Η ιαχή αυτή,  ΠΑΕΕΚ-ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ακούγεται  κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Κύπρο από τα παιδιά και τους Νέους της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕΕΚ. 140 παιδιά και Νέοι ηλικιών από 14 μέχρι 19 ετών,  κάθε Σαββατοκύριακο βροντοφωνάζουν, πριν και μετά από κάθε αγώνα, το μήνυμα, ΠΑΕΕΚ _ ΚΕΡΥΝΕΙΑ_ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

Επίσης με την ευκαιρία που ο Θεός άνοιξε την πόρτα και η ομάδα ανδρών ανέβηκε στην Α κατηγορία, το όνομα Κερύνεια μπήκε σε κάθε σπίτι, λόγω των τηλεοπτικών παρουσιάσεων. Με  σκληρή δουλειά του προπονητή, του υπόλοιπου τεχνικού επιτελείου, της Διοίκησης, των ποδοσφαιριστών  και των άλλων στενών ενεργών συνεργατών του Σωματείου ΠΑΕΕΚ, η ομάδα ανδρών κάμνει μέχρι τώρα μια σοβαρή και σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας στο γήπεδο κάθε ομάδα ως ίσος προς ίσο. Με τα αισθήματα σεβασμού που εισπράττει η ΠΑΕΕΚ μετά από κάθε αγώνα, ανεξάρτητα του αποτελέσματος, είμαστε βέβαιοι ότι  ζωντανεύει στις ψυχές των πολιτών και το θέμα της κατοχής που πνίγει την Επαρχία μας, την οποία οι Κομματικοί ταγοί του τόπου έχουν διαγράψει και την εγκαταλείπουν στα χέρια του ΑΤΤΙΛΑ.

 Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των αγώνων, δυστυχώς η ομάδα αδικείται από εξωτερικούς  παράγοντες, όπως είναι η ατυχία και η εχθρική διαιτησία. Είναι λυπηρή η διαπίστωση ότι δεν γίνεται ίση  και δίκαιη μεταχείριση της ομάδας της Κερύνειας από τη διαιτησία, κάτι το οποίο καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ομάδα όμως, αδικείται περισσότερο από τους ίδιους τους Κερυνειώτες κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας. Η απουσία των Κερυνειωτών από το γήπεδο , είτε στη Λευκωσία, είτε σε άλλες πόλεις όπου έχουν εξασφαλίσει την προσωρινή διαμονή τους, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. 

Σε κάθε αγώνα το ηθικό των ποδοσφαιριστών και των άλλων Παραγόντων του Σωματείου πλήττεται τριπλά: Πλήττεται από την ατυχία, την άδικη διαιτησία, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.

Καλούμε τους συνεπαρχιώτες να αναστρέψουν  αυτή την κατάσταση. Στους επόμενους αγώνες η ομάδα θα δώσει τη μάχη παραμονής της στην πρώτη κατηγορία, κάτι το οποίο η Κερύνεια έχει ανάγκη, ώστε μέσα από την ποδοσφαιρική συνέχεια στην Α΄ Κατηγορία, να κρατηθεί ζωντανή και η προοπτική αποτροπής της εγκατάλειψης της Κερύνειας στον ΑΤΤΙΛΑ. Στη  μάχη παραμονής στην Α΄ Κατηγορία  η παρουσία Κερυνειωτών στην Κερκίδα θα αυξήσει την προοπτική.

Οι επόμενοι αγώνες  της ΠΑΕΕΚ είναι ως ακολούθως:

  • Παρασκευή 18.2.2022, ώρα 7μμ, ΑΕΛ-ΠΑΕΕΚ,  Γήπεδο Τσίρειο
  • Τρίτη, 22.2.2022, ώρα 7μμ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΕΕΚ,  Γήπεδο ΓΣΠ
  • Κυριακή, 27.2.2022, ώρα 16.00, ΔΟΞΑ- ΠΑΕΕΚ, Γήπεδο ΜΑΚΑΡΙΟ

Ας αφιερώσουμε ένα δίωρο για την Κερύνεια κάθε φορά που η ΠΑΕΕΚ αγωνίζεται στην πόλη μας. Το χρωστούμε στην Κερύνεια και τα παιδιά μας.

Τέλος επαναλαμβάνουμε τα συγχαρητήριά μας στην ομάδα ανδρών της ΠΑΕΕΚ, τη Διοίκηση, τον προπονητή και Τεχνική ομάδα, τους ποδοσφαιριστές και τους λιγοστούς πιστούς φιλάθλους της ομάδας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 675 Views