Ένα από τα «Θέλω» του Προέδρου του ΔΗΣΥ  Αβέρωφ Νεοφύτου τα οποία εκστόμισε μετά από πρόσφατη συνάντησή του με το «μάστρο» του Κυπριακού, τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας, ήταν και το ακόλουθο:

Θέλω να πάρω εδάφη πίσω, τη Μόρφου, τα Βαρώσια και άλλες περιοχές. Θέλω μια δίκαιη διευθέτηση του περιουσιακού.

Τα μόνα εδάφη που θέλει  να πάρει πίσω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και προφανώς και το  Κόμμα ΔΗΣΥ αφού μιλά εκ μέρους του, μας ξεκαθαρίζει ότι είναι η Μόρφου , το Βαρώσι και κάποια άλλα χωριά, προφανώς στις παρυφές της γραμμής ΑΤΤΙΛΑ. Με το να μειωθεί η έκταση των κατεχομένων εδαφών μας δεν τερματίζεται η κατοχή κύριε Νεοφύτου.  

Δεν θέλει να πάρει πίσω την  Επαρχία Κερύνειας, την περιοχή Κυθρέας, Καρπασίας, Αμμοχώστου και Μεσαριάς ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Τα μέρη αυτά της πατρίδας, ο Αβέρωφ Νεοφύτου τα ξεγράφει και τα  χαλαλίζει στην Τουρκία, δημιουργώντας έτσι το προγεφύρωμα που χρειάζεται η Τουρκία για να αλώσει στη συνέχεια ολόκληρη την Κύπρο, χωρίς νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.  Αντί για επιστροφή μας στις περιουσίες μας ο Αβέρωφ Νεοφύτου «θέλει» «δίκαιη» διευθέτηση του περιουσιακού.

Απαράδεκτος και Εθνικά κατακριτέος ο Αβέρωφ Νεοφύτου, διότι τα κατεχόμενα μέρη μας δεν είναι αμπελοχώραφό του για να τα ξεπουλά στον Τούρκο κατακτητή, ούτε για τις περιουσίες μας είναι εξουσιοδοτημένος να «θέλει» ρυθμίσεις. Οι κατεχόμενες περιουσίες ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι απαιτούν ως μόνη θεραπεία την επιστροφή και επανεγκατάσταση σε αυτές.

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για Διαφθορά και για ανάληψη ευθυνών Πολιτικών προσώπων. Μήπως αυτά τα «θέλω» του Προέδρου του ΔΗΣΥ δεν συνιστούν αδίκημα το οποίο να δικαιολογεί την παραίτησή του;  Μήπως γινόμενος προαγωγός των Τουρκικών συμφερόντων σε βάρος των Δικαίων των προσφύγων και εκτοπισμένων μας, δεν συνιστά αδίκημα το οποίο αυτεπάγγελτα έπρεπε ήδη να εξετάζει η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας;

Οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι της Κυπριακής τραγωδίας, κύριε Νεοφύτου,  δεν απεμπολούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τους και επιμένουν στην επιστροφή και επανεγκατάσταση  στις πατρογονικές εστίες, σε μια ελεύθερη Ευρωπαϊκή, Δημοκρατική Κύπρο, απαλλαγμένη από την κατοχή και τους εποίκους.

Καλούμε τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους καθώς και τους Κύπριους Ψηφοφόρους γενικότερα, ενόψει των επερχόμενων Βουλευτικών εκλογών,  να αναλάβουμε όλοι σοβαρά τις ευθύνες μας  και να δώσουμε με τις επιλογές μας, ξεκάθαρο μήνυμα σε Κόμματα και υποψηφίους Κομμάτων ότι, το ΟΧΙ σε λύση ΔΔΟ ζει.

Loading