Η Ελευθερία του λόγου την οποία απολαμβάνουμε, μας επιβάλλει και την υποχρέωση να λέμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε και οχι να προβάλλουμε λόγο, συγχιστικό, ή που να παραπληροφορεί. Γιαυτό θεωρούμε ότι, ο λόγος Πολιτικών, αρθρογράφων, αναλυτών πρέπει να είναι ξεκάθαρος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους ευεργετούνται απλόχερα από τα Μέσα Ενημέρωσης και από το γεγονός ότι έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με πρόσβαση σε ευρύτερες μάζες ακροατών , ή/και αναγνωστών. Ιδιαίτερα αυτό ισχύει για όσους διεκδικούν καρέκλες εξουσίας. Η διγλωσσία αποτελεί χειρότερο κακό και από τα λεγόμενα “φαιηκ νιους”.

Εμείς οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι της Κυπριακής τραγωδίας υποφέρουμε αφάνταστα από τη διγλωσσία στο λόγο και πολιτικών και αναλυτών και άλλων. Το Κυπριακό παραπέει, έχει εκφυλισθεί και έχει χαθεί σε ατραπούς επικίνδυνους και ένας από τους λόγους είναι και αυτή η διγλωσσία και η παραπληροφόρηση. Ο μαρασμός του Λαού και το πλήγμα στο φρόνημά του, οφείλεται και σε αυτό το φαινόμενο.

Γιαυτό και η Αδούλωτη Κερύνεια από υποχρέωση προς τους εκτοπισμένους και πρόσφυγές μας , από υποχρέωση στον αγώνα που διεξάγουμε για απελευθέρωση της Πατρίδας και επιστροφή μας στις πατρογονικές εστίες ζητούμε σωστή ενημέρωση του κόσμου.

Σε αυτή τη λογική σχολιάζουμε δηλώσεις και άρθρα που αφορούν το Κυπριακό. Ένα τέτοιο άρθρο που μας υποχρεώνει να σχολιάσουμε είναι πρόσφατο άρθρο (οχι το πρώτο) του πρώην Προέδρου της ΕΔΕΚ , Γιαννάκη Ομήρου. Το άρθρο του κ. Ομήρου και ο δικός μας σχολιασμός με τον οποίο ζητούμε ξεκαθάρισμα θέσεων είναι τα ακόλουθα:ΑΚ199202102102021, ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ      ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

 554 Views