ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ;;;

Η Αδούλωτη Κερυνεια προβληματίζει και εισηγειται:

“””Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Διεθνής διαχείριση που γίνεται του πολέμου, άνοιξαν το δρόμο και για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση.

Με την έναρξη και την εξέλιξη  της Ρωσικής εισβολής στην  Ουκρανία η Ευρώπη, η Βρετανία, η Αμερική και οι υπόλοιπες Δυτικές χώρες αντέδρασαν συλλογικά καταγγέλλοντας την εισβολή:

 • Ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
 • Ως παραβίαση των κυριαρχικών Δικαιωμάτων του Ουκρανικού Κράτους
 • Ως παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ουκρανικού Λαού.

Καταγγέλλουν επίσης ως αποτέλεσμα της εισβολής, τη διάπραξη εγκλημάτων  πολέμου από τον εισβολέα και καθιστούν τον εισβολέα υπόλογο στο Διεθνές Ποινικό  Δικαστήριο της Χάγης, για τα εγκλήματα πολέμου που τον κατηγορούν. Οι καταγγελίες αυτές έγιναν άμεσα και επίσημα, στα Θεσμικά Όργανα της Ευρώπης και του Οργανισμού των  ΗΕ (Συμβούλιο Ασφαλείας και Γενική Συνέλευση) στιγματίζοντας τον εισβολέα. Αυτό μάλιστα έγινε χωρίς να εξετάζεται, ούτε να συζητείται ο λόγος και η οποιαδήποτε δικαιολογία προβλήθηκε από τη Ρωσία για την εισβολή.

Η καταγγελία της εισβολής συνοδεύεται , εξαρχής  από τη συλλογική απαίτηση της Δύσης, όπως η Ρωσία :

 • Τερματίσει τον πόλεμο και
 • Αποσύρει τα στρατεύματα της από το έδαφος της Ουκρανίας

Στην άρνηση της Ρωσίας να σταματήσει την εισβολή αποφάσισαν και της επέβαλαν άμεσα σαρωτικές και στραγγαλιστικές κυρώσεις, χωρίς μάλιστα να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που προνοούνται ως πρακτική του  Διεθνούς Δικαίου.

Επιπρόσθετα, από την έναρξη του πολέμου διοχετεύουν στην Ουκρανία πακτωλούς χρημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού για να αντιμετωπίσει την εισβολή.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έπραξαν οι Δυτικοί «σύμμαχοι» μας στην περίπτωση της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, της συνεχιζόμενης κατοχής και των αποσχιστικών ενεργειών του Τούρκου κατακτητή.  Αντίθετα, οι Δυτικοί  «σύμμαχοι»  συμπεριφέρθηκαν, στο Κυπριακό, εντελώς διαφορετικά:

 • Εξυπαρχής πρόσφεραν Διπλωματική κάλυψη στην Τουρκική εισβολή
 • Αντί να στραφούν κατά του εισβολέα όπως έγινε με τη Ρωσία μπλόκαραν κάθε αντικατοχική προσπάθεια της Κυπριακής Κυβέρνησης και επέβαλαν στην Κυπριακή Κυβέρνηση και τον Κυπριακό Λαό μια παράνομη πορεία Δικοινοτικών συνομιλιών, με προδιαγεγραμμένη κατάληξη τους το συμβιβασμό με την κατοχή και νομιμοποίηση των «παράγωγων συνεπειών» που επέφερε στον τόπο μας η Τουρκική εισβολή.
 • Επέβαλαν με δόλιο τρόπο πολιτική εξευμενισμού του εισβολέα κατακτητή μας, αντί κυρώσεων και τιμωρία του.
 • Από το 1988 και μετά, χειραγώγησαν μέσω της προσφιλούς «διπλωματικής οδού» και των «δημοκρατικών διαδικασιών» την πολιτική ζωή του τόπου μας, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου και Δημοκρατίας, και οδήγησαν το Κυπριακό, από υποχώρηση σε υποχώρηση, σε εκφυλισμό της ουσίας του και σε αδιέξοδα τα οποία πρόσφεραν χρόνο για αποδοχή, εδραίωση των παράνομων αποσχιστικών ενεργειών της Τουρκίας επί του Κυπριακού εδάφους, ως τετελεσμένο γεγονός.
 • Μετά από 48 χρόνια αυτής της πορείας, κλιμακώνεται σήμερα η πίεση στην Κυπριακή Δημοκρατία  και το Λαό μας να συνθηκολογήσει

Η διαμετρικά αντίθετη στάση των Δυτικών  στο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, αποκαλύπτει ότι η στάση τους έναντι της Κύπρου μέχρι τώρα είναι συνειδητή και σκόπιμη και εξυπηρετεί αποκλειστικά την Τουρκία και τους δικούς τους σχεδιασμούς και συμφέροντα. Όχι μόνο τούτο αλλά η στάση τους έναντι μας επιβεβαιώνει τις ενοχές τους στο Κυπριακό και δικαιολογεί το χαρακτηρισμό που τους αρμόζει ως εκ των στοιχείων που υπάρχουν, ότι είναι και νονοί/ηθικοί αυτουργοί, της τραγωδίας μας.

Η πολιτική που ακολουθούν οι Δυτικοί στην Ουκρανία με κραυγές υπέρ του Διεθνούς Δικαίου κ.λπ., κ.λπ., δικαιώνει τις  διαχρονικές θέσεις της Αδούλωτης Κερύνειας ότι το Κυπριακό έπρεπε να αντιμετωπίζεται στην ουσία του ως θέμα εισβολής και κατοχής, παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και όχι ως δικοινοτική διαφορά, την οποία οι Δυτικοί «σύμμαχοί» μας,  έχουν «πλασάρει» και τη συντηρούν.

Οι ηττοπαθείς Ηγέτες μας, οι οποίοι για δεκαετίες προσφέρουν ευήκοον ους  στους ξένους συνωμότες και  έχουν υιοθετήσει στην περίπτωση του Κυπριακού, τυφλά και απροβλημάτιστα, πολιτική για συμβιβασμό με την κατοχή και νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, δεν έχουν τώρα δικαιολογία να επιμένουν και να θέλουν να συνεχίσουν με δικοινοτικό διάλογο, για λύση ΔΔΟ στο Κυπριακό.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι με τη Διεθνή διαχείριση που γίνεται σήμερα του Ουκρανικού, άνοιξε ο δρόμος και για επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση ακριβώς που αντιμετωπίζεται το Ουκρανικό. Με επανατοποθέτηση του Κυπριακού, θα πρέπει λοιπόν να στοχεύουμε  :

 • Να τερματιστεί η διαδικασία Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ
 • Τερματισμό της Τουρκικής κατοχής με αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων-Τούρκων και Ευρωπαίων. Για να επιτευχθεί τούτο, αν χρειασθεί,  να κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να γίνουν όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες  και να ληφθούν εναντίον της Τουρκίας, ανάλογα μέτρα με αυτά που λήφθηκαν  εναντίον της Ρωσίας. Ότι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.
 • Να αποκατασταθεί έτσι, η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η άσκηση εξουσίας και κυριαρχίας από την Κυπριακή Κυβέρνηση πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο
 • Να αποκατασταθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων, με επιστροφή και επανεγκατάσταση τους (Ελλήνων, Οθωμανών, Αρμενίων , Μαρωνιτών και Λατίνων νόμιμων κατοίκων της Κύπρου) πίσω στις πατρογονικές τους εστίες.
 • Να ανανεωθεί με τις νενομισμένες Δημοκρατικές διαδικασίες, το δοτό, Ζυριχικό Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη βάση και της απόφασης 186 του ΟΗΕ, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία επιτέλους να λειτουργήσει ως Ενιαίο, Δημοκρατικό , Ευρωπαϊκό Κράτος, στο οποίο η πλειοψηφία θα κυβερνά, με τα Δικαιώματα των μειοψηφιών πλήρως κατοχυρωμένα  και   στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες, ισότιμοι έναντι του νόμου,   θα ζουν σε ειρήνη και ευημερία στην κοινή μας πατρίδα Κύπρο.
 • Η Τουρκία ως εισβολέας κατακτητής, όπως  και οι συνοδοιπόροι της ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας μας,
 • να καταγγελθούν και προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της ΚΔ και του Λαού μας και,
 • για να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν, τόσο στην Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και στον Κυπριακό Λαό.

Τα σημερινά τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία λοιπόν και η διαχείριση που γίνεται των γεγονότων, από τις εμπλεκόμενες πλευρές, αποτελούν ευκαιρία και κώδωνα αφύπνισης μας, για επαναξιολόγησή της πολιτικής διαχείρισης που οι Ηγέτες μας κάνουν της δικής μας τραγωδίας.

Η Αδούλωτη Κερύνεια έκαμε τη δική της αξιολόγηση και καταθέτει αυτή τη δική της πρόταση, με την προειδοποίηση : ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.  ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΩΣ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.“””

Τους Προβληματισμούς και εισηγήσεις του το Σωματείο παράπεμψε με σχετικά υπομνήματα και στον Πρόεδρο, Υπουργό εξωτερικών και Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων. ΑΚ19202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΑΚ20202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΣΥΑΚ21202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΚΕΛΑΚ22202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΚΟΑΚ23202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΔΕΚΑΚ24202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΑΚ25202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΑΜ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΑΚ26202218032022 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕ

Loading