ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Σε τακτική του συνεδρία στις 18.9.2021 το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως  διαμορφώνονται με τη συνεχιζόμενη καταστροφικά λανθασμένη  Διπλωματική δραστηριότητα  του Προέδρου της Δημοκρατίας, την οποία υπαγορεύει η Βρετανική φιλοτουρκική πολιτική στο Κυπριακό και ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Μεταβαίνει και φέτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρόγραμμα να αποτρέψει, τάχα, τα δύο Κράτη, αλλά ταυτόχρονα με στόχο να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση για ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ  ΔΔΟ, σφίγγοντας έτσι τη θηλειά της ΔΔΟ στο λαιμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μεταβαίνει στον ΟΗΕ παροπλισμένος και περιστοιχισμένος από τους λύκους της Δυτικής Διπλωματίας, Βρετανίας, Αμερικής και Ευρώπης οι οποίοι στηρίζουν  και προωθούν τις Τουρκικές θέσεις και επιδιώξεις στο Κυπριακό, διότι αυτό εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Μεταβαίνει στον ΟΗΕ, με μοναδική προοπτική, βάση του προγράμματος που εξαγγέλθηκε,  να αναβαθμίσει ακόμη μερικά «σκαλιά» τον εγκάθετο της Άγκυρας Τατάρ ως συμπρόεδρο μιας  Νέας Κύπρου δύο Κρατών και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει περαιτέρω στα μάτια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το παράνομο καθεστώς, ως τετελεσμένο γεγονός . Αυτό είναι που θα πετύχει  η νέα τριμερής που σκηνοθετήθηκε στον ΟΗΕ και δεν έπρεπε να γίνει. Ο  Τατάρ  δεν έχει θέση στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Υποβοηθείται και αναβαθμίζεται ως Πρόεδρος του παράνομου καθεστώτος κατά παράβαση των  Ψηφισμάτων  541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με βάση όλα τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν τον τελευταίο καιρό, η  κοινή λογική  υπαγορεύει και ο Κυπριακός  Λαός απαιτεί, να πήγαινε ο Πρόεδρος στον ΟΗΕ, τουλάχιστον από φέτος, συνοδευόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο και ειδικούς επί όλων των θεμάτων, μια γροθιά, με μια φωνή, με   επανατοποθετημένο το Κυπριακό στη σωστή του βάση και με το απλό αίτημα, να αποκατασταθεί χωρίς όρους και παρεκκλίσεις το Διεθνές Δίκαιο το οποίο παραβιάστηκε το 1974.

Αντίθετα, μεταβαίνει εκεί μόνος, με λάβαρό του την Τουρκική λύση ΔΔΟ, με το Εθνικό Συμβούλιο στην Κύπρο  σε θρύψαλα, το Κράτος πνιγμένο στα σκάνδαλα και τη διαφθορά και το Λαό εξουθενωμένο και με φρόνημα καταποντισμένο. Αυτή η κατάσταση τον διευκολύνει να πάει ανενόχλητος εκθέτοντας σε ξεπούλημα  την πατρίδα, όπως το απαιτούν ο Τούρκος κατακτητής και οι συνοδοιπόροι του Δυτικοί, ούτω καλούμενοι σύμμαχοι!!.

Πάει όπως διακήρυξε από την Αθήνα, «προσηλωμένος στην εξεύρεση λύσης που θα εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο». Χωρίς ίχνος ντροπής ο Νίκος Αναστασιάδης παραπληροφορεί εγκληματικά, για τις προθέσεις, επιδιώξεις και τις δεσμεύσεις του προς τα ξένα συμφέροντα αφού, η λύση ΔΔΟ που επιδιώκει με πάθος να μας φορτώσει, δεν  εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το γνωρίζει.  Δεν εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο, ούτε στη βάση της,  ούτε στην ουσία της.

Η μεν  βάση της διαπραγμάτευσης για λύση ΔΔΟ υπάρχει σήμερα, ως αποτέλεσμα βάναυσης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου:

  • Εξωτερική στρατιωτική εισβολή και παραβίαση της ανεξαρτησίας και  εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ισότιμα κυρίαρχου Κράτους πλήρους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Εθνικό ξεκαθάρισμα  των κατεχομένων από το 85% του αυτόχθονα πληθυσμού
  • Παράνομος και  βίαιος, ρατσιστικός διαχωρισμός του Λαού με την  εκβιαστική παρά τη θέλησή τους, μεταφορά όλων των Τουρκοκυπρίων κατοίκων του νησιού από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα.
  • Παράνομος εποικισμός των κατεχομένων εδαφών με Τούρκους αρχικά και στη συνέχεια και Ευρωπαίους έποικους, για να αντικαταστήσουν εμάς τους εκτοπισθέντες αυτόχθονες κατοίκους. 
  • Σειρά από  παράνομες αποσχιστικές  ενέργειες  οι οποίες καταδικάστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η δε  ουσία και το περιεχόμενο της λύσης ΔΔΟ που συζητείται ούτε αυτή συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο, διότι:

  • Εξορισμού, από την ονομασία της και μόνο είναι διχοτομική και ρατσιστική, έξω από τα Κυπριακά δεδομένα που ίσχυαν πριν το 1974, έξω από το Διεθνές Δίκαιο.
  • Οι κατά καιρούς κοινές δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο Κοινοτήτων  οι οποίες προσδιορίζουν τη  βάση διαπραγμάτευσης, είναι εκτός του Διεθνούς Δικαίου
  • Οι συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν διαχρονικά τόσο στα θέματα διακυβέρνησης αλλά ιδιαίτερα  σε ότι αφορά εμάς τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, αντίκεινται των Δημοκρατικών αρχών και του Διεθνούς Δικαίου. Αποκλείουν την επιστροφή μας, νομιμοποιούν τον εποικισμό και επιβάλλουν αντιδημοκρατικές διατάξεις Κρατικής λειτουργίας που δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο.
  • Ακόμη και το Πλαίσιο Γκουτέρες που έγινε ευαγγέλιο για τον Πρόεδρο και τους Κομματάρχες, αντίκειται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ

. Ως εκ τούτου δεν δικαιολογείται να λέει ο Πρόεδρος ότι επιδιώκει λύση η οποία να εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο.

Ενόψει όλων των πιο πάνω,  επιφυλάσσουμε τα Δικαιώματά  μας  και , ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ  ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΥΠΟΛΟΓΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ.

Κύριε Πρόεδρε,

Έστω και την τελευταία στιγμή, μπορείς να δράσεις και από μόνος σου, να αποφύγεις νέα ολισθήματα προς όφελος των  Τουρκικών  θέσεων.  Να καταθέσεις στο Ανώτατο Σώμα του ΟΗΕ την  θέληση του Κυπριακού Λαού και την απόφαση του Κυπριακού Λαού, για    επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ,  και να επιστρέψεις με το κεφάλι ψηλά στην πατρίδα με απόφαση να προχωρήσεις σε επανατοποθέτηση του Κυπριακού με ένα και μοναδικό στόχο τον οποίο υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο: Την απελευθέρωση της Κύπρου.

Τότε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί , Λαός και Ηγεσία  τη διεκδίκηση της αποκατάστασης του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάστηκε το 1974. Αφού το πετύχουμε αυτό, τότε και μόνο τότε, να προχωρήσουμε, όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αναδιαρθρώσουμε  με Δημοκρατικές διαδικασίες  το δοτό Σύνταγμα της Ζυρίχης για να καταστεί η Κυπριακή Δημοκρατία ένα σύγχρονο, Ενιαίο,  Δημοκρατικό Κράτος, κοινή πατρίδα όλων μας. Αυτή θα είναι η μοναδική δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα εδραιώσει και τη συμφιλίωση,  την ειρήνη και την ευημερία μας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια

18.09.2021

 770 Views