Διαβάζοντας τις πρόσφατες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τα διαδραματιζόμενα στο παρασκήνιο του Κυπριακού   διαπιστώνουμε ότι, έχουν αμολυθεί ανάμεσά μας “”ειδικοί”” και “γνωστικοί”” για να μας πείσουν ότι  αυτή είναι η νέα Κύπρος  στην οποία  πρέπει να μάθουμε να ζούμε. Όπως έλεγε μετα την Τουρκική εισβολή το 1974 και το φερέφωνο των Εμπόρων των Εθνών ο Μπουλεντ Ετζεβίτ, ότι το Κυπριακό λύθηκε στο έδαφος  και χωνέψετέ το.   Έχουν επιστρατευθεί όλα τα μέσα για να μας κάμουν να “χωνέψουμε” τη νέα κατα αυτούς, πραγματικότητα. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα με τη χρήση λεκτικού το οποίο ακούεται ευνοϊκό και οφέλειμο ενώ ουσιαστικά δεν είναι.Παραπληροφορεί καιπαραπλανεί. Αποτελεί παγίδα για αφελείς. Δυστυχώς τέτοιες ατάκες- παγίδες υιοθετούν και μας σερβίρουν τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , ο Υπουργός Εξωτερικών και Κομματάρχες. Συχνά πυκνά ακούουμε να επαναλαμβάνεται από όλους αυτούς ότι η επιδιωκόμενη λύση  είναι  «μια Ευρωπαϊκή λύση η οποία θα διασφαλίζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ελεύθερη πατρίδα χωρίς εποίκους, ξένους στρατούς, εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα.»

Στέκουμε στη ΜΑΓΙΚΗ λέξη ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ…….Δεν επιτρέπεται από τους υποβολείς να λεχθεί το αυτονόητο  που είναι ” Η λύση θα ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ  τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα και Δημοκρατικές ελευθερίες που ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΑΝ   το 1974 “.

Το κλισέ: «θα διασφαλίζει όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες» αφορά τη θεωρητική διασφάλιση η οποία υπάρχει καταχωρημένη στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις, στην Οικουμενική διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ.λ.π. Όλοι αυτοί οι Χάρτες  δεν έχουν καταργηθεί για να χρειάζεται προσπάθεια να επαναδιατυπωθούν κατα τρόπο που να διασφαλίζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Στην περίπτωση της Κύπρου, ισχύοντος του Διεθνούς Δικαίου και των Χαρτών που αναφέρουμε πιο πάνω ,  τα δικά μας Δίκαια έχουν παραβιασθεί από την Τουρκία και μάλιστα με τον πλέον βάναυσο τρόπο . Άρα αυτό που εμείς έχουμε ανάγκη είναι την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ που έχουν παραβιασθεί.  Αυτό διεκδικούμε και  γιαυτό αγωνιζόμαστε και συνεπείς με το ΟΧΙ του 2004 το επαναλαμβάνουμε και σήμερα. ΟΧΙ,ΟΧΙ,ΟΧΙ, Δεν θα περάσουν στο Λαό τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των Εμπόρων των Εθνών και καλούμε τους “Ηγέτες ” να αλλάξουν και γραμμή και πρακτική.

 461 Views