Μετά από 48 χρόνια μιας πολιτικής πορείας  φθοράς,  σταδιακού ακρωτηριασμού και αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Κυπριακή  Κυβέρνηση  μέσω του μονίμου αντιπροσώπου μας στα Ηνωμένα Έθνη με επιστολή της προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επιμένει να εκλιπαρεί την Τουρκία να «παραμερίσει και να αφήσει τους Κυπρίους να επανενώσουν την χώρα τους  ως μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα των δύο Κοινοτήτων….».  Αντί, δηλαδή,  να καταγγέλλει την Τουρκία ως κατακτητή και βιαστή του Διεθνούς Δικαίου,

  • την αποενοχοποιεί από το έγκλημα της κατοχής, κατάφωρης παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και παραβίασης της Διεθνούς Νομιμότητας του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ,
  • και αντί να της ζητεί να αποκαταστήσει πλήρως την Διεθνή Νομιμότητα που παραβίασε στην Κύπρο το 1974, τη διαβεβαιώνει  ότι η Κύπρος αποδέχεται τις παραβιάσεις του Καταστατικού Χάρτη που έγιναν  και τα κατοχικά δεδομένα που δημιουργήθηκαν  στην Κύπρο και ότι είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει με τους  όρους του κατακτητή.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ (που ήταν εξαρχής και ο στόχος της εισβολής);

  • Οι Τούρκοι να χωρίσουν από τους Έλληνες και τους άλλους κατοίκους του νησιού και να συγκεντρωθούν σε ξεχωριστή  ζώνη  στο Κυπριακό έδαφος
  • Η διακυβέρνηση του τόπου να φύγει από τα χέρια της πλειοψηφίας του 82% του πληθυσμού και να   μοιρασθεί  ισότιμα με τη Τουρκική μειοψηφία του 18%.

Αυτούς  ακριβώς τους όρους του κατακτητή είναι που επιβεβαιώνει, ότι αποδέχεται με την επιστολή της,   παράλογα και παράνομα, η Κυπριακή Κυβέρνηση, θυματοποιώντας ελαφρά τη καρδία, 30% του Κυπριακού πληθυσμού, όλων εμάς, δηλαδή,  των προσφύγων και εκτοπισμένων,  200000 το 1974 – 320000 σήμερα μαζί  με τους απογόνους μας. Μας καταδικάζει σε μόνιμη προσφυγιά και ξεπουλά τις περιουσίες μας στους Τούρκους. Ταυτόχρονα με αυτή την θέση  καθιστά υποψήφιους πρόσφυγες τον υπόλοιπο πληθυσμό διότι, με λύση ΔΔΟ ανοίγει την πόρτα στην Τουρκία να προχωρήσει στην επόμενη φάση της επιχείρησης ανάκτησης της Κύπρου ολόκληρης.

Πρόκειται για πράξη Πολιτικής μωρίας σε όλο της το μεγαλείο και καλούμε τηνΚυβέρνηση να το συνειδητοποιήσει και να θέσει τέρμα σε αυτή την πορεία προτού είναι αργά.  Τώρα που οι Δυτικοί «σύμμαχοι» μας παρουσιάζονται υπέρμαχοι της Διεθνούς Νομιμότητας και της ανάγκης σεβασμού της κυριαρχίας Κρατών και του Δικαιώματος τους να ακολουθούν την πορεία της επιλογής τους, (δες  Ουκρανία, Σουηδία, Φινλανδία) είναι η ώρα να σταθούμε και εμείς στα πόδια μας και να απαιτήσουμε ίση μεταχείριση και να  βοηθήσουν και εμάς να απαλλαγούμε από την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της.  

  • Να απελευθερώσουμε την Κύπρου,
  • να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία να ασκήσει ξανά την εξουσία και τα κυριαρχικά της Δικαιώματα πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και,
  • να αποκατασταθούν τα Ανθρωπινά μας Δικαιώματα και Βασικές Ελευθερίες

Η Κυβέρνηση  προβάλλει ως δικαιολογία της για την εμμονή σε λύση ΔΔΟ, κάτι που φαίνεται και στην επιστολή της στον Γενικό Γραμματέα, τη στροφή της Τουρκίας σε λύση «δύο ξεχωριστών, πολιτικά ισότιμων, συγκυρίαρχων  Κρατών», οπότε επιμένοντας τάχα σε λύση ΔΔΟ, θα αποφύγουμε τα δύο ξεχωριστά συγκυρίαρχα  Κράτη που ζητά η Τουρκία. 

Με αυτή τη θέση η Κυβέρνηση και οι Διζωνικές Ηγεσίες του τόπου μας πέφτουν στην Τουρκική παγίδα εκβιασμού μας, ώστε  να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα της εισβολής. Βέβαια με τον εκβιασμό αυτό  πρέπει να προσβλέπει και σε άλλες υποχωρήσεις μας όπως την έχουμε μέχρι τώρα συνηθίσει. Δεν θέλει ανεξάρτητο, ξεχωριστό  Τουρκικό Κράτος στην Κύπρο η Τουρκία, το οποίο δεν θα της επιτρέπει να ελέγχει και να κηδεμονεύει ολόκληρη την Κύπρο. Μέσα όμως από τις Ομοσπονδο- Συνομοσπονδιακές  δομές της λύσης ΔΔΟ τις οποίες έχει εξασφαλίσει με τις Δικοινοτικές συνομιλίες και τις απαράδεκτες, παράνομες υποχωρήσεις που κάμνουμε εδώ και  48 χρόνια, η Τουρκία θα είναι κυρίαρχος κηδεμόνας στην Τουρκική Ζώνη και συγκυρίαρχος κηδεμόνας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.

Θα επανέλθουμε αύριο με νέα ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας www.adoulotikerinia.com.cy, να ενημερώσουμε, στη βάση των όσων αποτελούν συγκλίσεις στις συνομιλίες,  γιατί  κατά τη γνώμη μας η ΔΔΟ δεν διαφέρει από τα δύο Κράτη με τα οποία η Τουρκία σύρει τους Ηγέτες μας στη συνθηκολόγηση με λύση ΔΔΟ.

Από το Σωματείο  Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading