Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων τα οποία πρέπει να ανησυχούν όλους και από τα οποία οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές. Αφορμή για τα γεγονότα έδωσε η απόφάση της Κυβέρνησης να κλείσει μερικώς και ιδιαίτερα το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ως προσωρινού και προληπτικού μέτρου για  διευκόλυνση διαχείρισης του κινδύνου από τυχόν είσοδο και εξάπλωση του κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές, μέσω των κατεχομένων, όπου η Κυβέρνηση δεν έχει έλεγχο της κατάστασης. Απροκάλυπτα, αδικαιολόγητα και ακατανόητα η σωστή και ενδεδειγμένη  απόφαση αυτή της Κυβέρνησης, υπέστει μια άνευ προηγουμένου πολύπλευρη επίθεση μέσα από την οποία καταβλήθηκε προσπάθεια υπονόμευσης του κύρους και του κυριαρχικού της δικαιώματος της, να ενεργεί και μάλιστα σωστά, επί θεμάτων ασφάλειας και υγείας των πολιτών της. Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ  έμμεσα έστω, αμφισβήτησαν αυτό το δικαίωμα της Δημοκρατίας υπό τύπο τάχα ερωτήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ δημιούργησε μέγιστο θέμα αμφισβητώντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης και συνδέοντας το προσωρινό κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων με σκοπιμότητες που στοχεύουν, με όσα αφήνει να νοηθεί (αφού ποτέ δεν μιλά ξεκάθαρα τί είναι που θέλει να πεί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ)  σε μετατόπισή του Προέδρου γενικά σε ότι αφορά τα οδοφράγματα και στο Κυπριακό. Μακάρι να έχει τέτοια πρόθεση επιτέλους ο Πρόεδρος. Η στάση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ πυροδότησε και τις αντιδράσεις κύκλων οι οποίοι και στις δύο πλευρές της γραμμής ΑΤΤΙΛΑ εδώ και καιρό κινούνται και δρούν ως πέμπτη  φάλαγγα, υπέρ της συνθηκολόγησης με την κατοχή, με λύση ΔΔΟ. Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, κ. Σπέχαρ,  πρόσθεσε στο θέμα  και τη   δική της δήλωση ,υπονομευτική για το κυριαρχικό δικαίωμα της  Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά απαράδεκτο τρόπο παρουσιάζεται και προβάλλεται ότι τάχα, έχει προκληθεί αναστάτωση και διχασμός  ανάμεσα στο Λαό, ενώ πρόκειται για μια ξεκάθαρη τεχνιτή ένταση που προκάλεσαν ενώπιον των φακών της τηλεόρασης μια φούχτα εντεταλμένων ατόμων . Τα γεγονότα μας θυμίζουν στάσεις και συμπεριφορές προπολεμικά, οι οποίες  απεδείχθησαν παρομοίως κατευθυνόμενες και οι οποίες αφέθησαν από την πλειοψηφία του Κυπριακού Λαού να δημιουργούν τις λανθασμένες εντυπώσεις, μέχρι που μας οδήγησαν στη συμφορά του 1974. Τώρα,  ανάλογες συμπεριφορές και ενέργειες προετοιμάζουν το έδαφος για την ολοκλήρωση της προδοσίας  και του διπλού εγκλήματος του 1974, με εκβιασμό ο οποίος στοχεύει στη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων της εισβολής, με λύση ΔΔΟ. 

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο οδόφραγμα  Λήδρας θα  πρέπει, επίσης,  να αποτελέσουν και μια προειδοποίηση τί θα πρέπει να περιμένουμε ως Κράτος και ως Λαός με λύση ΔΔΟ, όπου η Τουρκία, μέσω του προτεκτοράτου της, του πολιτικά ισότιμου Συνέταιρου «ενδεδυμένου» με σωρεία ΒΕΤΟ στις αποφάσεις του Κράτους και την κινητοποίηση των Τούρκων εποίκων εναντίον του επίσημου Κράτους, θα κατευθύνει και θα ποδηγετεί τις εξελίξεις..

Ανοικτά πλέον μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο άσκησης πιέσων για να εκβιασθεί ο Κυπριακός Λαός , Έλληνες , Αρμένιοι, Μαρωνίτες , Λατίνοι, καθώς  και οι γνήσιοι Τουρκοκύπριοι, να αποδεχθούμε  την παρούσα κατάσταση και όχι μόνο,  ως την τελική λύση στο Κυπριακό.

Γιαυτό πρέπει να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε ώστε αυτός ο εκβιασμός να μην περάσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση, αυτό το πρώτο σωστό βήμα το οποίο έκαμε με αφορμή το σημερινό  κορωνοϊό, να το διευρύνει και στο Κυπριακό, με ανάλογες προστατευτικές  ενέργειες, επανατοποθέτησης και αναθεώρησης πολιτικής, ώστε να καταπολεμήσουμε και τον κορωνοϊό της κατοχής, που επικρατεί  στα κατεχόμενα από το 1974.

 617 Views