Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, χθές,  του επέδωσε υπόμνημα  στο οποίο  τον συγχαίρει για την εκλογή του,  τον καλωσορίζει στην Κύπρο και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του ως Πρωθυπουργός,  για το καλό της Πατρίδος και του Έθνους.  Η συνέχεια του τί ελέχθει, βρίσκεται   στο ίδιο το υπόμνημα το οποίο αναφέρεται πιο κάτω για ενημέρωση   και αναδημοσίευση, με στόχο την οφειλόμενη  ευρύτερη ενημέρωση  του κόσμου και προβληματισμό, κάτι που ευχόμαστε να κάμει πρώτος, ο κύριος Πρωθυπουργός.

Στον κύριο Πρωθυπουργό δόθηκε επίσης ως ενθύμιο, αντίγραφο του Λευκώματος του Σωματείου «ΜΑΝΑ ΓΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΜΟΥ» με υποσημείωση στο Λεύκωμα, η οποία  σημειώνει ότι:  η Κερύνεια όπως και όλα τα κατεχόμενα μέρη μας αποτελούν ξεκάθαρα γη Ελληνική και Ορθόδοξη η οποία δεν πρέπει να παραδοθεί στην Τουρκία  για εκτουρκισμό και εξισλαμισμό, κάτι το οποίο θα συμβεί με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Το Υπόμνημα

«ΑΚ198/2019                                                                                            29.7.2019

Κυριάκο Μητσοτάκη                                                                                       

Πρωθυπουργό Ελλάδος

Λευκωσία

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στην Κύπρο μας. Σας επαναλαμβάνουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε παράλληλα κάθε επιτυχία στο έργο σας ως Πρωθυπουργός για το καλό της Ελλάδος του Ελληνισμού γενικώτερα και των Εθνικών μας θεμάτων που είναι ανοιχτά και υπό αμφισβήτηση από πολλούς.

Σας καλωσορίζουμε εκ μέρους των εκτοπισμένων από την κατεχόμενη Επαρχία Κερύνειας. Αποτελούμε το οργανωμένο Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» από το 1974, ομπρέλλα και έπαλξη του αγώνα των εκτοπισμένων μας, με ένα και μοναδικό στόχο την επιστροφή και επανεγκατάσταση μας πίσω στις κατεχόμενες πατρογονικές εστίες. Η επιστροφή και επανεγκατάσταση των εκτοπισμένων Ελλήνων πίσω στα κατεχόμενα σήμερα, χωριά και τις πόλεις μας, είναι μια Εθνική ανάγκη.  Η επιστροφή και επανεγκατάσταση μας πίσω στα κατεχόμενα, θα αποκαταστήσει  την Ελληνικότητα που είχε ο τόπος το 1974 αφού εμείς αποτελούσαμε το 85% του γηγενούς πληθυσμού και είμασταν οι ιδιοκτήτες του 85% της ιδιωτικής γής στα κατεχόμενα. Η επιστροφή και εγκατάστασή μας πίσω στα χωριά και τις πόλεις μας θα αναστρέψει την προσπάθεια της Τουρκίας να επεκταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με τη δημιουργία Τουρκικού προτεκτοράτου πάνω στην κατεχόμενη γή μας. Αυτό θα συμβεί με τη  λύση  Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που αυθαίρετα συζητείται στις διαπραγματεύσεις.

Λύση ΔΔΟ θα σημαίνει:

 • νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και κατοχή το 1974,
 • θα σημαίνει νομιμοποίηση και επιβράβευση του Εθνικού ξεκαθαρίσματος που εμείς έχουμε υποστεί το 1974, καθώς και,
 •  επιβράβευση του μαζικού εποικισμού που έχει κάμει η Τουρκία από το 1974.
 • Θα σημαίνει, μόνιμη τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση, μιας καθόλα Ελληνικότατης περιοχής δια μέσου των αιώνων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει το προγεφύρωμα για περαιτέρω προώθηση των Τουρκικών επεχτατικών στόχων στην Κύπρο, το Αιγαίο και άλλες Ελληνικότατες περιοχές.

 Δεν ξεχνούμε κύριε Πρωθυπουργέ ότι, με τις συμφωνίες ανταλλαγής πληθυσμών που έγιναν στις αρχές του 20ου αιώνα, η Τουρκία απέκτησε την νομιμοποίησή της στην Τουρκοποίηση των παραλίων της Μικρας Ασίας,  για να διεκδικεί σήμερα την κάθοδό της στο ΑΙΓΑΙΟ. Άμα νομιμοποιηθεί η παρουσία της και στην Κύπρο θα διευκολυνθεί η γενικότερη επεκτατική της πολιτική, με όλες τις συνέπειες που αυτό θα συνεπάγεται.

Επιβάλλεται λοιπόν επανεκτίμηση των διαδικασιών που ακολουθούνται στο Κυπριακό και επαναδιατύπωση στόχου στο ΚυπριακόΕπιβάλλεται επανατοποθέτηση του Κυπριακού με στόχο αποκλειστικό, την αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας που έχει παραβιασθεί στην Κύπρο το 1974.

Δηλαδή:

 • Επιβάλλεται διακοπή του δικοινοτικού διαλόγου για λύση ΔΔΟ, ο οποίος απομακρύνει το Κυπριακό από την ουσία του, ως Διεθνές θέμα στρατιωτικής εισβολής , κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το μετατρέπει σε μια απλή Δικοινοτική διαφορά Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου.
 • Επιβάλλεται Διεθνής Διπλωματική δράση με στόχο:
 • τον τερματισμό της κατοχής με απομάκρυνση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων χωρίς όρους περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα
 • την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας,
 • την αποκατάσταση της άσκησης  της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας  πάνω σε όλοκληρη την Κύπρο
 • την κατάργηση των συνθηκών εγκαθίδρυσης και εγγυήσεων, κατάλοιπα αποικιακών δεσμών  με τις οποίες παράνομα είχε τότε  συγκροτηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία
 • Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και εκδημοκρατισμός του δοτού αποικιακού Ζυριχικού Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση διαδικασιών και περιεχομένου που προσδιορίζει το Διεθνές Δίκαιο, με την εμπλοκή του Λαού , με σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς για Κυβέρνηση πλειοψηφίας και σεβασμό των Δικαιωμάτων και της διαφορετικότητας μειονοτήτων, που αποτελούν το νόμιμο πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η επανατοποθέτηση , κύριε Πρωθυπουργέ, επιβάλλεται να αποτελέσει τη βάση μιας Πανεθνικής πολιτικής και στρατηγικής,ανεξάρτητα αν Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν δύο διαφορετικές Κρατικές Οντότητες. Πρέπει να τεθεί τέρμα στις «συμμαχικές» πιέσεις για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων  κάτι το οποίο θα συνβεί  με λύση ΔΔΟ.

Παράλληλα , κύριε Πρωθυπουργέ επιτρέψετέ μας να προσθέσουμε ότι, η Ελλάδα θα πρέπει να θωρακισει τον Ελληνισμό, τόσο Οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Σήμερα με τις εντεινόμενες Τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις  που βιώνουμε, τόσο στην Κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο ΑΙΓΑΙΟ, πρέπει να γίνεται αντιληπτό πόσο χρήσιμο και οφέλημο ήταν το δόγμα του Εναίου αμυντικού τόξου, Ελλαδας Κύπρου  και πόσο λανθασμένη ήταν η κατάργησή του.  Φαίνεται ότι κάποιοι γνώριζαν για τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν, τις οποίες βιώνουμε σήμερα και δεν ήθελαν την Ελλάδα και Κύπρο να αποτελούν μια δυνατή «γροθιά» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η «γροθιά» πρέπει να αποκατασταθεί. Η αμυντική στρατιωτική ενίσχυση Ελλάδος και Κύπρου αποτελούν απαραίτητους πυλώνες αντιμετώπισης των Τουρκικών απειλών.

Κύριε Πρωθυπουργέ, σας δίδεται η ευκαιρία να αποτελέσετε τον «κυμματοθραύστη» πάνω στον οποιο  να εξουδετερωθεί η ολομέτωπη επίθεση που υφίσταται ο Ελληνισμός σήμερα. Σας δίδεται η ευκαιρία να γράψετε νέα σελίδα δόξας και τιμής για τον Ελληνισμό, κάτι για το οποίο το Έθνος μας, διψά και για την οποία θα σας είναι συμπαραστάτης. Φτάνει να ανοίξετε το δρόμο.  Εμείς δηλώνουμε παρόντες σε μια τέτοια νέα πορεία.

Με εκτίμηση

Για το ΣωματείοΚλεάνθης Σολέας  –  Πρόεδρος                                                                      

Ιωάννης Σιεκέρσαββας – Γραμματέας»

 422 Views