ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1η

Η Αδούλωτη Κερύνεια πιστή στον Καταστατικό σκοπό της 48χρονης ύπαρξης της θεωρεί ότι, η δημοκρατική διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί πράξη, η οποία εξυπηρετεί τον αντικατοχικό μας αγώνα.  Αυτό δε διότι,  ο κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του, αποτελούν το δόρυ των στρατηγικών  σχεδιασμών και εκτέλεσή τους στο Εθνικό Θέμα, καθώς  και στην άσκηση διακυβέρνησης του τόπου.  Αυτό διαπιστώνεται καθημερινά στην πράξη.

Γιαυτούς τους λόγους η Αδούλωτη Κερύνεια δεν μπορεί και δεν δικαιούται  να απουσιάζει από ένα τέτοιο προεκλογικό αγώνα για εκλογή νέου Προέδρου. Ιδιαίτερα σήμερα που το Εθνικό μας θέμα έχει καταβαραθρωθεί, η δε διακυβέρνηση του τόπου μαστίζεται από Κοινωνική ανισότητα, διαφθορά και σκανδαλώδεις διαπλοκές. Γιαυτό,  η Αδούλωτη Κερύνεια,  δηλώνει παρούσα στην προσπάθεια για εκλογή νέου, σωστού,  Προέδρου, το 2023, ως ακολούθως:

  1. Αναλύοντας και αποκρυπτογραφώντας θέσεις Κομμάτων και υποψηφίων ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν καθαρή εικόνα ως προς τις προγραμματικές θέσεις και  προτάσεις, υποψηφίων και υποστηρικτών τους.
  2. Εκθέτοντας και καταγγέλλοντας  τα ψέματα, τη διγλωσσία και την παραπληροφόρηση, στοιχεία που αποτελούν συνήθως προεκλογική πρακτική, ώστε ο κάθε ψηφοφόρος να γνωρίζει πραγματικά ποιόν ψηφίζει και  τι αυτός πραγματικά πρεσβεύει.
  3. Αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας  τους  ξένους τοποτηρητές οι οποίοι αναμιγνύονται  απροκάλυπτα και αντιδημοκρατικά, καθώς  και τις μεθόδους χειραγώγησης των ψηφοφόρων που χρησιμοποιούν και,
  4. Αναδεικνύοντας,  κατά την άποψή της Αδούλωτης Κερύνειας , τον  καθαρό και ανεξάρτητο από Κομματικά δεκανίκια και απαλλαγμένο από ξένους  νονούς, υποψήφιο του Λαού, ο οποίος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με Κυβέρνηση που θα προέρχεται μέσα από το Λαό, θα είναι σε θέση να υπηρετήσει ως Πρόεδρος ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ, για:
  5. απελευθέρωση της Κύπρου μας,
  6. αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Λαού μας,
  7. αποκατάσταση των Κρατικών Δικαιωμάτων της ΚΔ και
  8. την εξυγίανση της διακυβέρνησης του τόπου.
  9. Αναλώνοντας χρόνο, για να γίνει κατανοητό ότι επιβάλλεται και ο τελευταίος νόμιμος κάτοικος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και να περάσει από την κάλπη την ημέρα της ψηφοφορίας, ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΟΣ να  ασκεί το Δημοκρατικό του δικαίωμα, του εκλέγειν.

Μπήκαμε ήδη σε προεκλογική περίοδο για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές στην Κυπριακή Δημοκρατία του 2023,  ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:

  • κατά πόσον θα πρόκειται για ακόμη μια εκλογή, νέου  «ΜΑΝΩΛΙΟΥ» Προέδρου, ο οποίος θα φορέσει το «ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ», ή,
  •  κατά πόσον θα προκύψει νέος Πρόεδρος, με ΝΕΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ, έτοιμος και αποφασισμένος να καθαρίσει το στάβλο του Αυγεία που έχει καταντήσει η Κύπρος.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Κυπριακός Λαός απαντά αβίαστα και χωρίς δισταγμό ότι έχει ανάγκη από ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, όχι  ΜΑΝΩΛΙΟ, ο οποίος με ΝΕΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ, να είναι έτοιμος και αποφασισμένος να καθαρίσει το στάβλο του Αυγεία  και να δώσει νέα προοπτική τόσο στον αγώνα για απελευθέρωση από την Τουρκική κατοχή, όσο  και  στην εξυγίανση της διακυβέρνησης του τόπου.

Γιαυτό καλούμε τον Κυπριακό Λαό σε εγρήγορση, απαλλαγμένο  από Κομματικά σύνδρομα πελατειακής πειθαρχίας, να απορρίψει  εκβιασμούς και ψεύτικες υποσχέσεις και να αποφύγει την προσβλητική ετικέτα του «δεδομένου» και  «συσπειρωμένου» ψηφοφόρου. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό, τον κάθε πολίτη να απαιτεί   ενημέρωση, ξεκαθάρισμα θέσεων, απόψεων και προγράμματος διακυβέρνησης, ώστε ελεύθερα σκεπτόμενος και προβληματιζόμενος,  να κάμει την επιλογή του στη βάση των δεδομένων που θα ισχύουν την ημέρα των εκλογών του 2023. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό, ιδιαίτερα τους νέους να αποβάλουν την άρνηση παραμένοντας αδιάφοροι για την εκλογική διαδικασία και να παραμένουν στο περιθώριο, παραπονούμενοι και κλαψουρίζοντας για τα κακώς έχοντα στον τόπο. Προσφέρεται η εκλογική διαδικασία για να κάμουν τη διαφορά, πηγαίνοντας στην κάλπη, έστω και αν, κατά τη  άποψη ψηφοφόρου, δεν υπάρχει υποψήφιος που να τον ικανοποιεί.

Παρακολουθείστε μας στην Ιστοσελίδα και το fasebook. Βασιζόμαστε στα ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ως τα μόνα που προσφέρονται για αλληλοενημέρωσή μας, αφού τα Μέσα Ενημέρωσης του τόπου, έχασαν τον προορισμό  τους αποκλείοντας την Κοινωνία των πολιτών να λέγει την άποψή της επί των πολιτικών εξελίξεων, κρατώντας μας όμηρους της Κομματοκρατίας και των κατευθυνόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 580 Views