Το επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις Ζοζέπ Μπορέλ προχθές στη Λευκωσία.

Στο Κυπριακό, η Βρετανική και η Αμερικανική στάση ήταν και είναι δεδομένη υπέρ της Τουρκίας και των επιδιώξεων της στην Κύπρο. Η Βρετανία είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός από τη δεκαετία του 1950, για την αναθέρμανση των Τουρκικών διεκδικήσεων στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αποποιήθηκε  κάθε δικαιώματος της  στην Κύπρο, όταν μεταβίβασε τη νήσο στη Μεγάλη, τότε, Βρετανία. Η Αμερική ακολούθησε μετά από κάποιες ενστάσεις, τους Βρετανικούς σχεδιασμούς.

Η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε ως η διέξοδος για να διασφαλίσει η ημικατεχόμενη  Κυπριακή Δημοκρατία, υποστήριξη και ασφάλεια στις «αγκάλες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές υποσχέσεις ότι, ο Θεσμός της Ενωμένης  Ευρώπης, οι αρχές και αξίες πάνω στις οποίες «κτίστηκε» η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, θα αποτελούσαν καταλύτη για απαλλαγή μας από την κατοχή και θα συνέβαλλε στη Δικαίωσή μας.

Παρακολουθώντας όμως,  εκ του σύνεγγυς την Ευρωπαϊκή στάση έναντι της Κύπρου, διαπιστώνουμε ότι η ΕΕ  διολισθαίνει συνεχώς υπέρ της Τουρκίας και σιγά σιγά πάει να εξελιχθεί σε καταλύτη, όχι για σωστή λύση του Κυπριακού, αλλά καταλύτη και μοχλό πίεσης για να νομιμοποιήσουμε εμείς το αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής. Πολύ φοβούμαστε ότι αυτή η κλιμάκωση της Ευρωπαϊκής στάσης θα κορυφωθεί στην άτυπη πενταμερή στην οποία αλόγιστα πάνε να εγκλωβισθούν, Ελλάδα και Κύπρος. Αυτή η εκτίμησή μας, ενισχύθηκε από τις δηλώσεις του Ύπατου Ευρωπαίου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική, Ζοζεπ Μπορέλ τις οποίες έκαμε εδώ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, υπό την κάλυψη τάχα προετοιμασίας για την Πενταμερή. Κάλεσε από τη Λευκωσία  ο Μπορέλ «τους δύο Κύπριους Ηγέτες», όχι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον εγκάθετο της κατοχικής δύναμης στα κατεχόμενα, να «εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της άτυπης συνάντησης στη Γενεύη» τον επόμενο μήνα και να «έρθουν στις συνομιλίες προετοιμασμένοι για συμβιβασμό». Ούτε πως υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία για τον Μπορέλ και την ΕΕ. Είναι εκλιπούσα και γιαυτούς αφού το είπε η φίλη τους η Τουρκία. Είναι και γιαυτούς εκλιπούσα αφού οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόεδρος Αναστασιάδης , υπουργός Εξωτερικών και κυβέρνηση δεν αντιδρούν σε αυτή την ύβρη και τη δέχονται σιωπηρά. 

Μέσω του Μπορέλ, η  Ευρωπαϊκή Ένωση ζητεί και άλλους συμβιβασμούς, πέραν της σωρείας συμβιβασμών που ήδη έγιναν. Υπενθυμίζω κάποιους από τους συμβιβασμούς  που ήδη έγιναν και η Ευρωπαϊκή Ένωση τους κρατεί δεδομένους υπέρ της Τουρκίας:

  • αποδοχή από μέρους μας της λύσης ΔΔΟ,
  • αναγνώριση στη μειοψηφία του 18% πολιτικής ισότητας στη Διακυβέρνηση του τόπου, με την πλειοψηφία του 85%, με ρυθμιστή κάθε Κυβερνητικής απόφασης τη μειοψηφία του 18%
  • αποκλεισμός της επιστροφής των προσφύγων και εκτοπισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Αντί αποκατάστασης των παραβιασθέντων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφέρεται θεραπεία αποζημείωσης.
  • αποδοχή της παραμονής των Τούρκων εποίκων στο νησί μας.

Όχι μόνο η ΕΕ δεν απορρίπτει τους πιο πάνω συμβιβασμούς οι οποίοι είναι αντίθετοι με τις αρχές, αξίες και το κεκτημένο της ΕΕ,  ζητεί και άλλους.

Ενόψει των πιο πάνω δεδομένων εκτιμούμε ότι, η παρουσία της ΕΕ στην άτυπη Πενταμερή, εξυπηρετεί σκοπιμότητα και μάλιστα αρνητικότατη για την υπόθεσή μας. Εκτιμούμε ότι ο Ευρωπαίος Παρατηρητής θα είναι εκεί  σε διατεταγμένη αποστολή  να σπρωχθούμε σε κλείσιμο του Κυπριακού ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την Τουρκία.  Μάλιστα εκτιμούμε ότι θα είναι εκεί για να δώσει και τη διαβεβαίωση ότι, η ΕΕ δεν θα εναντιωθεί συμφωνίας  που θα αντιστρατεύεται τις αρχές , αξίες και το Κεκτημένο της ΕΕ. Θα είναι εκεί για να δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα βολέψει τις αποκλίσεις  και ότι μάλιστα η ΕΕ  θα είναι έτοιμη να τις καταστήσει και πρωτογενές Δίκαιο.

Βαριά η ευθύνη που βαραίνει την ΕΕ και τους εκπροσώπους της. Όμως μεγαλύτερη  ευθύνη βαρύνει τους δικούς μας Πολιτικούς Ηγέτες οι οποίοι αρνούνται να δουν αυτή την πραγματικότητα και αποφεύγουν επιμελώς να ορθώσουν ανάστημα και άμυνα ενάντια σε αυτή  την εχθρική δραστηριότητα.  Οδηγούν την Κυπριακή Δημοκρατία στη σφαγή, έτοιμοι να την παραδώσουν αμαχητί στο βωμό των Δυτικών, Τουρκικών, Νατοϊκών και πολυεθνικών συμφερόντων.

Γιαυτό, καλούμε, ακόμη μια φορά, κάθε Κύπριο πατριώτη να ενεργήσει από τώρα, προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε τρόπο ώστε,  να μην συμμετάσχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε Πενταμερή ως κοινοτάρχης  και η Κυπριακή Δημοκρατία να επανατοποθετήσει το Κυπριακό στη σωστή του βάση, η οποία θα προσφέρει και τη δυνατότητα άμυνας κατά της ξενοκίνητης Διεθνούς συνωμοσίας που εξυφαίνεται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε: στα Δημοτικά , Κοινοτικά  και Διοικητικά Συμβούλια Δήμων,  Κοινοτήτων , Σωματείων και Οργανώσεων της Επαρχίας Κερύνειας, στους  Βουλευτές  Κερύνειας,  καθώς και στην  Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας,  να πάρουν τώρα, θέση ενάντια στη συμμετοχή της ΚΔ στην άτυπη πενταμερή και να τερματισθεί κάθε συζήτηση για λύση ΔΔΟ. Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό με στόχο την απελευθέρωση και αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας που έχει παραβιασθεί το 1974. Μέσα από τις τρέχουσες  διαδικασίες λύσης του Κυπριακού, η Επαρχία Κερύνειας και άλλες κατεχόμενες περιοχές έχει προαποφασισθεί να παραδοθούν για Τουρκοποίηση και Ισλαμοποίηση. Το έχει επιβεβαιώσει πρόσφατα ο Εθνικόφρονας, υποτίθεται,  Ηγέτης του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τις πομπώδεις δηλώσεις του μετά από συναντήσεις με τους Βρετανούς μαστόρους του Κυπριακού. Τώρα είναι η στιγμή που δεν πρέπει να προσμετρούνται Κομματικές θέσεις εξουσίας σε οποιοδήποτε επίπεδο, ούτε Κομματικές  πειθαρχίες, αλλά η αφοσίωσή μας στην κατεχόμενη πατρίδα.

Τέλος, στους Ευρωπαίους «εταίρους» θέλουμε να πούμε ότι Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι Ηγέτες τους οποίους βλέπετε, αλλά και ο Κυπριακός Λαός ο οποίος είναι η ασπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γιαυτό, αν νομίζετε ότι επιχειρώντας να  χειραγωγήσετε τους Ηγέτες μας στα σαλόνια της Ευρώπης ή της Ελβετίας θα υποτάξετε τον Κυπριακό Λαό, ο οποίος θα έχει τον τελευταίο λόγο, πλανάσθε πλάνην οικτράν.  ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ , ΛΑΘΟΣ.

 Η Συνωμοσία του 1959, 1963, 1974, δεν θα περάσει το 2021, στην 200στην επέτειο της Εθνεγερσίας του Ελληνισμού.

 705 Views