Θλιβερή παρουσιάζεται πράγματι η αποψινή Κυβερνητική εικόνα έναντι της σημερινής νέας πρόκλησης Ερτογάν να ανοίξει την παραλία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Αντί να γίνουν αυτόματα οι αυτονόητες ενέργειες επαναλαμβάνονται επικοινωνιακού χαρακτήρα Διπλωματικές ενέργειες χωρίς αντίκρυσμα. Ανακοινώνεται ότι έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ προσφυγή όπως ορίζεται στον Καταστατικό Χάρτη δεν έγινε. Γίνεται απλά ενημέρωση και καταγγελια της πρόκλησης και προσβλέπουμε σε συζήτηση για να πάρουμε δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό δεν αξίζει τίποτε. Αποτελεί στάχτη στα μάτια μας. Το ερώτημα είναι: Γιατί άραγε να αποφεύγεται η θεσμική προσφυγή: Μήπως το απαγορεύει η Βρετανική Διπλωματεία; Έλεος πλέον. Το αυτονόητο είναι: Να κατατεθεί προσφυγή με την οποία:

  1. Να απαιτήται ανάκληση της παράνομης εξαγγελίας του Ερτογάν και εφαρμογή των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο τα οποία ρητά προνοούν: «Να παραδοθεί η περίκλειστη πόλη στον ΟΗΕ και να επιστρέψουν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της» και,
  2.   Το αίτημα, συμπληρωματικά να προνοεί , στην περίπτωση άρνησης της Τουρκίας να συμμορφωθεί,  αυτόματη ενεργοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού Χάρτη, για να επιβάλει κυρώσεις , ακόμη να δώσει και στρατιωτική λύση στο πρόβλημα.
  3. Και ΒΕΤΟ να εισπράξουμε θα είναι νίκη διότι θα μάθουμε επι τέλους ποιοι είναι φίλοι και ποιοί εχθροί. Εξάλλου είναι βέβαιο ότι αυτός που θα βάλει ΒΕΤΟ θα κινηθεί πλέον έντονα προς την Τουρκία από ότι μέχρι τώρα ως εξιλέωση για το ΒΕΤΟ. Το θέμα της Αμμοχώστου δεν θα κινδυνεύει να εκφυλισθεί όπως θα συμβεί τώρα, που δεν προσφύγαμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Παράλληλα η Κυβέρνηση να επιστρέψει στην ΕΕ, με απαίτηση οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις  να επιβληθούν τώρα και να κατατεθεί η απόσυρση υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συνέχιση διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Είναι καιρός να απελευθερωθεί η Ηγεσία του τόπου από την Ομηρεία της Βρετανικής σατανικής Διπλωματίας και να δράσει αυτόβουλα  με προμετωπίδα τα Δίκαιά μας.

Ελπίζουμε δε ότι, δεν θα ακούσουμε αύριο  και το ποντιοπιλατικό απόφθεγμα  ότι. αφού άνοιξε η παραλία, εναπόκειται στη συνείδηση του καθενός αν θα πάει για μπάνιο εκεί ή όχι. Ελπίζουμε το Κράτος να λειτουργήσει αυτή τη φορά και να μας προφυλάξει από επανάληψη του εξευτελισμού από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

 580 Views