Επιθυμούμε να αναφερθούμε στην ανεπαρκή επόπτευση της νεκρής ζώνης από τους ΟΗΕΔΕΣ και σε ενέργειες τους που είναι αντίθετες με τους σχετικούς όρους εντολής  τους. Τέτοιες ενέργειες, οι οποίες με το διορισμό  του Κόλιν Στιούαρτ ως  Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ, φαίνεται να κλιμακώνονται στην νεκρή ζώνη και στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου καταγράφουμε τις ακόλουθες:

  • Επιτρέπεται  χωρίς την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας (έτσι ακούμε τουλάχιστον), να συνεχίζεται η παράνομη είσοδος  Τουρκικών στρατευμάτων με διάφορες δικαιολογίες μέσα στη νεκρή ζώνη, κατά παράβαση των όρων  εντολής της ΟΥΝΙΚΥΠ. Ενοχλούνται ανεμπόδιστα γεωργοί μας που καλλιεργούν κτήματα τους μέσα στη νεκρή ζώνη και κλέβονται εισοδήματα τους. Τούρκοι στρατιώτες προωθούνται και παίρνουν νέες θέσεις εντός της νεκρής ζώνης.
  • Επιτρέπεται να εισέρχονται στη νεκρή ζώνη και να διεισδύουν στις ελεύθερες περιοχές, παράνομοι έποικοι οι οποίοι βαφτίζονται μετανάστες, οικονομικοί πρόσφυγες,  αιτητές  ασύλου, κ.λπ. κ.λπ. διαφόρων εθνοτήτων. Υλοποιείται συγκαλυμμένα το Τουρκικό σχέδιο αλλοίωσης του Δημογραφικού χαρακτήρα και των ελευθέρων περιοχών.
  • Προγραμματίζεται να προσκληθούν στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου νέοι, ηλικίας 14-17 ετών, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, τάχα σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού.

Πρόκειται για  παράνομες πράξεις, των οποίων η παρανομία ξεπερνά κάθε όριο αποδοχής  από τη στιγμή που γίνονται κάτω από την εποπτεία των εκπροσώπων του ΟΗΕ οι οποίοι έχουν καθήκον να ενεργούν πάντοτε σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.  Πρόκειται κατά την άποψή μας για παράνομες ενέργειες οι οποίες στόχο έχουν, τη διευκόλυνση των Τουρκικών διεκδικήσεων, τον εθισμό με την κατοχή και την πλύση εγκεφάλου  υπέρ της αποδοχής της. Το εγκληματικό της όλης υπόθεσης είναι ότι  με την παράνομη δραστηριότητα που προγραμματίζεται στο Βαρώσι, σύρονται παιδιά αθώα στη μύηση μέσω  παραπληροφόρησης υπέρ της κατοχής και των παραγώγων της, με στόχο την εγκληματική αποδοχή ενός εγκλήματος και τελικά της νομιμοποίησης του.

Αυτό  όμως που ενοχλεί περισσότερο από την εκτροπή των ΟΗΕΔΩΝ  είναι το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι παράνομες ενέργειες των ΟΗΕΔΩΝ  από τη Κυβέρνηση και τα Κόμματα.

Ακούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μιλά για αντιμετώπιση του θέματος με Διπλωματικές επαφές και συζητήσεις, με διάφορους εδώ και εκεί, ενώ αυτό που πρέπει να γίνεται αποφεύγεται όπως ο διάβολος αποφεύγει το λιβάνι. Τέτοιες Διπλωματικές ενέργειες  είναι μεν απαραίτητες αλλά μόνο ως συμπληρωματικές μιας ξεκάθαρης και απευθείας προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας, καθώς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αίτημα τέτοιας Προσφυγής πρέπει να είναι:

  • Η καταγγελία και καταδίκη των παράνομων ενεργειών στη νεκρή ζώνη με απαίτηση να τηρούνται αυστηρά οι όροι  εντολής των ΟΗΕΔΩΝ.
  • Η καταγγελία με αίτημα την άρση των μέχρι τώρα Τουρκικών παρεμβάσεων στην περίκλειστη Αμμόχωστο και  αποτροπή του προγραμματιζόμενου κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού καθώς και,
  • Η πλήρης εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίκλειστη Αμμόχωστο τα οποία ζητούν την παράδοση της περιοχής στη Διοίκηση του ΟΗΕ και την επιστροφή όλων των κατοίκων της περοοχής στα σπίτια και τις περιουσίες τους

Αυτή είναι η ξεκάθαρη διαδικασία αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων και δεν πρέπει να παραμερίζεται. Παραμερίζοντάς την,  διευκολύνονται οι μεσάζοντες ξένοι ρυθμιστές   αρνητικών  για εμάς, εξελίξεων.

Απαιτείται, για τέτοιες ενέργειες, συλλογική και συντονισμένη αντίδραση στις πιο πάνω γραμμές που αναφέρουμε Το απαιτούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό οι οποίες αναμένονται ραγδαίες. 

Θυμίζουμε με έμφαση ότι ο Νέλσων  Μαντέλλα  παρέμεινε σταθερός στην ανάγκη αποκατάστασης πλήρους Δημοκρατίας και έκαμε πέραν των 1000 προσφυγών στο Συμβούλιο Ασφαλείας προτού εκλείψουν τα ΒΕΤΟ των Δυτικών χωρών, οι οποίες τελικά συγκατατέθηκαν.   ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Σημείωση:   Επιστολή με το πιο πάνω περιεχόμενο στάλθηκε  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

 279 Views