Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συναγωνίστρια Ελένη Σιούφτα  για τη μεταχείριση που έτυχε από την Τοπική Επιτροπή Λαϊκών Οργανώσεων Αθηαίνου, σε μια προσπάθεια να της αφαιρεθεί η πρόσκληση να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της 25ης Μαρτίου 2021. Είναι λυπηρό που η Ηγεσία του ΑΚΕΛ αδιάκριτα, απρόκλητα και αυθαίρετα διαμοιράζει χαρακτηρισμούς ως μέσον, είτε εκβιασμού, ή /και εκφοβισμού για να φιμωθούν απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες  με τις λανθασμένες δικές της απόψεις. Η Ηγεσία του ΑΚΕΛ θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά τον ορισμό του φασισμού, τον οποίο επιχείρησε να δώσει  ο Γραμματέας του ΑΚΕΛ στη Βουλή, και να προβληματιστεί κατά πόσον είναι φασισμός η ίδια, να   «διεκδικεί και μονοπωλεί » όλη τη σοφία, το ρεαλισμό,  τον πατριωτισμό και την  «αγάπη προς τη διαφορετικότητα». Έχουμε την άποψη ότι αγάπη προς τη διαφορετικότητα απαιτεί πρώτα από τον κάθε ένα από εμάς, να αγαπά και να σέβεται τη δική του Εθνική καταγωγή, γλώσσα , ιστορία και πολιτισμό για να είναι σε θέση σωστά να αγαπήσει και να σέβεται και του κάθε άλλου ανθρώπου τη διαφορετικότητα. Η αγάπη προς τη διαφορετικότητα δεν αποκτάται με τη Δογματική Κομματική κατήχηση, αλλά μέσα από τη Δημοκρατική συμβίωση σε συνθήκες δικαιοσύνης, ειρήνης και ευημερίας. Γιαυτό και μέσα στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε στην Κύπρο, θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι στείρες αντιπολιτευτικές αντιπαραθέσεις εντυπώσεων και να επιδιώξουμε, μέσα από κοινό αγώνα Ελλήνων ,Τούρκων , Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων, νόμιμων πολιτών  της Κυπριακής Δημοκρατίας:

  • να τερματισθεί η Τουρκική κατοχή και τότε όλοι μαζί,
  • να διαμορφώσουμε χωρίς εξωτερικές επεμβάσεις, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου,  τις συνθήκες Δημοκρατικής συμβίωσης, δικαιοσύνης, ειρήνης και ευημερίας που όλοι έχουμε ανάγκη στην κοινή μας αυτή Πατρίδα.

Νοιώθουμε τη βαθιά ανάγκη να κάνουμε την πιο πάνω αναφορά  αφού όχι μια φορά,  η Ηγεσία του ΑΚΕΛ  χαρακτηρίζει και εμάς ως φασίστες, με μεγάλη μάλιστα εμπάθεια, διότι  είμαστε εναντίον λύσης ΔΔΟ, για πολλούς και διάφορους λόγους , αλλά για εμάς ο κυριότερος είναι διότι,  ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ, κάτι το οποίο η Ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει αποδεχθεί. Αν είναι δυνατό.

 704 Views