Εκαβαλλίτζεψε το καλάμι, νομίζει, ο εκπρόσωπος της ΤΜΤ, εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα, ΤΑΤΑΡ  και  διαστρεβλώνοντας την ιστορία, συνεχίζει να συντηρεί και να καλλιεργεί το δικοινοτικό μίσος, με ψεύδη,  κάτι το οποίο ήταν  και η αποστολή της ΤΜΤ. Αυτός ήταν ο ρόλος της ΤΜΤ από τη δεκαετία του 1950, να  καλλιεργήσει μίσος μεταξύ Οθωμανών και Χριστιανών ώστε να διευκολυνθεί το σατανικό σχέδιο Τουρκίας , Βρετανίας, για διχοτόμηση της Κύπρου. Οι διαμαρτυρίες των διαφωνούντων τότε Τουρκοκυπρίων, είτε  πνίγηκαν στο αίμα, είτε φιμώθηκαν. Τα ιστορικά δεδομένα,  οι πομπώδεις ομολογίες της Άγκυρας  και τα ίδια τα Βρετανικά Έγγραφα για την Κύπρο διαψεύδουν τον ΤΑΤΑΡ. Η ΤΜΤ υπηρέτησε και υπηρετεί στην Κύπρο τα επεκτατικά  σχέδια της Άγκυρας με προβοκάτσιες, σε βάρος των συμφερόντων Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου.

Σήμερα ο  Τατάρ, προπαγανδίζει, με ψευδολογίες ότι,  οι Τουρκοκύπριοι έφυγαν από την Κύπρο, λόγω κακομεταχείρισης που έτυχαν στα χέρια των Ελλήνων της Κύπρου. Τα στατιστικά δεδομένα τον διαψεύδουν και σε αυτό το θέμα.  Το 1974, οι Οθωμανοί της Κύπρου ήταν περίπου 120000, 18% του πληθυσμού. Σήμερα μετά από 46 χρόνια στις «αγκάλες» της Άγκυρας και των εγκάθετων της στα κατεχόμενα, μελών της ΤΜΤ,  ούτε οι μισοί Τουρκοκύπριοι δεν παρέμειναν εκεί. Οι υπόλοιποι έχουν μεταναστεύσει με τις ευλογίες της κατοχικής Τουρκίας ώστε, κατοχή και ΤΜΤ,  ανενόχλητοι να προωθούν το διχοτομικό τους έργο. Σε αντικατάσταση των Τουρκοκυπρίων τους οποίους βοήθησαν να μεταναστεύσουν και να φύγουν μέσα από τα πόδια τους που λέμε, έφεραν χιλιάδες Τούρκους εποίκους μέσω των οποίων χειραγωγούν και καθηλώνουν τους Τουρκοκύπριους και τη θέλησή τους.

Καλούμε τους Τουρκοκύπριους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ευρίσκονται σε εγρήγορση και να διαχωρίσουν την θέση και πολιτική τους από την Άγκυρα, τους έποικους και τους εκπροσώπους της ΤΜΤ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το μέλλον τους  είναι μαζί μας, κάτω από το μανδύα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως ισότιμοι πολίτες, με τον καθένα από εμάς, αφέντη στο σπίτι και την περιουσία του όπως ίσχυε πριν το 1974. Σοφότεροι όλοι μας από τα παθήματα του παρελθόντος, θα πρέπει να αποτελέσουμε ο ένας για τον άλλο, συντελεστή ασφάλειας, ειρήνης, προόδου και ευημερίας. Έλληνας, Τούρκος, Αρμένιος, Μαρωνίτης, Λατίνος ισότιμοι πολίτες σε ένα κανονικό, Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κράτος, κοινή πατρίδα όλων μας.

Η άλλη επιλογή για τους Τουρκοκύπριους είναι, να παραμείνουν «δεμένοι» στο άρμα της Άγκυρας και της ΤΜΤ, οπότε θα διευκολυνθούν  η Άγκυρα και οι ξένοι εχθροί μας και να κινδυνεύουμε  να μας επιβάλουν τη διχοτομική  λύση, ΔΔΟ, με την οποία θα καταπατηθούν τόσο τα δικά σας όσο και   τα δικά μας  Ανθρώπινα  Δικαιώματα, οπότε οι δρόμοι μας πλέον θα χωρίσουν για πάντα, μέχρι που να γυρίσει ο τροχός με επανάληψη της ιστορίας, με όλες τις συνέπειες για τους κληρονόμους που θα αφήσουμε όλοι πίσω μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι αυτή η επιλογή σας και θα αναμένουμε να δούμε πράξεις και ενέργειες για να πεισθούμε.

 493 Views