«Χώμα που περπάτησα γη που νοσταλγώ, χώμα που μ’ ανάστησες Αμμόχωστος, Καρπασία, Μεσαορία, Κυθρέα, Κερύνεια, Μόρφου, Λευκωσία. Ο στίχος του ποιητή αγγίζει και αγκαλιάζει όλους μας, πρόσφυγες και μη και ισχύει για   κάθε γωνιά, κάθε σπιθαμή, της κατεχόμενης γης μας. Γιαυτό και κάθε αντικατοχική εκδήλωση όπως αυτή των Αμμοχωστιανών απόψε πρέπει να έχει ξεκάθαρα αντικατοχικό χαρακτήρα. Λυπούμαστε να σημειώσουμε ότι το κάλεσμα του Τούρκου παράνομου Δημάρχου Αμμοχώστου στην εκδήλωση ήταν αχρείαστη και ευτυχώς που δεν θα παραστεί.  Τυχόν παρουσία του  και μόνον, θα έπληττε  τον αντικατοχικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και θα έδιδε άλλα, κάθε άλλο από αντικατοχικά μηνύματα  και  θα δημιουργούσε  λανθασμένο προηγούμενο «βλαβερό» για τον αγώνα  δικαίωσης, όλων μας.

Συγχαίρομε  τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Αμμοχωστιανούς πολίτες και Παράγοντες που διαμαρτυρήθηκαν και ο Τούρκος εγκάθετος  της κατοχής,  ο οποίος δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, τελικά, δεν θα είναι παρόν.

Επίσης επιτρέψετε μας να σημειώσουμε το άκουσμα του τραγουδιού «Η δική μου η πατρίδα έχει μοιρασθεί στα δυο», στη διαφήμιση της εκδήλωσης.  Λυπούμαστε να σημειώσουμε και σε αυτό το σημείο ότι το τραγούδι αυτό δίδει άλλα μηνύματα από το μήνυμα το αντικατοχικό που θα πρέπει να προβάλλεται σε μια αντικατοχική εκδήλωση.  Η Πατρίδα μας δεν έχει μοιρασθεί στα δυο όπως λέει το τραγούδι. Είναι ημικατεχόμενη. Ούτε έχουμε, ή ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει , ή δεν πρέπει να έχει, κατά την άποψή μας, δίλημμα ποιο από τα δύο μέρη να αγαπά, όπως υποβάλλει το τραγούδι.  Η πατρίδα μας μια είναι και έχει κατεχόμενα εδάφη. Την αγαπούμε ολόκληρη και αγωνιζόμαστε για να την ελευθερώσουμε. Εξάλλου δεν είναι αυτό και το μήνυμα που στοχεύει να δώσει η  εκδήλωση των Αμμοχωστιανών;;;

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading