ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ  Η ΛΥΣΗ «ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ,

ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ.

Περάσαμε ένα χρόνο προεκλογικού αγώνα και ξεκαθάρισε ότι,

  • για τους Διζωνικούς υποψήφιους, οι οποίοι υποτίθεται έθεταν προγράμματα ενώπιον του Λαού, καθώς  και,
  • για τους δημοσιογράφους που υποτίθεται «ανέκριναν»  τους υποψηφίους για να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις τους

δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν πρόσφυγες και εκτοπισμένοι ανάμεσα στο Λαό μας οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν τί είχαν  να προσφέρουν γιαυτούς  οι υποψήφιοι για την Προεδρία. Δεν είπε κανένας τίποτε για τη μοίρα των 200000 προσφύγων και εκτοπισμένων του 1974, 0ύτε για τις άλλες 110-120 χιλιάδες των απογόνων τους που γεννήθηκαν στην προσφυγιά. Επιστρέφουν; Δεν επιστρέφουν; Τί γίνεται με τα χαμένα εισοδήματά τους; Τί γίνεται με τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλονται; Πώς η ΔΔΟ αποκαθιστά τα Δικαιώματα επανεγκατάστασης, νομής περιουσίας των εκτοπισμένων; κ. λπ  κ.λπ.  «Παντρεύεται» η ΔΔΟ με την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων και πώς;;;

Ισχύουν τα συνθήματα με τα οποία για δεκαετίες εγένετο  κλοπή της ιερής ψήφου των προσφύγων και εκτοπισμένων, ξεδιάντροπα,  με υποσχέσεις για επιστροφή τους;;;  Δεν μας είπαν οι Διζωνικοί υποψήφιοι, ούτε ρωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους να μας πουν.

Ακούσαμε, ξεδιάντροπα, γενικόλογες δηλώσεις ωραιοποίησης της λύσης ΔΔΟ, αποδίδοντας της πιστοποιητικά  του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, τα οποία καθόλου  δεν ισχύουν  για μια λύση  ΔΔΟ, της οποίας η βάση και το θεμέλιο πάνω στο οποίο διακήρυτταν ότι θα την κτίσουν οι Διζωνικοί υποψήφιοι, είναι η βάναυση παραβίαση όλων των βασικών Αρχών του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου όπως αυτό καθορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Τέλειωσε ο προεκλογικός αγώνας, έγιναν οι εκλογές και έχουμε νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, συνεπής με τη βουβαμάρα του προεκλογικού, περί προσφύγων και εκτοπισμένων και τί μέλλει γενέσθαι με αυτούς τους ανθρώπους, εκλελεγμένος πλέον, στις ομιλίες του και πάλι δεν μας είπε τίποτε για το μέλλον των προσφύγων μέσα στην Κύπρο που οραματίζεται. Απλά ανάφερε μόνο ότι, θυμάται να  υπάρχουν και οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι, όπως  και οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι.

Αντίθετα μίλησε ξεκάθαρα προς  τους Τουρκοκύπριους  και τους διαβεβαίωσε ότι η λύση θα είναι αυτή η οποία διαμορφώθηκε στο έδαφος από την Τουρκική εισβολή και κατοχή το 1974,καθώς  και με τις αποσχιστικές ενέργειες που η Τουρκία έκαμε από το 1974 μέχρι σήμερα.  Λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

«ΧΙΑΡ-ΧΙΑΡ» όπως αναφωνούν και οι Βρετανοί όταν επικροτούν δηλώσεις που γίνονται στη Βουλή τους και οι οποίοι υπενθυμίζουμε είναι οι ΝΟΝΟΙ της ΔΔΟ.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 49 ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ;;;

ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗ  ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ:  ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΠΡΟΥ;;;

Πρέπει να επαγρυπνούμε και να σταματήσουμε να σιωπούμε. Η διαφωνία μας πρέπει να ακούγεται καθημερινά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να συμμετέχουμε σε κινητοποιήσεις γνωστοποίησης των διαφωνιών μας.(έπρεπε η διαφωνία μας να φανεί ξεκάθαρα με την πρόσφατη ψήφο μας).   Ανεξάρτητα όμως, είναι πάντοτε στο χέρι μας να αποτρέψουμε το  μοιραίο που τροχιοδρομούν οι ξένοι για το μέλλον μας. Όπως το κάναμε και το 2004.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με το νέο Πρόεδρο στο Κυπριακό. Η παρούσα κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.  Διαφωνούμε όμως κάθετα με τη διακηρυγμένη θέση του ότι θα πρέπει να τη νομιμοποιήσουμε με λύση ΔΔΟ, για να γίνει αποδεκτή. Το Δίκαιο λέει ότι πρέπει η παρούσα κατάσταση να τερματισθεί και να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 329 Views