Η Αδούλωτη Κερύνεια θυμάται την 7η Απριλίου 2004 και αναπολεί την εποχή εκείνη και τον αγώνα δρόμου που δινόταν, ψυχή τε και σώματι, από την Κοινωνία των Πολιτών, ενάντια στο απαράδεκτο Σχέδιο ΑΝΝΑΝ το οποίο, σε ένα «τάφο» 10000 σελίδων,  έθαβε μια για πάντα την Κυπριακή Δημοκρατία, την τρισχιλιετή ιστορία και πολιτισμό στο 37% του Κυπριακού εδάφους και αφελλήνιζε μια για πάντα την Ελληνική Αχαιών ακτή και τον κάμπο της.

Θυμούμαστε  με πίκρα αλλά και αγανάκτηση την λυσσώδη πολεμική των ξένων συμφερόντων,  τα οποία αδημονούσαν να παραδοθεί η μισή Κύπρος στον Τούρκο εισβολέα, το δικό τους λυκόσκυλο, το οποίο αμόλησαν εγκληματικά κατά του προδομένου και ανυπεράσπιστου το 1974, Κυπριακού Λαού. Θυμούμαστε τις απειλές και  τον εκβιασμό ότι, αν δεν εγκρίνουμε το Σχέδιο λύσης, ονόματι « Σχέδιο ΑΝΑΝ» ,  το οποίο «κυοφορείτο»,   βάση μιας συνωμοσίας η οποία βασάνιζε και ταλαιπωρούσε  το Λαό μας, από το 1956 μέχρι το 1974, θα ήταν για εμάς  το τέλος του κόσμου. Θυμούμαστε πως, όσο μεγάλωνε η εξωτερική πίεση, παράλληλα  βρικολάκιαζε  και η Πέμπτη  φάλαγγα στο εσωτερικό, η οποία  αποτελούσε τον εδώ  βραχίονα των ξένων συνωμοτών. Στο χορό των εκβιασμών συμμετείχαν  τότε και οι  Κομματικές Ηγεσίες  ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, με τις υπόλοιπες Κομματικές Ηγεσίες να είναι αδρανείς και μουδιασμένες. Μέσα σε εκείνο  το όργιο πιέσεων και εκβιασμών  φούντωνε παράλληλα και η εναντίωση  στο επερχόμενο σχέδιο ΑΝΝΑΝ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών αλώνιζε την Κύπρο από άκρη σε άκρη. Ο Λαός ανεξάρτητα από Ιδεολογική κατεύθυνση και Κομματική ιδιότητα εξεγειρόταν. Θυμούμαστε και οφείλουμε να το ομολογήσουμε ότι και τα Μέσα Ενημέρωσης ΤΟΤΕ βοήθησαν διότι φιλοξενούσαν και τις απόψεις της Κοινωνίας των πολιτών.

Μέσα σε αυτές τις τότε συνθήκες, την Τετάρτη 7 Απριλίου άνοιξε και ο Θεός διάπλατα την πόρτα σωτηρίας από την κόλαση που ετοίμαζαν για την Κύπρο οι ξένοι συνωμότες. Οδήγησε ο Θεός τον τότε Πρόεδρο Τάσο Παπαδόπουλο να απευθύνει το ιστορικό πλέον Διάγγελμά του με το οποίο σύστηνε την απόρριψη του σχεδίου ΑΝΑΝ. Η συνέχεια μετά το Διάγγελμα ήταν συγκλονιστική. Η αντίσταση του Λαού στην ξένη προσπάθεια να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, να Νομιμοποιηθεί η Τουρκοποίηση των κατεχομένων και να καταστεί η Κύπρος όμηρος της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, έφερε  το ιστορικό ΟΧΙ σε Δημοψήφισμα στις 24.4.2004.

Δυστυχώς αυτή η Λαϊκή βούληση ποδοπατήθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν και μέσα από εξωτερικά μεθοδευμένες,  κατευθυνόμενες  και χειραγωγημένες  πολιτικές μεθοδεύσεις  και τακτικές, καταλήξαμε σήμερα, 17 χρόνια μετά να επανέλθουμε στο ίδιο σημείο που είμασταν το 2004, πριν το Δημοψήφισμα. Η ίδιοι «μεγάλοι» Ηγέτες επαναλαμβάνουν το ρόλο τους, τασσόμενοι  υπέρ της Τουρκικής λύσης ΔΔΟ. Η ίδια Πέμπτη Φάλαγγα ανάλαβε τον ίδιο με τότε ρόλο, να παρασύρει τον Κυπριακό Λαό υπέρ της Τουρκικής λύσης. Οι ίδιοι ξένοι, κηδεμονεύουν τις εξελίξεις. Πρόσθετο αρνητικό γεγονός  θα είναι που δεν φαίνεται ότι θα έχουμε αυτή τη φορά Πρόεδρο που θα στηρίξει το ΟΧΙ του Λαού. Ανεξάρτητα όμως ο Λαός  θα είναι και πάλι εκεί ,παρόν και αντιστεκόμενος, μέσα όμως από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες. Σοβαρή τροχοπέδη αποτελεί και το γεγονός ότι και τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα έχουν κλείσει τις πόρτες τους στην Κοινωνία των πολιτών.

Καλούμε σε εγρήγορση και με πίστη στο δίκαιό μας, να παραμείνουμε πιστοί στο ΟΧΙ που είπαμε τότε, διότι σήμερα είναι και πολύ  ξεκάθαρο, ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός ΝΑΙ στη συνθηκολόγηση. Θα τεθούμε κάτω από τη καθημερινή βούληση και την αναξιοπιστία της Τουρκίας, η οποία απέδειξε τόσο ιστορικά όσο και με τις σημερινές συμπεριφορές της, ότι δεν σέβεται ποτέ της συμφωνίες που υπογράφει.

Για να θέσουμε σε κίνηση την εγρήγορση μας, αναφέρουμε ότι η Αδούλωτη Κερύνεια, θα τιμήσει μαζί με άλλους «ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ» την 17η, 24η Απριλίου του ΟΧΙ,  με εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, το Σάββατο, 24.4.2021,  και ώρα 11πμ. Σκοπός θα είναι, μεταξύ άλλων,  να γίνει υπενθύμιση ότι, πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και να καταγγελθούν οι φόβοι και οι εκτιμήσεις μας ότι, με συμμετοχή του Νίκου Αναστασιάδη στην Άτυπη Πενταμερή, όπως του έχει απευθυνθεί η πρόσκληση, θα  υποσκάψει θανάσιμα την υπόσταση και τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο αντίκειται στον όρκο που έχει δώσει, αναλαμβάνοντας την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 642 Views