Η Αδούλωτη Κερύνεια αποχαιρετά την Κλαίρη Αγγελίδου η οποία απεβίωσε, ανήμερα της 1ης Απριλίου 2021.Η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ η οποία πήγε να γιορτάσει την επέτειο μαζί με τους λοιπούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ, εκεί στον Ουρανό,  κάτω από τον οποίο διεξήχθει ο αντιαποικιακός εκείνος αγώνας, το 1955-1959.

Την Κλαίρη Αγγελίδου πρωτογνωρίσαμε στη μεγάλη διαδρομή  του αντικατοχικού μας αγώνα  κάποια χρόνια πριν από το 2004. Ήταν τότε που η Αδούλωτη Κερύνεια στο μοναχικό δρόμο της πάλης της ενάντια στη λύση ΔΔΟ  βρήκε κατανόηση των θέσεων και επιχειρημάτων της στην Κλαίρη Αγγελίδου. Ιδιαίτερη ήταν η συμπαράσταση που είχαμε στη διαφωνία μας τότε με το επερχόμενο σχέδιο ΑΝΝΑΝ το οποίο διαμορφώνετο στη φιλοσοφία λύσης ΔΔΟ. Καθοριστικός ήταν και ο ρόλος και η συμβολή της μ. Κλαίρης Αγγελίδου στην «επανάσταση» του Λαού μας ενάντια στο Σχέδιο ΑΝΝΑΝ το 2004.

Συγχαίρουμε τη μ. Κλαίρη Αγγελίδου την Ελληνίδα , Αμμοχωστιανή  εκτοπισμένη, για την πατριωτική και πολύπλευρη προσφορά της στην πατρίδα. Την περίοδο που εμείς την γνωρίσαμε από κοντά, στεκόμαστε ιδιαίτερα στην αντικατοχική  στάση της στο Κυπριακό. Αντίκρυζε την κατοχή ως κατοχή και προτεραιότητά της ήταν η διάσωση της Πατρίδας, μακριά από ιδεολογικές, κομματικές και άλλες σκοπιμότητες. Την ευγνωμονούμε για τη συνεργασία και τις χρήσιμες συμβουλές της.

Αιωνία να είναι η μνήμη της  και ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.

 728 Views