Στους συνεπαρχιώτες και συνεπαρχιώτισσες πρόσφυγες και εκτοπισμένους,

Στους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες πρόσφυγες και εκτοπισμένους,

Στους Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μη πρόσφυγες, ούτε εκτοπισμένους,

Στους Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες απόδημους,

Ευχόμαστε, ολόψυχα, με την ευκαιρία του Νέου Χρόνου, 2022, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, υγεία και χαρές, απαλλαγμένοι από τον κορωναϊό.

Ευχόμαστε και στην Κύπρο μας ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ με τη ζωή να συνεχίζει σε μια ελεύθερη, Ενιαία  και ευημερούσα Κυπριακή Δημοκρατία. 

Για να φθάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, δηλαδή, να ελευθερωθεί η Κύπρος και να συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε και η ζωή να κυλά με χαρές και πρόοδο:

  • Πρέπει όλοι μαζί, από τώρα, στην αρχή του χρόνου 2022, προτού οι Έμποροι των Εθνών και οι εδώ  Διζωνικοί συνοδοιπόροι τους, μας φέρουν ένα νέο σχέδιο ΑΝΝΑΝ, χειρότερο του πρώτου, που θα ακούει στο όνομα «σχέδιο Γκουτέρες»  να  βροντοφωνάξουμε:
  • ΟΧΙ, σε συνέχιση Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ
  • ΝΑΙ, σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού και ανάληψη σταυροφορίας, υπό την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε και συνεχίζει να παραβιάζεται στην Κύπρο από το 1974 μέχρι σήμερα, με αποκλειστικό «οδηγό» μας τον  Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
  • Ευχόμαστε, όλοι να καταλάβουμε, πλέον, ότι η ΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΔΔΟ,  προέκυψε με  την Τουρκική εισβολή και κατοχή εδαφών της ΚΔ, τη σφαγή και τον βίαιο εκτοπισμό όλων εμάς των προσφύγων, 33% του πληθυσμού της Κύπρου, 85% του πληθυσμού των κατεχομένων εδαφών μας. Άρα, πρέπει να εγκαταλειφθεί. Αυτό απαιτεί και επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο όπως αυτό καθορίζεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
  • Ευχόμαστε, όλοι να καταλάβουμε ότι το κακό που μας βρήκε το 1974 δεν αποτελεί  τυχαίο γεγονός, αλλά είναι αποτέλεσμα παράνομης, εγκληματικής, συνωμοτικής συμφωνίας μεταξύ αποικιοκρατικής Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας, με στόχο την Τουρκοποίηση / Ισλαμοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας, ως εφαλτήριο για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου και να πάψουμε να σιωπούμε. Δεν πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία αυτοχειριασμού.
  • Ευχόμαστε, όλοι να κωφεύσουμε στα ψέματα, την παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση ότι, λύση ΔΔΟ, αποτελεί: «Ένα κλασικό ομοσπονδιακό πολίτευμα, μακριά από διαιρετικά στοιχεία, με ενότητα κράτους, λαού, θεσμών και οικονομίας. Με πλήρως κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες για το σύνολο των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου και χωρίς  παράταση στο διηνεκές κηδεμονευτικών δικαιωμάτων επί της Κύπρου.». Ακριβώς το αντίθετο είναι που θα ισχύει με λύση ΔΔΟ:

Θα πρόκειται για ένα παράνομο, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ομοσπονδιακό πολίτευμα, βασικοί πυλώνες  του οποίου θα είναι:

  • Η διαίρεση του ενιαίου γεωγραφικού χώρου της Κύπρου και  ο γεωγραφικός ρατσιστικός διαχωρισμός του Κυπριακού Λαού, στη βάση φυλής και θρησκείας. Θα αποτελεί ένα απαρτχάιντ το οποίο επέβαλε η  Τουρκική  στρατιωτική εισβολή, τη στρατιωτική  κατοχή, το εθνικό ξεκαθάρισμα των κατεχομένων εδαφών από το γηγενή πληθυσμό, η βίαιη μεταφορά της μειοψηφίας των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα και ο μαζικός εποικισμός των κατεχομένων. Αυτή λοιπόν η διαίρεση θα νομιμοποιηθεί και θεσμοθετηθεί με τη λύση ΔΔΟ.
  • Ο θεσμικός αποκλεισμός της επιστροφής  των εκτοπισμένων και προσφύγων από τις πατρογονικές μας  εστίες. Δηλαδή θα νομιμοποιηθεί το Εθνικό ξεκαθάρισμα που μας έγινε και η με παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασικών μας ελευθεριών.
  • Η παραμονή στην Κύπρο των χιλιάδων εποίκων που έφερε εδώ παράνομα η Τουρκία για να αντικαταστήσουν εμάς ώστε να μπορεί να λειτουργήσει λύση ΔΔΟ. Δηλαδή θα νομιμοποιηθεί το έγκλημα πολέμου που είναι ο εποικισμός
  • Η εξασφάλιση στην Τουρκία, μονίμων  κηδεμονευτικών δικαιωμάτων  επί της Κύπρου,  μέσω των Τουρκοκυπρίων και της Συνταγματικής  δομής  μιας  λύσης  ΔΔΟ. Αυτό επιβεβαιώνεται με τις συγκλίσεις που έχουν μέχρι τώρα επιτευχθεί, καθομολογία των Διζωνικών Ηγετών μας.
  • Αυτό είναι το τερατούργημα λύσης ΔΔΟ, μεγάλο ποτήρι γεμάτο κώνειο, το οποίο ετοίμασαν οι Τούρκοι με τη Βρετανία από πριν την ανεξαρτησία της Κύπρου και ανέλαβαν οι σημερινοί Ηγέτες μας να μας το ποτίσουν.
  • Ευχόμαστε,  αυτά τα κατοχικά δεδομένα, αυτές  οι πραγματικότητες κατά τον Τούρκο εισβολέα, καθώς και οι κίνδυνοι που εμπεριέχουν, να συνειδητοποιηθούν από όλους μας, πρόσφυγες/ εκτοπισμένους και μη, να λύσουμε τη σιωπή μας και να αποσύρουμε τη συναίνεσή που παρέχει η σιωπή, στην ακολουθούμενη πορεία συνθηκολόγησης με την κατοχή και τις παράγωγες συνέπειές της. Να το κάνουμε ξεκάθαρο από τώρα, ότι δεν θα πιούμε το κώνειο.

Με τις πιο πάνω ευχές υποδεχόμαστε το Νέο Χρόνο,   2022,  και καλούμε κάθε Κύπριο πατριώτη, καλούμε την Κοινωνία των Πολιτών, σε πατριωτικό ξεσηκωμό με παλλαϊκή απαίτηση  να τερματιστούν τα ανατολίτικα παζάρια ξεπουλήματος της Πατρίδας, ξεπουλήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βασικών μας ελευθεριών.

Ενόψει δε και των Προεδρικών εκλογών το Φεβρουάριο του 2023  προσφέρεται η  Δημοκρατική διαδικασία και η ευκαιρία στο Λαό, να κάνει το θαύμα του. Είμαστε βέβαιοι ότι  μίαν τέτοια απόφασή μας θα τη συνδράμει και  ο Θεός, αναδεικνύοντας και τον κατάλληλο υπερκομματικό, ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ελπίζουμε οι ευχές μας να εισακουσθούν και να προετοιμαζόμαστε  όλοι μας για  την υπέρβαση που θα χρειασθεί να κάνουμε, εντός του 2022,  ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τη Δικαίωση και την προοπτική για ένα μέλλον ειρήνης και ευημερίας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 574 Views