ΥΠΟΜΝΗΜΑ με την ευκαιρία της Διεθνους ημέρας κατα της διαφθορας.

Γίνεται πολύς λόγος τελευταία για τη Διαφθορά που επικρατεί στον τόπο μας και η οποία πλέον δεν είναι αντικείμενο εκτίμησης, αλλά έχει αποκαλυφθεί και μάλιστα με τρόπο που έχει εκθέσει την Κυπριακή Δημοκρατία Διεθνώς.  Ο λόγος όμως περί της αποκαλυφθείσας Διαφθοράς  περιορίζεται σε θέματα,  οικονομίας, οικονομικών και επιχειρηματικών συναλλαγών.

Άραγε όμως η διαφθορά στον τόπο μας περιορίζεται σε αυτά τα θέματα μόνο;

Μήπως να  ισχύει και σε θέματα  πολιτικής διαχείρισης του Κυπριακού;  Μήπως να υπάρχουν παρόμοιες διεφθαρμένες συναλλαγές, τύπου των «χρυσών διαβατηρίων»  και στο Κυπριακό;

Όταν η ουσία του Κυπριακού παραμερίζεται με τη μεγαλύτερη ευκολία και στο σκοτάδι της μυστικής Διπλωματίας, ξένοι και ντόπιοι Παράγοντες, πραγματεύονται λύση του Κυπριακού, έξω από τα πλαίσια της Διεθνούς Νομιμότητας, εγείρεται εύλογα το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει Διαφθορά και σε αυτόν τον τομέα.

Το ερώτημα ενισχύεται όταν η βάση της επιδιωκόμενης λύσης που συζητείται είναι έξω από τα πλαίσια της Διεθνούς Νομιμότητας όπως το καθορίζει τόσο ο τίτλος της , ΔΔΟ, και όπως την  προσδιορίζουν τα ακόλουθα παράνομα δεδομένα και προσεγγίσεις:

  • Η εδαφική διχοτόμηση της Κύπρου—–πρώτη βασική επιδίωξη της  παράνομης  Τουρκικής  στρατιωτικής εισβολής και κατοχής των εδαφών.
  • Ο γεωγραφικός, ρατσιστικός, διαχωρισμός του πληθυσμού της Κύπρου στη βάση φυλής και θρησκείας——-δεύτερη βασική επιδίωξη της παράνομης Τουρκικής εισβολής, η οποία επετεύχθει:
  • Το παράνομο βίαιο Εθνικό γενοκτονικό ξεκαθάρισμα  των κατεχομένων περιοχών από τους αυτόχθονες κατοίκους και
  • Η  παράνομη βίαιη και εκβιαστική  μεταφορά των Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα (επιτηδευμένη ανταλλαγή πληθυσμού)
  • Ο μαζικός εποικισμός της κατεχόμενης Κύπρου ——τρίτη βασική επιδίωξη της παράνομης Τουρκικής εισβολής, ώστε μέσω των Τούρκων  εποίκων  να υλοποιεί τους στόχους της  η Τουρκία.
  • Η αποδοχή από τους Διζωνικούς διαπραγμετευτές μας όλων των πιο πάνω κατοχικών δεδομένων ως βάση της λύσης ΔΔΟ.——πλήρης παραμερισμός του Διεθνούς Δικαίου
  • Ο αποκλεισμός της επιστροφής όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.——παράνομα συζητείται, διευθέτηση του περιουσιακού με θεραπείες αποζημίωσης αντί επιστροφής και επανεγκατάστασης των νόμιμων κατοίκων, για να μην επηρεασθεί η διζωνικότητα της Λύσης.
  • Η αναγνώριση στη μειοψηφία του 18%,  πολιτικής ισότητας στη διακυβέρνηση του τόπου με την  πλειοψηφία του 82% ………παράνομα εγκαταλείπονται οι δημοκρατικές αρχές που ορίζουν την πλειοψηφία ισοτίμων πολιτών από  όλη την επικράτεια του Κράτους μας, και όχι Κοινοτήτων, να κυβερνά  και τα δικαιώματα της μειοψηφίας της χώρας να είναι πλήρως κατοχυρωμένα και πρακτικά σεβαστά.
  • Η συνειδητή αποδοχή του «βιασμού» του δημογραφικού χαρακτήρα του τόπου όπως φυσιολογικά είχε διαμορφωθεί δια μέσου των αιώνων.

Έξω από τα πλαίσια της Διεθνούς Νομιμότητας είναι καταληκτικά και το ακόλουθο γεγονός:

  • Η πραγμάτευση επί όλων των πιο πάνω παρανόμων επιλογών και προσεγγίσεων γίνεται από τη μια χωρίς διαφάνεια και εμπλοκή του επηρεαζόμενου Λαού και το χειρότερο, από την άλλη, επιχειρείται συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας με διαβεβαιώσεις ότι τάχα, επιδιώκεται λύση στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, στη βάση αρχών και αξιών.

Με αυτά τα δεδομένα εύλογα γεννάται η υποψία και το ερώτημα κατά πόσον υπάρχει και σε αυτόν τον τομέα πράξη διαφθοράς η οποία να εξασφαλίζει  τέτοιων διαστάσεων παράνομης διαχείρισης του Κυπριακού, με τόσο καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και το Λαό μας.

Θα είναι εγκληματικά τραγικό για την Κύπρο, τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού και ιδιαίτερα του Κυπριακού Ελληνισμού να κρατούνται σε ομηρία πολιτικής διαφθοράς.

Πρόκειται για θέμα το οποίο προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, και  είναι καθήκον όλων των θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας να απαντήσουν και έμπρακτα να διαλύσουν και υποψίες, ανησυχίες και ερωτήματα.   

Loading