ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ…

Σε τηλεοπτική δήλωσή του χθες (8.5.2020)  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε τέρμα στην αντιπαράθεση που προκλήθηκε σχετικά με εξαγγελία για  καθολικό άνοιγμα των σχολείων στις 21.5.2020. Τόνισε με έμφαση και αποφασιστικότητα  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι, η Κυβέρνηση δεν θα γίνει συνεργός στην οπισθοδρόμηση, εννοώντας σε ότι αφορά τη μέχρι τώρα θετική αντιμετώπιση του κορωναϊού.  Πρόσθεσε ότι απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησης της απόφασης για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και όλων των άλλων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, παραμένουν η επιδημιολογική κατάσταση, οι τελικές απόψεις των επιστημονικών συμβούλων και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας των εκπαιδευτικών, των παιδιών και όσων ευρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους.

Συμφωνούμε απόλυτα με τον Πρόεδρο και η θέση του αυτή αποτελεί συνέχιση της μέχρι τώρα επιτυχούς στρατηγικής αντιμετώπισης της επιδημίας.

Με βάση αυτή τη σωστή, σοφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας επανερχόμαστε στο θέμα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και της επιστροφής στις ελεύθερες περιοχές παράνομου εργατικού δυναμικού από τα κατεχόμενα, για το οποίο ξένα και εχθρικά προς την Κύπρο συμφέροντα, πιέζουν έντονα. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνεται αντιληπτό από όλους πως οι σωστές προϋποθέσεις που θέτει ο Πρόεδρος ποτέ δεν μπορεί να υπάρξουν σε σχέση με τα κατεχόμενα και το τί συμβαίνει εκεί, αφού ούτε η Κυπριακή Κυβέρνηση, ούτε οι ειδικοί επιστήμονες Σύμβουλοι στους οποίους μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ,  ασκούν οποιοδήποτε έλεγχο στα κατεχόμενα. Ως εκ τούτου θεωρούμε πως, εκτός από τους αυτονόητους πολιτικούς λόγους που επιμένουμε ότι ισχύουν για να μην ανοίξουν ξανά τα οδοφράγματα, τώρα ο ίδιος ο Πρόεδρος πρόσθεσε και  τον πολύ σοβαρό λόγο της υγειονομικής προστασίας του Λαού μας.

Ξεκαθαρίστε το λοιπόν από τώρα κύριε Πρόεδρε ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει ποτέ «αξιόπιστη επιστημονική τεκμηρίωση» για το τί ισχύει στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορωναϊό και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα οδοφράγματα και να μπούμε σε νέες περιπέτειες.

 836 Views