ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΤΣΗ

Ολοκληρώνονται σήμερα οι «ΗΜΕΡΕΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ» με το Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Κυριάκο Μάτση,  το οποίο οργανώνεται στη Λεμεσό, η ώρα 7μμ, από την Αδούλωτη Κερύνεια – Παράρτημα Λεμεσού  στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποιήματα  και ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Ήρωα καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Μια όσο το δυνατό μαζική παρουσία στην εκδήλωση θα αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ΗΡΩΑ και θα αποτελεί και την αποφασιστική ολοκλήρωση των εκδηλώσεων των προσφύγων και εκτοπισμένων από την κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας.

Οι εκδηλώσεις «ΗΜΕΡΕΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ» συνεχίστηκαν ψες στη Λευκωσία με παρουσίαση ενός εξαίσιου και εμπεριστατωμένου ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, παραγωγή του Κοινοτικού Συμβουλίου και των άλλων Φορέων της Κοινότητας.

Όλες οι εκδηλώσεις του δεκαημέρου έδωσαν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι Κερυνειώτες δεν ξεχνούν  και  εξακολουθούν να αγωνίζονται και να προσβλέπουν στην επιστροφή και επανεγκατάστασή τους πίσω στις πατρογονικές  τους εστίες. Το ξεκάθαρο μήνυμα ήταν για ακόμη νια φορά ΟΧΙ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Ας κάνουμε λοιπόν αυτό το μήνυμα ακόμη πιο ξεκάθαρο, τιμώντας ΑΠΟΨΕ  στη Λεμεσό, τον Ήρωα Κυριάκο Μάτση και τη θυσία του.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 409 Views