8.11.2022-18.11.2022

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 18.11.2022, οι «ΗΜΕΡΕΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ» με το Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Κυριάκο Μάτση,  το οποίο οργανώθηκε  στη Λεμεσό, από την Αδούλωτη Κερύνεια – Παράρτημα Λεμεσού και την Παγκύπρια Ένωση  Γεωπόνων,  στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Παραρτήματος  Λεμεσού της Αδούλωτης Κερύνειας, και τον κ. Νικόλα Ζήνωνος  εκ μέρους της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων. Ακολούθησε ομιλία για τη ζωή και τη δράση του Ήρωα, από τον κ. Δημήτρη Μικελλίδη, Πρώτο λειτουργό Δημοτικής εκπαίδευσης και Γενικό Γραμματέα  του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού.

Σε Β΄ μέρος της εκδήλωσης έγινε επίσης, μέσα από φως και ήχο, παρουσίαση της ζωής και της θυσίας του ήρωα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  τραγούδια  από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια συγχαίρει θερμά  το Δήμο Κερύνειας για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης , τους Δήμους Λαπήθου και Καραβά, τις Κοινοτικές Αρχές, τα Συμβούλια Νεολαίας των τριών Δήμων της Επαρχίας, καθώς και τα  Σωματεία και Οργανώσεις που συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην οργάνωση και επιτυχή ολοκλήρωση του δεκαημέρου.

Προσβλέπουμε την επόμενη χρονιά να εμπλακούν περισσότερα Οργανωμένα Σύνολα της Επαρχίας.

Όλες οι εκδηλώσεις του δεκαημέρου έδωσαν ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι Κερυνειώτες δεν ξεχνούν  και  εξακολουθούν να αγωνίζονται και να προσβλέπουν στην επιστροφή και επανεγκατάστασή τους πίσω στις πατρογονικές  τους εστίες. Το ξεκάθαρο μήνυμα ήταν για ακόμη νια φορά ΟΧΙ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τα Κόμματα, καθώς και τους Υποψηφίους Προέδρους των επερχόμενων Προεδρικών εκλογών να λάβουν σοβαρά υπόψη τα Κερυνειώτικα μηνύματα, τα οποία είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουν σύσσωμο τον προσφυγικό κόσμο. Τους καλούμε να τα λάβουν σοβαρά υπόψη και να διακόψουν τη διαπραγμάτευση λύσης ΔΔΟ η οποία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ότι  δεν ικανοποιεί το καθολικό αίτημα, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ αλλά ΟΛΩΝ των  προσφύγων και εκτοπισμένων της Κυπριακής τραγωδίας, για επιστροφή και επανεγκατάσταση στις κατεχόμενες σήμερα πατρογονικές εστίες.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading