Με αφορμή τη φετεινή 15η Νοεμβρίου, που μας θυμίζει την αντίστοιχη μέρα του έτους 1983, κατα την οποία η Τουρκία υλοποιώντας βήμα βήμα τη διχοτομική πολιτική της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακήρυξε ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα κατεχόμενα μέρη μας σε ανεξάρτητη τάχα Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ακούσαμε και πάλιν πομπώδεις δηλώσεις, τάχα καταδίκης της Τουρκικής παράνομης ενέργειας, τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από Κόμματα.

Στεκόμαστε σε μια τέτοια που έκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Πρόεδρος του ημικατεχόμενου Κράτους μας. Είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Η σκοτεινή επέτειος του ψευδοκράτους σφυρηλατεί τη θέληση των Κυπρίων για μία πατρίδα ενωμένη και ελεύθερη”

Λάθος κύριε Πρόεδρε. Η θέληση των Κυπρίων είναι για μια Κύπρο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Η πραγματικά ελεύθερη Κύπρος που θέλει ο Κυπριακός Λαός δεν εμπεριέχει στοιχείο “επανένωσης”. Πραγματικά Ελεύθερη Κύπρος για τον Κυπριακό Λαό σημαίνει:

  1. Αποκατάσταση της εδαφικής ακερατότητας και ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε ολόκληρη η Κύπρος να επανέλθει στον κυρίαρχο έλεγχο της μιας Κυβέρνησης του τόπου. Αυτό θα γίνει με την αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και την απομάκρυνση όλων ανεξαίρετα των εποίκων, Τούρκων, Ευρωπαίων και άλλων φυλών που μεταφέρει παράνομα ο Τούρκος κατακτητής στα κατεχόμενα εδάφη μας.
  2. Αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτός είχε φυσιολογικά διαμορφωθεί μέσα από τους αιώνες μέχρι το 1974. Αυτό θα επιτευχθεί με τη συγκροτημένη επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των εκτοπισθέντων και προσφύγων, Ελλήνων , Τούρκων, Αρμενίων , Μαρωνιτών και Λατίνων πίσω στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Θυμίζουμε ότι όλοι οι πρόσφυγες και εκτοπισθέντες είτε διώχτηκαν βίαια από τον Τουρκικό στρατό στην εισβολή, είτε κάτω από απειλές, σύρθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές ως μέρος του σχεδίου για διαχωρισμό του πληθυσμού της Κύπρου στη βάση φυλής και θρησκείας, κάτι που δεν ίσχυε πριν το 1974, ήταν μέρος του σχεδιου για διχοτόμηση της Κύπρου και ήταν και ο βασικός στόχος της εισβολής.

Αυτή η εξέλιξη θα αποτελεί Πραγματικά ελεύθερη Κϋπρο κύριε Πρόεδρε. Και είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι αυτόύ του είδους την ελευθερία που εννοούσατε με τη δήλωσή σας κύριε Πρόεδρε, ούτε εσείς ούτε οι άλλοι Διζωνικοί Κομματικοί που έκαμαν ανάλογες δηλώσεις.

Αυτό που εννοούσατε κύριε Πρόεδρε και πρέπει να πάψετε να το κρύβετε από το Λαό αλλά να το διατυπώσετε ξεκάθαρα είναι το εξής:

  1. Να δεχτούμε ότι Η Τουρκία μας πήρε το 37% της πατρίδας μας.
  2. Να δεχθούμε το εθνικό ξεκαθάρισμα των κατεχομένων μας από το 85% του νόμιμου γηγενούς πληθυσμού, Ελληνων, Αρμενίων κάποιων Μαρωνιτών και Λατίνων
  3. Να δεχθούμε τη βίαιη και μπαμπέσιηκη μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές
  4. Να δεχθούμε τον παράνομο μαζικό εποκισμό των κατεχομένων εδαφών μας
  5. Να νιμιμοποιήσουμε την παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων σε ξεχωριστή Τουρκική Δημοκρατία την οποία υποτίθεται χθές καταδικάζατε και για να πάψετε να την λέτε ελαφρόμυαλα “ψευδοκράτος”
  6. Αφού νομιμοποιήσετε αυτό που αποκαλούσατε “ψευδοκράτος” να συνάψετε με αυτό νέα συμφωνία για ένα νέο Κράτος, το οποίο θα αποτελεί την επανένωση της Κύπρου που είχε μοιρασθεί στα δυο με την εισβολή και κατοχή, αποδεχόμενος και την Πολιτειακή δομή την οποία αποφάσισαν Αγγλία και Τουρκία πριν 66 χρόνια, για να υποκαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και η οποία ακούει στο όνομα –Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
  7. Με αυτή την κατάληξη θα έχετε παραδώσει τα κατεχόμενα εδάφη μας για να Τουρκοποιηθούν και ισλαμοποιηθούν νόμιμα πλέον, και θα έχετε κάμει τους εδώ πειθαρχημένους εγκάθετους της Άγκυρας συκυρίαρχους σε ολόκληρη την Κύπρο.
  8. Αφού καταφέρετε όλα τα πιο πάνω τα οποία πρεσβεύετε αλλά δεν τα λέτε κύριε Πρόεδρε, να γίνουν πραγματικότητα, ΜΠΟΡΕΙ να φύγουν και τα Τουρκικά στρατεύματα αφού θα έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά τους. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΛΛΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Ιδιαίτερα τώρα που οδηγούμαστε σε Προεδρικές εκλογές ο Λαός πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τί θέλει να πει τόσο ο Πρόεδρος του, όσο και τα Κόμματα και ιδιαίτερα οι υποψήφιοι για την Προεδρία, οι οποπίοι ζητούν τη ψήφο του Λαού με γρίφους ακατανόητους.

Η κλοπή ψήφων δεν είναι Δημοκρατία.

 353 Views