Όταν πληροφορηθήκαμε για τη νέα πρόκληση του Ερτογάν για το Βαρώσι και τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στείλαμε εντός της ημέρας την πιό κάτω επιστολή με τις απόψεις μας στον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου:

“”””””ΑΚ106/2020                                                                                         7.10.2020

Προς Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Πρόεδρο της Βουλής

Υπουργό  Εξωτερικών

Και

Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας και της Βουλής.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριοι και κυρία Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων,

Θέμα: Οι Τουρκικές απειλές για εποικισμό του Βαρωσιού

Δημοσιογραφικές πληροφορίες σας παρουσιάζουν ότι προβληματίζεσθε πώς να ενεργήσετε  ενόψει των συνεχιζόμενων Τουρκικών απειλών για εποικισμό της περίκλειστης Αμμοχώστου. Πραγματικά μας ξενίζει γιατί να μην κάμνετε το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι:

  • να κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με αίτημα την

 παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να αποτραπεί ο εποικισμός και να εφαρμοσθούν τα  Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι: 

Το Βαρώσι να τεθεί υπό τη Διοίκηση του ΟΗΕ και να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοί του.

  • Σε περίπτωση που η Τουρκία  θα συνεχίσει να μην συμμορφώνεται να ζητείται από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ενεργήσει πλέον, στη βάση του Κεφαλαίου 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ όπου προνοούνται και κυρώσεις και στρατιωτική επέμβαση για εφαρμογή των Ψηφισμάτων..

Αυτονόητο επίσης πρέπει να είναι ότι η απόφαση για προσφυγή θα συνοδεύεται με τη συναπόφαση ότι δεν θα σπουρτήσουμε με τις πρώτες παρεμβάσεις και προτροπές που θα μας γίνουν  από τους «μεγάλους φίλους». Θα πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε ανένδοτοι στο αίτημά μας για να υποχρεωθούν και οι «μεγάλοι φίλοι μας» να τοποθετηθούν. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι επίσης για κάθε ενδεχόμενο ακόμη και ΒΕΤΟ του οποίου το βάρος θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το σηκώσουμε , όχι κλαψουρίζοντας, αλλά πεισμώνοντας, και συνεχίζοντας την προσπάθεια μέχρι που να επικρατήσει το Δίκαιο.

Οι μικροί και αδύνατοι που σέβονται τον εαυτό τους, μόνο με τους κανόνες του Δικαίου μπορούν να αμυνθούν και να επιτεθούν, με βεβαιότητα, στην τελική νίκη.

Με εκτίμηση

Για το Σωματείο

Ιωάννης Σιεκέρσαββας””””””

 506 Views