Η επιδημία του κορωναϊού έδειξε ότι μπορούμε και να οργανωθούμε και να δράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, στη βάση αρχών και να έχουμε και αποτέλεσμα θετικό. Απέδειξε η Ηγεσία μας ότι μπορεί να δράσει συλλογικά και αποτελεσματικά αξιοποιώντας όλο το δυναμικό του τόπου με ιδιαίτερη έμφαση στους ειδικούς του τομέα. Σημειώνεται όμως ότι στην περίπτωση του κορωναϊού δεν υπήρξαν εξωτερικά συμφέροντα τα οποία να παρεμβαίνουν και να εκτροχιάζουν τις συλλογικές δικές μας αποφάσεις. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι και ο Λαός είναι πάντοτε έτοιμος να πειθαρχήσει ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και να συμβάλει θετικά σε μια διαδικασία η οποία οδηγεί σε σωτήρια αποτελέσματα. Αρα με παρόμοιο τρόπο πρέπει να λειτουργήσουμε και στο Κυπριακό. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να παρθεί πρώτιστα η ΑΠΟΦΑΣΗ να παραμερισθούν τα ξένα συμφέροντα στα οποία αδικαιολογητα επετράπει παρανόμως να “σύρουν το χορό” στο Κυπριακό. Αφού γίνει αυτή η πρώτη κίνηση τότε με τον ίδιο τρόπο που έγινε με τον κορωναϊό, να αξιοποιηθεί το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό, των ειδικοτήτων που απαιτούνται, ώστε να διαμορφωθεί ΔΙΚΗ μας στρατηγική αντιμετώπισης της κατοχής, στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου όπως αυτό καταγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και άλλες ανάλογες Διεθνείς Συμβάσεις. Αφού γίνει τούτο, τότε να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις για υλοποίηση της, με ασπίδα την καθολική ενότητα και την κινητοποίηση Λαού και πόρων του Κράτους. Η Αδούλωτη Κερύνεια αναγνωρίζοντας την ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να χαθεί, έκαμε ήδη σειρά γραπτών συστάσεων στην Κυβέρνηση και την πολιτική Ηγεσία. Ανησυχώντας όμως από το γεγονός ότι βλέπουμε να άρχισαν να ενεργοποιούνται τα ξένα κέντρα με εισηγήσεις και πονηρές παροτρύνσεις ,μέσω τοπικών κυττάρων πέμπτης φάλαγγας, επαναλάβαμε, τις θέσεις και απόψεις μας τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Υπουργό Εξωτερικών , τον Πρόεδρο της Βουλής και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Το σχετικό Υπόμνημα που στάληκε είναι το ακόλουθο:

“”””ΑΚ52/2020                                                                                             7.5.2020

Κον, Νίκο Αναστασιάδη

Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προεδρικό Μέγαρο

Κύριε Πρόεδρε,

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ

Μην παρασύρεσθε από τις κραυγές των υπονομευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι επιστρέφουν με πισώπλατες μαχαιριές και κουτοπόνηρες εισηγήσεις, για άνοιγμα των  οδοφραγμάτων, για είσοδο των σφετεριστών των περιουσιών μας στις ελεύθερες περιοχές, άκουσον – άκουσον,   για να εργασθούν. Δηλαδή δεν φθάνει που νέμονται τις περιουσίες μας τις οποίες παράνομα σφετερίζονται, αναμένουν να τους επιτρέπεται να συνεχίσουν να εργάζονται και στις ελεύθερες περιοχές και να απομυζούν εισόδημα και από εδώ. Έχετε ευθύνη κύριε Πρόεδρε να τερματίσετε την είσοδο εργατών από τα κατεχόμενα απαγορεύοντας  στους  εδώ εργοδότες, να εργοδοτούν  κόσμο από τα κατεχόμενα. Έχετε ευθύνη να θέσετε τέρμα στην οικονομική αιμοδότηση του παράνομου καθεστώτος. Αυτό αποτελεί και υποχρέωσή σας έναντι των Ψηφισμάτων 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία σας δεσμεύουν.

Μην παρασύρεσθε από τις κραυγές για παραπομπή θεμάτων τα οποία αφορούν κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Δικοινοτικές Επιτροπές. Δεν έχουμε τίποτε να συζητήσουμε με τους κατακτητές και τους υποτελείς τους  πέραν του να τους διαβιβάζουμε καθημερινά την υποχρέωση να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα εδάφη μας.

Συνοπτικά οι θέσεις μας επί των τρεχουσών εξελίξεων:

  • Λέμε ΟΧΙ στο  άνοιγμα των οδοφραγμάτων  και μάλιστα τονίζουμε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν , μέχρι που η διέλευση να πραγματοποιηθεί ελεύθερα σε μια ελεύθερη Κύπρο μετά τον  τερματισμό της κατοχής. Εξάλλου τυχόν άνοιγμα των οδοφραγμάτων θα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλα όσα πέτυχε με δικές του θυσίες τους τελευταίους 3  μήνες ο Λαός μας. Θα αποτελεί ασέβεια και ύβρη στην πειθαρχία που επέδειξε.
  • Λέμε ότι οι Δικοινοτικές  Επιτροπές μέσω των οποίων η κατοχή  ροκανίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρέπει να έχουν  λόγο στις αποφάσεις της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει εκλεγεί από τους νόμιμους πολίτες της, για να ενεργεί για  το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών της.
  • Λέμε σαφώς ΟΧΙ στις πονηρές πρωτοβουλίες που στόχο εξακολουθούν να έχουν την αποδοχή, αναβάθμιση με τελικό προορισμό την αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος ως τελική ντε γιούρε κατάσταση στην Κύπρο.
  • Θυμίζουμε τα Ψηφίσματα 541 και 550  τα οποία είναι δεσμευτικά για την Κυπριακή Δημοκρατία και στη βάση των οποίων πρέπει να διαμορφωθεί και η πολιτική μας έναντι του παράνομου καθεστώτος.

Επιφυλάττοντας τα Δικαιώματα  και τα έννομα συμφέροντά μας  τα οποία πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο όπως αυτό καθορίστηκε στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ακόμη δε και στο δικό μας δοτό Σύνταγμα, προσβλέπουμε στην ανταπόκρισή σας.

Κοιν. Υπουργόν Εξωτερικών

Κοιν. Πρόεδρο της Βουλής,   Φαξ. 22677201

Κοιν. Συμβούλιο Αρχηγων Κομμάτων””””

Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να μην παραμένει σιωπηλός πλέον και να αφήνει να τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια του. Ανάκαμψη από τον κορωναϊό θα πρέπει να σημάνει και την απαρχή νέας πορείας στο Κυπριακό. ¨ολοι μας πρέπει να δώσουμε δυνατό αυτό το μήνυμα.

 847 Views