Συνεπείς  με τα σχέδια τους  για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας οι ύπουλοι Βρετανοί, έσυραν την Κυπριακή Δημοκρατία το 2017, σε Πενταμερή Διάσκεψη στο CRANS-MONTANA, με στόχο την καθυπόταξη και διάλυσή της, επιβάλλοντας την Τουρκική λύση ΔΔΟ της οποίας είναι οι νονοί. Την προσπάθειά τους  αφελώς διευκόλυνε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ο οποίος απεδέχθει να συμμετάσχει , ΟΧΙ ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως εκπρόσωπος  της  Ελληνικής Κοινότητας της Κύπρου. Έγινε το πρώτο πολύ σοβαρό Βήμα προς τη διάλυση. (Στα 46 χρόνια έγιναν πολλά  διαλυτικά βήματα αλλά αυτό ήταν το πρώτο πολύ σοβαρό.)

Αυτό το καταστροφικό  βήμα καμουφλάρεται αρκετά καλά και συγκαλύπτεται προς το παρόν. Μάλιστα, πονηροί συνοδοιπόροι, καθώς και αφελείς παρατηρητές, ρωτούν : πού βλέπετε ζημιά; αφού ο Νίκος Αναστασιάδης είναι Πρόεδρος και γίνεται αποδεκτός στην Ευρώπη και Διεθνώς και  κυκλοφορεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τυπικά και επιφανειακά τον δέχονται ακόμη, ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι και Μέλος τους, αλλά η συμπεριφορά τους έναντι της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι για όλους τους ξένους Ηγέτες ισχύει η άλλη υπόσταση του, με την οποία εμφανίστηκε στο CRANS-MONTANA. Δηλαδή του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κοινότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη στάση τους έναντι της Τουρκικής συμπεριφοράς.

Η Τουρκική συμπεριφορά  με κλιμάκωση των παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, εν ονόματι  του παράνομου καθεστώτος που η Τουρκία εγκαθίδρυσε στα κατεχόμενα, οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έδειξε επανειλημμένα μέσα από την πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό, ότι είναι δεκτικός της πορείας για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Αυτή  την προδιάθεσή του, μετέδωσε ενισχυμένα  ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας  με τον τρόπο που συμμετείχε  στην Πενταμερή το 2017.  Γιαυτόν ακριβώς το λόγο και οι Ευρωπαίοι θωπεύουν την Τουρκία και τηρούν τη στάση που είδαμε στις τελευταίες Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, για να μην πληγούν τα οικονομικά τους συμφέροντα στην Τουρκία. Εξαγοράζουν χρόνο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας οπότε θεωρούν ότι θα λυθούν και τα προβλήματα με την Τουρκία.

Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα διότι τώρα θα κλιμακωθεί η πίεση πάνω μας για να κλείσει το Κυπριακό, ΟΧΙ στη βάση αρχών αλλά στη βάση που θα ικανοποιείται η Τουρκία,  ώστε  να «λυθούν» και τα προβλήματα με την Τουρκία.

Προειδοποιούμε για ακόμη μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην προχωρήσει στη δεύτερη Πενταμερή την οποία προωθεί η Βρετανία μέσω του ΟΗΕ. Η διαδικασία προωθείται μέσω του ΟΗΕ    για να τηρηθούν οι συμφωνίες που η Βρετανία έκαμε με την Τουρκία το 1956, βάση των οποίων η τελική συμφωνία πρέπει να έλθει μέσω του ΟΗΕ για να είναι πιο εύκολο να ξεγελαστεί/εκβιασθεί ο Κυπριακός Λαός να την εγκρίνει.  Αν ο Πρόεδρος ανοίξει την πόρτα σε νέα Πενταμερή όπως το διακηρύττει, για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας,  θα δώσει νέο θανάσιμο πλήγμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, με όλες τις ευθύνες που θα προκύπτουν πλέον από τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Τυχόν συμμετοχή σε νέα Πενταμερή με την Κυπριακή Δημοκρατία απούσα, για να συνεχίσει Δικοινοτικός διάλογος για λύση ΔΔΟ, θα αποτελεί κίνηση διάλυσης  της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα αποτελεί βήμα προς εθνική προδοσία. Ισότιμες ευθύνες θα βαρύνουν και τους Πολιτικούς Ηγέτες που σπρώχνουν τον Πρόεδρο  Αναστασιάδη, να συμμετάσχει σε αυτή την παγίδα.

Ευθύνες αντίστοιχες, θα βαρύνουν επίσης  και όλους τους άλλους Πολιτικούς Ηγέτες, τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, το Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι σιωπηρά αφήνουν την πορεία προς μια τέτοια δεύτερη Πενταμερή να εξελίσσεται ανενόχλητα προς υλοποίηση.

SOS. Πρέπει να αποτραπεί η σύγκληση Πενταμερούς στην οποία δεν θα συμμετάσχει η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία να εκπροσωπεί το Λαό της Κύπρου: Έλληνες, Τούρκους, Αρμένηδες, Μαρωνίτες και Λατίνους.

 728 Views