Ο Ερτογάν επαναλαμβάνει καθημερινά ότι η λύση πρέπει να βασίζεται στις «σημερινές πραγματικότητες» και προετοιμάζει ξεκάθαρα το έδαφος για το περιεχόμενο που θα έχει η Πενταμερής «παγίδα» που εστήθει από τους Βρετανούς και τους άλλους Δυτικούς Τουρκόφιλους, με στόχο την Κυπριακή Δημοκρατία.  Ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για παγίδα διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς αυτόν τον επίλογο θανάτου της Κυπριακής Δημοκρατίας προσυπογράφουν και «μεγάλοι» δικοί μας Κομματάρχες όπως, οι Ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνησή του.  Σε αυτό τον επικήδειο  χορό έχει ενεργοποιηθεί και η πέμπτη φάλαγγα η οποία δραστηριοποιείται ανάμεσά μας εδώ και αρκετό καιρό. Διαδηλώσεις , διαμαρτυρίες με υβριστικό υπονομευτικό σε πράξεις και σε λόγια περιεχόμενο υπέρ των Τουρκικών επιδιώξεων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας.

Κλιμακώνεται η εσωτερική υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως ακριβώς είχε εξυπηρετηθεί και την προ του 1974 περίοδο, με τη δράση της ΕΟΚΑ Β και των πολιτικών της κηδεμόνων.

Ευθύνες ανήκουν  και στις υπόλοιπες Κομματικές παρατάξεις του τόπου οι οποίες τοποθετούνται μεν υπέρ της διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δεν τους βλέπουμε να συνασπίζονται και να κινητοποιούνται δυναμικά ενάντια στην προβοκάτσια της δήθεν «πραγματικότητας» της εποχής. Η προβοκάτσια αυτή θα πάρει σάρκα και οστά στην άτυπη Πενταμερή η οποία  δεν πρέπει να γίνει.

Είτε έρχονται Βουλευτικές εκλογές , είτε όχι , αυτό που προέχει είναι η αναχαίτηση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι τα στενά Κομματικά συμφέροντα.   Αναχαίτηση βέβαια των εξελίξεων προαπαιτεί και πολιτική απόφαση ότι επανατοποθετείται το Κυπριακό, τερματίζεται ο δικοινοτικός διάλογος και στηρίζεται αγώνας αντικατοχικός για απελευθέρωση του τόπου μας, από την Τουρκική κατοχή. Ο αντικατοχικός αγώνας, θα πρέπει να μεταφερθεί στα Διεθνή Φόρουμ όπου, η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ίσος προς ίσο, ως κατακτητή και βιαστή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να απαιτήσει από τη  Διεθνή  Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Να ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας  να πάρει τα μέτρα που απαιτούνται και καθορίζονται και στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ώστε, να τερματιστεί η Τουρκική κατοχή και να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κυπριακή Κυβέρνηση  να ασκήσει και πάλι την εξουσία και τα κυριαρχικά της Δικαιώματα πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Επιπρόσθετα η Τουρκία να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος του Λαού μας και της Ανθρωπότητας και να πληρώσει και τις αποζημιώσεις που οφείλονται από την εισβολή και τη 46χρονη κατοχή του 37% της χώρας μας. Το Διεθνές περιβάλλον ευνοεί σήμερα μια τέτοια αποφασιστική επανατοποθέτηση, υπό το φως των Διεθνών αντιπαραθέσεων, σε σχέση με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Διεθνές επίπεδο.  Ενεργώντας έτσι, θα προλάβουμε και τον προβλεπτό κίνδυνο η Κυπριακή Δημοκρατία και τα δικά μας Ανθρώπινα Δικαιώματα, να προσφερθούν, από Βρετανία,  Ευρώπη και Αμερική, ως δώρο εξευμενισμού, στην Τουρκία, για να την επαναφέρουν σε τάξη.

Ευθύνες ανήκουν και σε όλους εμάς το Λαό, τα θύματα της Τουρκικής εισβολής , κατοχής και καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας, αφού με τη σιωπή μας αφήνουμε το πεδίο ελεύθερο στην Πέμπτη φάλαγγα να βρικολακιάζει. Υπενθυμίζουμε τη σοβαρή ευθύνη της σιωπηλής πλειοψηφίας του Κυπριακού πληθυσμού που επέτρεψε, την περίοδο πριν από το 1974,  χωρίς διαμαρτυρία, στους λίγους ξενοκίνητους πράκτορες των Τουρκικών και άλλων ξένων συμφερόντων, να μας οδηγήσουν στην καταστροφή.  Σήμερα επιτυχία τους για δεύτερη φορά θα φέρει την τελική καταστροφή.

Γρηγορείτε λοιπόν Έλληνες, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι, νόμιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, προτού έλθει το τέλος. Μια είναι η Κυπριακή πραγματικότητα: Αυτή που ίσχυε το 1974, και η οποία ήταν το προϊόν αγώνα και θυσιών του Λαού μας και των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

 Η μόνη ενδεδειγμένη πορεία με πιθανότητα επιστροφής σε εκείνη την πραγματικότητα  είναι ο  αντικατοχικός αγώνας για απελευθέρωση και πρέπει ο κάθε πατριώτης να γίνει πρεσβευτής αυτής της επιβαλλόμενης επανατοποθέτησης και να είναι έτοιμος να συνδράμει ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.

 794 Views