο Κόμμα», ή κομματικά πειθαρχημένο  πελατειακό πελάτη.

Μπροστά από την κάλπη ο ψηφοφόρος έχει τρείς επιλογές.

 • Να ψηφίσει υποψήφιο, της ελεύθερης προσωπικής επιλογής του, στη βάση του προγράμματος του Υποψηφίου, του βίου και της πολιτείας του.
 • Να «βεβηλώσει» συνειδητά το ψηφοδέλτιο και να καταστήσει τη ψήφο του άκυρη
 • Να ρίξει καθαρό, λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Παρόλο ότι από Κομματική σκοπιμότητα το λευκό ψηφοδέλτιο έχει Νομοθετικά εγκριθεί  να είναι άκυρο, έχει σημασία ότι μετριέται ξεχωριστά από τα άκυρα, έστω και αν τελικά προστίθεται στα άκυρα για σκοπούς υπολογισμού των ποσοστών των υποψηφίων. Το λευκό  είχε προταθεί παλαιότερα από προβληματιζόμενες ομάδες (μεταξύ αυτών και της Αδούλωτης Κερύνειας) ώστε να αποτελεί έγκυρη ψήφο αποδοκιμασίας των υποψηφίων. Μετρούμενο ως έγκυρο  ένα τέτοιο λευκό ψηφοδέλτιο θα συνέβαλλε  να εξάγονται σωστά συμπεράσματα για τη βούληση των ψηφοφόρων και να εξάγονται τα σωστά ποσοστά κάθε υποψηφίου.  Η αποχή μαζί με τα άκυρα ψηφοδέλτια(όχι τα λευκά) δεν εκφράζουν  Λαϊκή βούληση. Αντίθετα διευκολύνουν να ισχύει εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν είναι αντιπροσωπευτικό και επιτρέπουν σε «εκλεγμένους» να ενεργούν εκ μέρους  όλου του Λαού, συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν πήγαν στην κάλπη.

Το 2023 λοιπόν θα ισχύσει το απόφθεγμα: «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Η επόμενη μέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα κριθεί από τη συμπεριφορά του Κύπριου Ψηφοφόρου στις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 132 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
09 Jun
0

ΠΕΡΙ ΧΑΜΕΝΗΣ ΨΗΦΟΥ…

Με την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας άρχισαν και τα τεχνάσματα χειραγώγησης  της δημοκρατικής διαδικασίας. Μια τέτοια πάγια πρακτική είναι ο συστηματικός ψίθυρος περί χαμένης ψήφου, γύρο από το  όνομα υποψηφίων ιδιαίτερα ανεξάρτητων. Πρόκειται κατά τη γνώμη μας περί προσπάθειας να αποτραπεί ο ψηφοφόρος να ασκήσει ελεύθερα το δημοκρατικό του δικαίωμα της ψήφου.

Γιαυτό υιοθετούμε και αναδημοσιεύουμε για προβληματισμό, σχετικό άρθρο της Νομικού κυρίας Λώρας Στυλιανού, στο οποίο πολύ σοφά αναδεικνύεται ότι, δεν υπάρχει χαμένη ψήφος και σε κανένα υποψήφιο δεν χρωστούμε τη ψήφο μας και μάλιστα  από γεννήσιου μας. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί της ότι, η ψήφος μας πρέπει να δίδεται στον υποψήφιο ο οποίος κατά τη γνώμη μας ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει για να «κάνει την καλύτερη δουλειά με βάση τα θέματα που είναι σημαντικά για εμάς» και ΟΧΙ  σε υποψήφιο που απλά πιστεύουμε ότι θα μπορεί να κερδίσει.

Εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι, ο υποψήφιος ο οποίος ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει διότι, θα υπηρετήσει καλύτερα και ποιο σωστά την Προεδρία της Δημοκρατίας προς όφελος του συνόλου του Λαού, είναι ο πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ κ. Λώρας Στυλιανού

Λοιπόν, δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι. Υπάρχουν μόνο καλοί και τίμιοι αγώνες.

Κανένας υποψήφιος του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, ανεξάρτητος ή δήθεν ανεξάρτητος δεν έχει εγγενώς το δικαίωμα της ψήφου μας.

Το δικαίωμα της ψήφου είναι πολύτιμο.

Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι έχουν πολεμήσει για να το αποκτήσουν και να το προστατεύσουν.

Δεν πρέπει να δίνεται ελαφρά σε κανέναν υποψήφιο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να κερδίσουν την ψήφο μας, όχι να θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει.

Από εκεί και πέρα, η ψήφος μας είναι μια έκφραση αυτού που είμαστε, των αξιών που πρεσβεύουμε και το τι πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά καλύτερο για τη χώρα μας.

Ένα κοινό θέμα κατά τη διάρκεια των εκλογικών κύκλων είναι η ιδέα ότι οι άνθρωποι που δεν ψηφίζουν έναν από τους βασικούς υποψηφίους που έχουν κομματική στήριξη σπαταλούν την ψήφο τους.

Η λογική όμως αυτή δεν έχει καμία βασική κατανόηση του τι σημαίνει ψήφος. Η ψηφοφορία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πράξη μαθηματικών. Οι εκλογές δεν είναι ιπποδρομίες, δεν αφορούν την επιλογή των νικητών και των ηττημένων — είναι η συμμετοχή στη δημοκρατία. Ψηφοφορία είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν ενεργά την ευθύνη για την επιλογή των ηγετών τους. Επομένως δεν ψηφίζετε απλώς αυτόν που πιστεύετε ότι θα κερδίσει, ψηφίζετε αυτόν που πιστεύετε ότι πρέπει να κερδίσει και αυτόν που θα κάνει την καλύτερη δουλειά με βάση τα θέματα που είναι σημαντικά για εσάς. Η πραγματικότητα είναι ότι η ισχυριζόμενη «χαμένη» ψήφος έχει αξία, ασκεί εξουσία και είναι εγγενώς ίδια με την ψήφο του νικητή. Η ψήφος σας είναι η φωνή σας!

Το να σας λένε ότι σπαταλάτε την ψήφο σας είναι μια τακτική φόβου και αυτή η λογική είναι επικίνδυνη. Το να αισθάνεσαι ανίσχυρος και να παρακινείσαι από φόβο είναι χαρακτηριστικά που συνδέονται συχνότερα με δικτατορικά καθεστώτα και όχι με δημοκρατίες.

Κάθε ψήφος έχει αξία.

Μπορεί κανείς να ψηφίσει τον ενδεχόμενο χαμένο, μπορεί να ψηφίσει έναν υποψήφιο που αψηφά τις υποσχέσεις του, μπορεί ακόμη και να ψηφίσει για ένα άτομο που φαίνεται να έχει λίγες πιθανότητες να κερδίσει, αλλά καμία από αυτές τις ενέργειες δεν ισοδυναμεί με σπατάλη της ψήφου του.

Καμία ψήφος δεν είναι χαμένη σε άτομα που πραγματικά πιστεύετε.

Αντίθετα εάν ψηφίζετε την «επόμενη καλύτερη εναλλακτική» ή τον υποψήφιο που πιστεύετε ότι είναι δήθεν «εκλέξιμος», ψηφίζοντας κατά των πεποιθήσεων και αρχών σας, τότε εκεί είναι που πραγματικά σπαταλάτε την ψήφο σας και στερείτε από τα παιδιά σας ένα καλύτερο μέλλον.

Λοιπόν, δεν υπάρχουν χαμένες ψήφοι.

Υπάρχουν μόνο καλοί και τίμιοι αγώνες.

Εάν περισσότεροι από εμάς εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας για αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και τον τρόπο διακυβέρνησης αυτού του τόπου μέσω της ψήφου μας, μπορούμε να επιφέρουμε αλλαγή.

 • ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 152 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
07 Jun
0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετά, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη Ζέτα Αιμιλιανίδου, στην τελευταία κατοικία της , εκεί όπου οι Άγιοι αναπαύονται. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου αποτελούσε την όαση στην «έρημο» της διαφθοράς και της αναλγησίας, την οποία  τόσο είχε ανάγκη η Κοινωνία των πολιτών. Μεγάλη απώλεια για τον τόπο. Αιωνία να είναι η μνήμη της.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στον υιό της Αχιλλέα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 50 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
03 Jun
0

<strong>ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ</strong><strong><br><strong>ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ</strong></strong>

Η πολιτική των δώρων έχει αποτύχει

Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
Η πολιτική των δώρων έχει αποτύχει.
Η πολιτική των ΜΟΕ έχει αποτύχει.
Η πολιτική που υποστηρίζουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, οι προεδρικοί υποψήφιοι τους και ο τέως ΥΠΕΞ, έχει αποτύχει.
Πόσες φορές πρέπει να αποτύχει ξανά η ίδια πολιτική για να αλλάξουμε πορεία;
Πότε επιτέλους θα απεγκλωβιστούμε από την αυτοκαταστροφική πολιτική των δώρων και των πυροτεχνημάτων;
Πότε θα απεγκλωβιστούμε από τη διχοτομική παγίδα της ΔΔΟ;
Μόνο οι πολίτες μπορούν να σώσουν την Κύπρο.
Μόνο οι πολίτες μπορούν να τερματίσουν τον κατήφορο.
Μπορούμε να αλλάξουμε τη βάση λύσης και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση. Αυτό θα ήταν μια ρεαλιστική πολιτική.
 
2 Ιουνίου 2022

Η Αδούλωτη Κερύνεια συμφωνεί απόλυτα με την πιο πάνω δήλωση και καλεί τους πολίτες ψηφοφόρους να διαδραματίσουν το ρόλο που μας καλεί η Ιστορία να διαδραμαυίσουμε στις επόμενες Προεδρικές εκλογές. Θα είναι η έυκαιρία των πολιτών που μέχρι τώρα είτε απείχαν αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι, είτε επέλεγαν τα παλαιά κατεστημένα τα οποία ποικιλοτρόπως χειραγωγούσαν τις εκλογές, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να συμβάλουμε ο καθένας μας με την ιερή ψήφο μας, ο τόπος μας να οδηγηθεί στην πραγματική αλλαγή που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει,

*την κατοχή που συνεχίζεται,

*τα σκάνδαλα,

*τη διαφθορά,

*την οικονομική και Κοινωνική κρίση

*την κρίση στην παιδεία, στα ήθη και αξίες

Να μην επιτρέψουμε για ακόμη μια φορά να κλαπεί η ψήφος μας με ψευδείς παραστάσεις, παραπληροφόρηση και κάθε άλλης μορφής αντιδημοκρατικές πιέσεις.

 248 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30 May
0

ΜΟΕ στο Κυπριακό = ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ  ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ   .

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και συνάμα αγανάκτηση, την παράνομη κατά την εκτίμησή μας δραστηριότητά του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κασουλίδη  που γίνεται όπως φαίνεται και   με τις ευλογίες, αν όχι  με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία  προσφέρονται  στο παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και άλλα δώρα  αποδοχής και αναβάθμισης. Θα επαναλάβουμε ότι είναι εκτίμησή μας πως, το τεράστιο πακετο ΜΟΕ το οποίο έχει μέχρι σήμερα  προσφερθεί  στην κατοχή, αποτελεί  μέρος του οδικού χάρτη τελικής αναγνώρισης της NTE FACTO διχοτόμησης, Τουρκοποίησης και Ισλαμοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας,  σε NTE YURE, μέσω ΜΟΕ. Η παρανομία αυτή ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα επεκτείνεται με προτάσεις για ΜΟΕ οι οποίες ισοδυναμούν με το άνοιγμα της καταπακτής της αγχόνης κάτω από τα πόδια του καταδικασμένου να απαγχονισθεί. Σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση θα οδηγήσουν τα ΜΟΕ που σήμερα προωθεί  η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και με ιδιαίτερο ζήλο ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου τη Τύμπου και του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου. Δεν νομιμοποιούνται  ούτε ο Υπουργός ούτε η Κυβέρνηση , να  ενεργούν   με αυτόν τον τρόπο. Η με οποιοδήποτε τρόπο διευκόλυνση  της νομιμοποίησης της NTE FACTO κατάστασης που είναι παράγωγο πολέμου, όπως θα συμβεί με  λύση ΔΔΟ,   θα αλλάξει ριζικά τη ροή της ιστορίας στον τόπο μας από κάθε άποψη, κάτι για το οποίο δεν έδωσε εξουσιοδότηση ο Λαός. Αντίθετα ο Λαός είπε ΟΧΙ σε αυτή την κατάληξη,  στο Δημοψήφισμα του 2004. Τυχόν επιτυχία αυτής της πορείας θα συνιστά στο τέλος, πράξη Εθνικής προδοσίας.

Υπενθυμίζουμε, για σκοπούς ενημέρωσης και αφύπνισης, τον οδικό χάρτη τον οποίο υπηρέτησαν μέχρι σήμερα, είτε αφελώς , είτε συνειδητά, είτε άθελά τους από κακή εκτίμηση δεδομένων και προθέσεων των όσων σύστηναν και συστήνουν αυτήν την πορεία, διάφοροι από τους Ηγέτες μας. Το καταστροφικό αποτέλεσμα αυτού του οδικού χάρτη είναι εκεί και φαίνεται για τον καθένα να κρίνει. Αποκτά σάρκα και οστά ξένο Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας το οποίο πίσω του θα έχει ως  «λερναία Ύδρα» την επεκτατική Τουρκία.

Ο καταστροφικός οδικός χάρτης  του κατακτητή και των ξένων συνοδοιπόρων του, τον οποίο αυθαίρετα υπηρέτησαν και υπηρετούν Ηγέτες μας είναι:

 • Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με όσα κακά συνεπάγεται αυτή η παράλογη πράξη.
 • Ο παραμερισμός Συνταγματικών και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων που ισχύουν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας για να βολευθεί η παράνομη διακίνηση οχημάτων στις ελεύθερες περιοχές, για να βολευθεί η είσοδος ξένων τουριστών προς τα κατεχόμενα. Επίσης η άρση της παρανομίας διακίνησης στις ελεύθερες περιοχές πολιτών που εισέρχονται παράνομα στην Κύπρο μέσω Τύμπου, ή πληρωμάτων πλοίων τα οποία προτού μπουν στα λιμάνια της Δημοκρατίας πέρασαν από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.
 • Ο Κανονισμός για την πράσινη γραμμή, ο οποίος φαίνεται από τα γεγονότα ότι κρυφά -κρυφά επεκτείνεται και εμπλουτίζεται.
 • Η ξενοκίνητη και ξενοχρηματοδοτουμενη  επαναπροσέγγιση,
 • Οι δικοινοτικές Επιτροπές,
 • Η εκχώρηση δικαιώματος εκπροσώπησης του παράνομου καθεστώτος στο εξωτερικό με απευθείας επαφές και άνοιγμα «γραφείων» του στις ξένες πρωτεύουσες,
 • Η αποδοχή των παράνομων συμβόλων του παράνομου καθεστώτος ακόμη και στην αλληλογραφία
 • Οι επαφές αρχικά Κομμάτων και στη συνέχεια η επέκταση επαφών σε διάφορα επίπεδα της οργανωμένης Κοινωνίας με αντίστοιχους  παράνομους φορείς του παράνομου καθεστώτος.
 • Το καθεστώς των διεξαγομένων  δικοινοτικών συνομιλιών με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αντίστοιχο παράνομο εκπρόσωπο της κατοχής παρουσιαζόμενο ως εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων ενώ είναι ο παράνομα παρουσιαζόμενος οπουδήποτε αλλού ως «Πρόεδρος της ΤΔΒΚ» και μάλιστα προσέρχεται στις συνομιλίες με τα σύμβολα του Παράνομου καθεστώτος.
 • Το εμπόριο δισεκατομμυρίων  του παράνομου καθεστώτος με τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το οποίο γίνεται με την έγκριση της Κυβέρνησης
 • Η απευθείας Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έργων υποδομής στα κατεχόμενα εδάφη μας, πάνω στις περιουσίες μας, την οποία ενέκρινε η Κυβέρνησή μας.  
 • Η εκχώρηση δικαιώματος στο παράνομο καθεστώς να διεξάγει , ως ξεχωριστή οντότητα,  διάλογο εναρμόνισης του με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ένταξης στην Ευρώπη. Αυτό μάλιστα γίνεται τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί  στην Ευρώπη  ολόκληρη, με αναστολή της εφαρμογής εκεί  του Ευρωπαϊκού κεκτημένου μέχρι τη λύση του Κυπριακού. Αυτό θα έπρεπε να σημαίνει πως όταν λυθεί το Κυπριακό αυτόματα η εναρμόνιση  που ισχύει στο ελεύθερο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ισχύσει και στο σημερινό κατεχόμενο μέρος.
 • Τέλος το απλόχερο κάλεσμα για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, και του λιμανιού της Αμμοχώστου , τάχατες-τάχατες  υπό τη Διοίκηση του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε στους πάντες, τόσο στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό της, όσο και τα λοιπά Διζωνικά Κόμματα, αλλά ιδιαίτερα τον Κυπριακό Λαό ότι, αυτός ο καταστροφικός οδικός χάρτης υιοθετήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2004, οπότε θεωρούμε ότι αποτελεί πολιτική πράξη, αντίθετη με τη βούληση του Κυπριακού Λαού ο οποίος, ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004 είπε ΟΧΙ στη λύση ΔΔΟ και τις διαδικασίες που οδηγούν σε τέτοια λύση. 

Ο Κυπριακός Λαός ζητά / απαιτεί η πολιτική στο Κυπριακό να ευθυγραμμισθεί σύμφωνα με τη θέληση του Λαού και όχι να προτείνονται και άλλα ΜΟΕ που θα χειροτερεύουν την κατάσταση.

Όλες αυτές οι ξενόφερτες παράνομες ενέργειες, αποκαλύπτουν,  σαν «κολοσυρμαθκιά της κουφής», τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Δυτικών συνοδοιπόρων τους ότι,  είναι έτοιμοι να επιβάλουν στο Κυπριακό σωρεία παρεκκλίσεων από το Διεθνές Δίκαιο  για να βολέψουν την Τούρκο- Βρετανική λύση ΔΔΟ και θα είναι έτοιμοι, όλες τις απαραίτητες παρεκκλίσεις που θα χρειασθούν για να λυθεί το Κυπριακό να τις καταστήσουν πρωτογενές Δίκαιο.

Καλούμαστε λοιπόν  εμείς ο Κυπριακός Ελληνισμός να αποτελέσουμε τον νέο ΗΡΑΚΛΗ που θα σκοτώσει  στη γένεσή της, τη «Λερναία Ύδρα»  που φέρει το όνομα  ΔΔΟ,

 • ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ  ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ  ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΥΝ   ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΟΕ ΚΑΙ,
 • ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ  ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ όπως ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σεβόμενοι λοιπόν, πρώτοι εμείς τον εαυτό μας, ζητούμε και από κάθε άλλον, σεβασμό της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε αυθόρμητα το 2004, κάτι που θα εκφρασθεί με επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 248 Views

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ