“”””ΑΚ38/2020                                                                                      13.04.2020

Κον Νίκο Αναστασιάδη

Πρόεδρο της  Δημοκρατίας

.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Με αφορμή τον κορωναϊό και το αίτημα Ακκιντζι για υγειονομική βοήθεια αντιμετώπισής του.

Με αφορμή τον κορωναϊό πληροφορηθήκαμε  ότι ο Ακκιντζί ζήτησε βοήθεια σε υγειονομικό υλικό  και μάλιστα ότι έχετε απαντήσει θετικά. Ενόψει της πανδημίας και των τραγικών της συνεπειών, καθώς και όντας όμηρος της λανθασμένης πολιτικής σας  βάση της οποίας,  το παράνομο καθεστώς συντηρείται , ως πολιτικά ισότιμος εταίρος στον οποίο αναγνωρίζετε το statusς του Συνιστώτος Κράτους, μιας  νέας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομόσπονδου  Κύπρου, αντιλαμβανόμαστε ότι,  δεν μπορούσατε να απορρίψετε το αίτημα, με τη δικαιολογία ότι θα εκτίθετο η Κυπριακή Δημοκρατία ως ένα αναίσθητο Κράτος χωρίς Ανθρωπιστικό πρόσωπο.

Εμείς κύριε Πρόεδρε, οι εκτοπισμένοι και πρόσφυγες, που ζούμε και αναπνέουμε για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, γνωρίζοντες ξεκάθαρα  ότι, με την υπόσταση που προσδίδετε στο παράνομο Καθεστώς συζητώντας για λύση ΔΔΟ, μας γυρίζετε την πλάτη και διαγράφετε την επιστροφή μας, επιμένουμε ότι η μεταχείριση του παράνομου καθεστώτος έπρεπε να είναι διαφορετική. Έπρεπε να είναι  καθαρά αντικατοχική οπότε είμαστε βέβαιοι ότι δεν  θα αντιμετωπίζατε τέτοια αιτήματα , ούτε και θα δυσκολεύεστο να απαντάτε ΟΧΙ, σε τυχόν τέτοια και άλλα παρόμοια προσχηματικά και προκλητικά αιτήματα από κατακτητές και υποτελείς των κατακτητών.

Γιαυτό, με αφορμή αυτήν την εξέλιξη και για αποτροπή παρομοίων διλημμάτων τα οποία να οδηγούν σε καταστροφικές αποφάσεις, επαναλαμβάνουμε τη διαχρονική θέση μας ότι:

  • θα πρέπει να τερματισθεί ο Δικοινοτικός Διάλογος για λύση ΔΔΟ,
  • θα πρέπει να προταθούν τα Ψηφίσματα 541 και 542, από τις ρητές διατάξεις των οποίων δεσμεύεστε και,
  • θα πρέπει να αναπτύξετε τη Διπλωματία που απαιτείται και προνοείται και στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, για εφαρμογή αυτών των ψηφισμάτων. 

Με τέτοια επανατοποθέτηση, θα πρέπει να κλείσουν μόνιμα τα οδοφράγματα και να τεθεί τέρμα σε κάθε λογής συναλλαγών με το παράνομο καθεστώς, οι οποίες μέσα από την πονηρή στόχευση  των ΜΟΕ, οδήγησαν στην πολιτική και οικονομική εδραίωση  , παράνομου ξεχωριστού Κράτους στα κατεχόμενα, το οποίο οδηγείτε προς νομιμοποίηση και αναγνώριση  μέσω ΔΔΟ, ως Συνιστών Κράτος μιας διχοτομημένης σε  δύο ρατσιστικές Ζώνες, Νέας Κύπρου.

Διαμαρτυρόμαστε  εντονότατα γιαυτήν την επικρατούσα κατάσταση η οποία προκύπτει από την ιστορικά, νομικά και  ηθικά  παράνομη από κάθε άποψη του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου  διαχείριση, που γίνεται στο Κυπριακό.  

Συνέχιση αυτής της ίδιας πορείας θα αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή  Δημοκρατία σε νέες συνεχείς υπονομεύσεις, οι οποίες  σταδιακά αποδομούν την κυριαρχία της. Τέτοιαν υπονόμευση συνιστά και η πρόσφατη αίτηση του Καθεστώτος να μοιρασθεί μαζί μας υγειονομικό υλικό με πρόσχημα τον κορωναϊό.  Η  υφιστάμενη κατάσταση σας εξαναγκάζει να απαντήσετε θετικά, έστω και αν είναι σε βάρος μας αυτή η απάντηση.

Εξηγούμαστε γιατί είναι σε βάρος μας η θετική απάντηση στο σχετικό αίτημα , όπως σε βάρος μας ήταν και ο μεγάλος αριθμός υποχωρήσεων που έγιναν διαχρονικά υπό την ομπρέλα και πάλι των ΜΟΕ.

  • Αναγνωρίζεται έτσι  στην παράνομη  ξεχωριστή οντότητα, δικαίωμα  να ασκεί εξουσία και Διοίκηση στα κατεχόμενα, μοιραζόμενη πολιτικά ισότιμα  την Κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Ουσιαστικά  συνεχίζεται αυθαίρετα η μεταχείριση  του παράνομου καθεστώτος ως ένα τετελεσμένο γεγονός, το οποίο αποτελεί και την τελική λύση στο Κυπριακό, αφού βέβαια(!)…  διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες επί διαφόρων πτυχών του τελικού διακανονισμού. Πάνω σε αυτή τη βάση συντηρείται το παράνομο καθεστώς και του προσδίδεται πολιτική υπόσταση, ως μια ξεχωριστή Διοίκηση στα κατεχόμενα, ως  υποκατάστατο της Κυπριακής Δημοκρατίας εκεί.
  • Πριμοδοτείται  οικονομικά το  παράνομο καθεστώς  με χρήματα των φορολογουμένων Κυπρίων, θυμάτων του θήτη, στον οποίον υποτελές είναι το παράνομο καθεστώς.

Αποτελεί αυτό πρόκληση και επαναλαμβανόμενο εξευτελισμό για τον Κυπριακό Λαό. Iιδιαίτερα για εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους. Αυτό ισχύει διότι η αποδοχή από μέρους σας, να λειτουργήσει  κράτος,  με κατοίκους άλλους από εμάς πάνω στην κατεχόμενη Κυπριακή γη,  αποτελεί για εμάς τελική επιβεβαίωση ότι:

  • μας έχετε γυρίσει την πλάτη, εγκαταλείποντας την επιστροφή μας,
  •  επιβραβεύετε  ταυτόχρονα την Τουρκία, την ΤΜΤ και τα ξένα συμφέροντα, σε βάρος των Δικαιωμάτων μας, Κρατικών και Ανθρωπίνων.

Το λέμε αυτό διότι και οι κότες γνωρίζουν ότι ΔΔΟ και επιστροφή των προσφύγων δεν «παντρεύονται».

  • Δεν νομιμοποιείσθε από καμμιά άποψη, ούτε νομική, ούτε ηθική, ούτε και ανθρωπιστική να βασίζετε αποφάσεις και πολιτικές πράξεις σας  σε ανύπαρκτο και αστήρικτο δεδομένο ότι η λύση θα είναι η ΔΔΟ. Επί τούτου θυμίζουμε ότι  ο Κυπριακός Λαός στο σύνολό του δεν είπε ΠΟΤΕ ΝΑΙ σε τέτοια λύση, για να δικαιούσθε να ενεργείτε σε αυτή τη βάση. Αντίθετα, ο Κυπριακός Λαός Έλληνες και Τούρκοι  της Κύπρου , σε δημοψήφισμα το 2004, τη μοναδική φορά που τους το ζητήθηκε, είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στη λύση ΔΔΟ.

Μετά και τα όσα περνούμε με την Πανδημία και το πώς ο Λαός μας συμπεριφέρεται για ακόμη μια φορά, σας καλούμε να αρχίσετε και στα ψηλά δώματα,  να αφουγκράζεσθε τη θέληση του Λαού με πρώτιστο θέμα το Κυπριακό. Επίσης  ως πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση να κλείσετε τις πόρτες στην ξενοκίνητη πέμπτη φάλαγγα που αλωνίζει, με στόχο την καλλιέργεια της ηττοπάθειας, το ραγιαδισμό και την εξαγορά συνειδήσεων υπέρ της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων  και να αρχίσετε να αφουγκράζεσθε τί λέει και τί θέλει η γνήσια Κοινωνία των πολιτών.“”””

Το Υπόμνημα Κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Εισαγγελέα, τον Πρόεδρο της Βουλής και Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων με το πιο κάτω π΄ροσθετο σημείωμα για τους ιδίους:

  • Έχετε σοβαρή ευθύνη για όσα αυθαίρετα συμβαίνουν και επαναλαμβάνονται  και τα οποία δυναμιτίζουν τον αντικατοχικό μας αγώνα. Αντικατοχικός αγώνας για εμάς τα θύματα της Τουρκικής θηριωδίας  είναι (από το 1974) ο αγώνας για απελευθέρωση και επιστροφή όλων μας, στα χωριά, της πόλεις  και τις περιουσίες μας.  Με τον εναγκαλισμό της κατοχής, της ΤΜΤ και των άλλων ξένων συμφερόντων και τις εξευτελιστικές για την Κυπριακή Δημοκρατία Δικοινοτικές συνομιλίες και με επαναλαμβανόμενες πολιτικές πράξεις και ενέργειες υπέρ εδραίωσης της κατοχής και των παραγώγων της ,  δεν είναι αντικατοχικός αγώνας που διεξάγεται, αλλά συναίνεση στην  παράδοση και συνθηκολόγηση.
  • Μήπως, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα ισχύοντα μετά την Τουρκανταρσία, καθώς  και το Ψήφισμα 186 του ΟΗΕ  και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, επιτρέπουν  τέτοιες πολιτικές πράξεις που έγιναν και γίνονται, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό, δημιουργώντας τετελεσμένα τα οποία ευνοούν τη νομιμοποίηση της Ντε Φάκτο κατάστασης σε Ντε Γιούρε;
  • Μήπως το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας νομιμοποιεί όλες αυτές τις πράξεις που γίνονται υπό την ομπρέλα ΜΟΕ, με το παράνομο Καθεστώς;

 587 Views