ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια καταδικάζει τη συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή της χώρας μας, καθώς και τις αποσχιστικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καταδικάζουμε όμως ταυτόχρονα και τη συνεχιζόμενη εμμονή της Κυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Αρχηγών των Διζωνικών Κομμάτων,  να επιμένουν σε  συνέχιση  των Δικοινοτικών Συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, μιας διαδικασίας η οποία έχει ως κύριο στόχο  της τη σταθερή αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με παράλληλη αναβάθμιση του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα.  Πρόκειται για πορεία η οποία οδηγεί στην νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με κύριο χαρακτηριστικό της τον αποκλεισμό της επιστροφής των εκτοπισμένων και προσφύγων μας. Ο αποκλεισμός της επιστροφής μας υιοθετήθηκε διότι αποτελεί βασική προϋπόθεση για εφαρμογή λύσης ΔΔΟ  και αυτό το γεγονός το έχουν αποδεχθεί οι Ηγέτες μας. Έχουν αποδεχθεί τον αποκλεισμό της επιστροφής μας για να βολευθεί το ΤουρκοΒρετανικό σχέδιο για γεωγραφικό διαχωρισμό του πληθυσμού, με συγκέντρωση των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων σε δύο ξεχωριστές Ζώνες. Θυμίζουμε ότι στη Ζώνη στην οποία προορίζεται να λειτουργήσει το Τουρκικό Κράτος τα σπίτια, οι περιουσίες οι εκκλησιές και τα σχολεία ήταν και είναι κατά 85% Ελληνικά και αυτό τα λέει όλα. Επιστροφή ΓΙΟΚ.

Μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό κλίμα της πιο πάνω κατάστασης την οποία συντηρούν αυθαίρετα και παράνομα οι Ηγέτες μας, τους επισημαίνουμε  τον απόηχο όλων των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής που οργανώθηκαν  και το φετεινό μαύρο Ιούλιο. Τους επισημαίνουμε  ότι και φέτος όλοι οι εκπρόσωποι εκτοπισμένων και προσφύγων από όλα τα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου επανέλαβαν ότι: ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ και επιμένουν στην επιστροφή τους στις πατρογονικές εστίες. Πρόσφερε  δηλαδή και φέτος ο μήνας Ιούλιος μια ευρεία δημοσκόπηση υπερ της επιστροφής.

Ακόμη και οι Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των Διζωνικών Κομμάτων μίλησαν στις διάφορες εκδηλώσεις και μνημόσυνα με αντικατοχικούς τόνους και κανένας δεν είπε στους πρόσφυγες να ΞΕΧΑΣΟΥΝ τα κατεχόμενα.

Γιαυτό και εμείς επιμένουμε να καλούμε Κυβέρνηση και Κόμματα να τερματίσουν  κάθε συζήτηση για λύση ΔΔΟ και το Κυπριακό να επανατοποθετηθεί και να αντιμετωπισθεί όπως ακριβώς είναι. Διεθνές θέμα εισβολής και κατοχής.  Ως τέτοιο:

 • Η Τουρκία να πάψει να προβάλλεται ως ενδιαφερόμενο  τρίτο μέρος σε επίλυση Δικοινοτικής διαφοράς και να δακτυλοδειχθεί και να στιγματιστεί επιτέλους, ως εισβολέας, κατακτητής και  γενοκτόνος εγκληματίας πολέμου.
 • Να της φορτωθεί μέσα από τις προσφερόμενες διαδικασίες της Διεθνούς έννομης τάξης το οικονομικό κόστος της κατοχής
 • Να τερματιστεί κάθε μορφής συναλλαγή με τα κατεχόμενα και να συμπεριφερθούμε επιτέλους προς το παράνομο καθεστώς όπως ακριβώς ρητά καταγράφουν τα Ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 • Να προβάλλεται μονολιθικά το ζητούμενο, το οποίο πρέπει να είναι χωρίς ταλαντεύσεις:
 • Αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας που παραβιάσθηκε με την εισβολή το 1974. Δηλαδή,
 • Αποχώρηση όλων των Τουρκικών στρατευμάτων χωρίς όρους περιορισμούς και χρονοδιαγράμματα
 • Απομάκρυνση όλων ανεξαίρετα των εποίκων  οι οποίοι είναι αποκλειστική ευθύνη του εισβολέα
 • Αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας
 • Αποκατάσταση της εξουσίας και άσκησης των κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
 • Αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αυτό που ήταν πριν το 1974, με επιστροφή όλων των νόμιμων κατοίκων, Ελλήνων, Αρμενίων , Μαρωνιτών , Λατίνων και Τούρκων πίσω στις πατρογονικές τους εστίες
 • Τότε, όλοι μαζί να αναθεωρήσουμε  και εκσυγχρονίσουμε  το δοτό, διαιρετικό Ζυριχικό Σύνταγμα, χωρίς Εγγυήσεις οποιασδήποτε μορφής από τρίτες χώρες. Να εγκρίνουμε ένα Σύνταγμα το οποίο να  ικανοποιεί τη δημοκρατία, να εξασφαλίζει στην πράξη την ισοτιμία πολιτών, να σέβεται απόλυτα, τη θρησκεία , πολιτισμό και τη διαφορετικότητα των διαφόρων Εθνοτήτων. Η πλειοψηφία να κυβερνά και τα Δικαιώματα κάθε μειοψηφίας να είναι απολύτως σεβαστά. Μια χώρα, ένας Λαός, μια Κυβέρνηση, μια ιθαγένεια, μια οικονομία.

Αυτή θα είναι λύση του Κυπριακού που θα είναι μόνιμη, θα εξασφαλίζει την ειρήνη και ευημερία ολόκληρου του Λαού. Εγγύηση γιαυτό το Κράτος Δικαίου θα είμαστε εμείς ο Λαός οι οποίοι διδαχθήκαμε από την τραγωδία που έχουμε περάσει το 1974 και μετά.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 524 Views