Καίριο το ερώτημα φίλης και συναγωνίστριας από την Ελλάδα με το οποίο εισαγάγει σχετικό άρθρο της. Η Αδούλωτη Κερύνεια συμφωνεί και επαναλαμβάνει το ερώτημα , σημειώνοντας ότι θέση μας είναι να κοπεί ο ομφάλιος ρόλος με την αποικιοκρατική Βρετανία και οι σχέσεις, Κυπριακής Δημοκρατίας και Βρετανίας να είναι στη βάση δύο ισότιμων ανεξαρτήτων Κρατών όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα Κράτη του Κόσμου. Παρουσιάζουμε εδώ το σχετικό αρθρο της κ. Σοφίας Παπανικολάου για ευρύτερο προβληματισμό, από την Κυβέρνηση και τις Κομματικές Ηγεσίες, καθώς και το Λαό ο οποίος πρέπει πλέον ανοικτά να απαιτήσει ο θηραιός να μπεί σε Μουσείο με τη σχετική λεζάντα που απαιτεί η ιστορική πορεία του τόπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

“””

ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ;

Η Κυπριακή Δημοκρατία – εδώ και δεκαετίες – είναι Ανεξάρτητη, ιερή γη, ποτισμένη με το αίμα Αγίων, ηρώων και αγωνιστών που δεν δείλιασαν και βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους άγγλους δυνάστες, θυσιάζοντας ενσυνείδητα τη ζωή τους για την Ελευθερία της. Η υπέρτατη θυσία και Αντίστασή τους, δεν “ανήκουν στο παρελθόν”, όπως βολεύει κάποιους να ισχυρίζονται κυνικά και δεν μετριέται με γήινο, υλικό χωροχρόνο. Είναι αέναες, άυλες, εμπνέουν και αφυπνίζουν μέχρι σήμερα!

Ακριβώς αυτές τις αρετές των ηρώων και των αγωνιστών πολεμάει ανελέητα το…γνωστό “πολιτικό” σύστημα στην Κύπρο. Τρέμουν τη γνήσια Αντίσταση των πολιτών και τους ωθούν δολίως σε κάθε είδους συμβιβασμό και υποταγή. Νεκρώνουν με αγγλοτουρκική προπαγάνδα την όποια ελπίδα αφύπνισής τους και πασχίζουν ανερυθρίαστα να εκθρέψουν τον λήθαργό τους…

Δεν…βολεύει τους σημερινούς “πολιτικούς” να οραματίζονται οι πολίτες την Απελευθέρωση της Κύπρου μας, γι’ αυτό και επί δεκαετίες κατευνάζουν μεθοδευμένα την ανοχή τους ακόμη και με το κατεξοχήν σύμβολο “εξουσίας” των άγγλων δυναστών, τον άθλιο θυρεό που…δεσπόζει στο προεδρικό Μέγαρο. Είναι αδιανόητο και ανεπίτρεπτο για την Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία να διατηρεί υποτακτικά το κατεξοχήν σύμβολο “εξουσίας” των δυναστών οι οποίοι την κατέλυσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να την καταλύουν καθημερινά με τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις τους υπέρ της κατάπτυστης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Το άθλιο σύμβολο «εξουσίας» τους, της ντροπής και της υποταγής, δεν έχει καμία απολύτως θέση στο Προεδρικό και έφτασε η ώρα να αποκαθηλωθεί εμπράκτως!

Όχι λοιπόν! η Ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία έχει το δικό της εθνικό έμβλημα, όσοι λάτρεις του άθλιου, αγγλικού θυρεού μπορούν να τον…θαυμάσουν μόνο σε κάποιο μουσείο! 

                                                        Σοφία Παπανικολάου

Loading