ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ- Κάτω Κερύνεια (arxagelos michael church)

ΑΚ195/2014                                                               14.8.2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Επαναβεβαιώθηκε και φέτος απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι, για  τους διαχειριστές του Κυπριακού, Κυπριακό θεωρείται  η Αμμόχωστος και Μόρφου ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Αυτό είναι για μας ολοφάνερο απο τις Προεδρικές δηλώσεις πολιτικής στις εκδηλώσεις μνήμης Αμμοχώστου και Μόρφου. Κατά τον Πρόεδρο,  λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Αμμόχωστο και Μόρφου. Η Επαρχία Κερύνειας και οι άλλες κατεχόμενες περιοχές δεν υφίστανται πλέον για το Διζωνικό κατεστημένο. Για το Διζωνικό κατεστημένο, τερματισμός της κατοχής και απελευθέρωση της Κύπρου φαίνεται να  σημαίνει μείωση του ποσοστού του κατεχόμενου εδάφους, με την απελ

ευθέρωση κάποιων περιοχών οι οποίες ήδη κατονομάζονται.. Εξού και οι προτάσεις που κατατίθενται στις συνομιλίες.

Πρόκειται για πολιτική διάσπασης των προσφύγων  η οποία προμηνείει  καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο.

Το Κυπριακό  όμως , είναι θέμα κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία ως ένα πακκέττο, με ζητούμενο την απελευθέρωση όλων των κατεχομένων εδαφών μας.

Καλούμε τους αδελφούς πρόσφυγες απο το Βαρώσι και την Μόρφου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

Καλούμε τους Κομματάρχες επίσης να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μην μας επαναλάβουν το τετριμμένο και υποκριτικό ότι η παράδοση είτε της Αμμοχώστου , είτε της Μόρφου , είτε κάποιων άλλων περιοχών θα «αποτελεί κίνηση καλής θέλησης απο πλευράς των Τούρκων», ή  ότι «θα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την συνολική λύση του Κυπριακού» . Φτάνει πια περιπαίξιμο.  Αν ισχύει, ο καθένας να μεριμνά για το δικό του κομμάτι  , να μας το ομολογήσει το Κράτος και οι Κομματάρχες, ώστε  να αναλάβουμε και εμείς μόνοι μας να προγραμματίσουμε το δικό μας αγώνα, ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ.

Οι νονοί της διασπαστικής πολιτικής διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό τις τελευταές δεκαετίες θα τρίβουν τα χέρια τους για μια τέτοια εξέλιξη.

Είναι καιρός Κυβέρνηση και Κόμματα να σοβαρευτούν  και να αντικρυσθεί το Κυπριακό ως ενιαίο θέμα  εισβολής με τη μισή μας Πατρίδα κατεχόμενη και το 33% του πληθυσμού πρόσφυγες. Δεν πρόκειται ούτε για Αμμόχωστο ή Μόρφου ξεχωριστά , ούτε για  Καρπασία,  ούτε για Κερύνεια. Πρόκειται για Πατρίδα ημικατεχόμενη, για την απελευθέρωση της οποίας πρέπει συλλογικά να προγραμματίσουμε και να δράσουμε.

Ούτε πρόκειται για την  προσωπική περιουσία του καθενός μας που είναι κατεχόμενη αλλά για την Πατρίδα που είναι κατεχόμενη και πρέπει να ελευθερωθεί.

Γιαυτό και η απελευθέρωση της Πατρίδας είναι θέμα που αφορά τον κάθε Κύπριο , είτε ειναι πρόσφυγας είτε όχι, απο όποια γωνιά της Κύπρου και να κατάγεται.

Κυβέρνηση και Κομματάρχες θειασώτες λύσης Διζωνικής Δικοινοτικης Ομοσπονδίας, θα είναι υπόλογοι για την τελική εξέλιξη.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading

Comments

    No Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Fields marked * are mandatory.