Με αφορμή το κάλεσμα της Εφημερίδας Φιλελεύθερος στην έκδοσή του, 15.12.2020, προς τους Ηγέτες του τόπου μας, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια χαιρετίζει και συγχαίρει την εφημερίδα  για την Εθνοπρεπή της πρωτοβουλία να καλέσει σε τάξη την πολιτική Ηγεσία του τόπου, με ένα πραγματικά Εθνοπρεπές  μήνυμα,  του οποίου η κραυγή απόγνωσης:  ΦΤΑΝΕΙ. Συνέλθετε. Σοβαρευτείτε, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Θέλουμε όμως να συμπληρώσουμε το κάλεσμα του Φιλελευθέρου  επαναλαμβάνοντας  και εμείς τη δική μας έκκληση για ΟΜΟΝΟΙΑ, ταυτισμένη με μια  ενιαία πολιτική γραμμή αντικατοχικής δράσης. Η ζητούμενη ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ πρέπει  ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε βάση στέρεη και ξεκινώντας από το Κυπριακό πρέπει αυτή η βάση  να είναι καθαρά αντικατοχική. Τέτοια ενότητα στο Κυπριακό, εφόσον όλοι υποτίθεται νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας και τη διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας,  δεν πρέπει να είναι δύσκολο να την πετύχουμε. Δεν το θεωρούμε δύσκολο ως εκ της ουσίας του Κυπριακού, η οποία είναι:

  • Η βάναυση παραβίαση στην Κύπρο  του Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η στέρεη βάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που επιβάλλεται στο Κυπριακό δεν μπορεί να έχει παραλλαγές. Μια είναι: Η ανάγκη για αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παραβιάσθηκαν με τη Τουρκική στρατιωτική εισβολή  και κατοχή το 1974.

Με αυτή τη βάση ΕΝΟΤΗΤΑΣ, να αναληφθεί αγώνας αντικατοχικός, του οποίου βασικές επιδιώξεις να είναι:

  • Ο τερματισμός της διαδικασίας Δικοινοτικών συνομιλιών για  νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ, διότι αυτά δεν έχουν καμμιά σχέση με την ουσία του Κυπριακού.
  • Τελικός στόχος η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών με αποχώρηση χωρίς όρους και περιορισμούς όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων. Ουσιαστικά να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η άσκηση εξουσίας και κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυβέρνησης της Δημοκρατία σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας. Η απελευθέρωση θα ολοκληρώνεται μόνο μετά και την αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου όπως ήταν πριν το 1974. Δηλαδή με την  επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων στα χωριά , τις πόλεις , τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Το πώς θα διεξαχθεί ο αντικατοχικός αυτός αγώνας  είναι θέμα συζήτησης και υιοθέτησης μιας Εθνικής στρατηγικής διεξαγωγής του αντικατοχικού αυτού αγώνα σε συνεργασία και με την Ελλάδα, στη βάση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.  ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΛΛΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΔΙΑΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

Εφόσον τεθεί και υιοθετηθεί αυτή η βάση ΟΜΟΝΟΙΑΣ/ΕΝΟΤΗΤΑΣ με βάση το Κυπριακό, τότε αμέσως και παράλληλα  θα είναι εύκολο να επιτευχθεί και η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ τόσο στην οικονομία, την άμυνα και την αξιοποίηση των πόρων και του Ανθρώπινου Δυναμικού του τόπου μας. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΘΑ ΕΚΛΕΊΨΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ

 468 Views