Με λύση ΔΔΟ η Τουρκία επιβάλλει  στην Κύπρο, Τουρκικό ξεχωριστό Συνιστών Κράτος στα κατεχόμενα εδάφη μας, με πολιτική ισότητα δύο Κοινοτήτων, απαλείφοντας θεσμικά την Ελληνική πλειοψηφία του 82%  και την Τουρκική μειοψηφία του 18%. Αυτή η πολιτειακή δομή εξασφαλίζει στην Τουρκία  κυριαρχία στο συνιστών της Κράτος και συγκυριαρχία πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο μέσω των Συνταγματικών ρυθμίσεων,   για τις οποίες ήδη επετεύχθησαν  συγκλήσεις. Μέσα από αυτή τη δομική αλλαγή η Τουρκία θα κηδεμονεύει κάθε Πολιτειακή δραστηριότητα με όλες τις συνέπειες.

Αφού εξασφάλισε τόσο εύκολα  τόσα  πολλά, από τους Διζωνικούς Ηγέτες μας, Πρόεδρο Αναστασιάδη, Πρόεδρο ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού Γενικό Γραμματέα ΑΚΕΛ  και  εντοπίζοντας επιπρόσθετα ότι  έχει περιθώρια να πάρει περισσότερα, τα οποία θα  τη διευκολύνουν στους  περαιτέρω  σχεδιασμούς της, ζητά τώρα δύο Κράτη …με πολιτική ισότητα. Αντί για δύο Συνιστώτα Κράτη δύο πολιτικά ισότιμων Κοινοτήτων, τώρα ζητεί δύο ξεχωριστά Κράτη… με πολιτική ισότητα. Με την πρόταση αυτή η Τουρκία επιδιώκει να κατοχυρώσει πλήρη κυριαρχία του Τουρκικού Συνιστώτος Κράτους  και να εξασφαλίσει μια τελείως  εικονική Κεντρική Κυβέρνηση, μιας Νέας Κύπρου των δύο Κρατών. Μια Συνομοσπονδιακή Κεντρική Κυβέρνηση  θα εξυπηρετήσει ευνοϊκότερα τα περαιτέρω σχέδια της για την Κύπρο. Αυτή η εξέλιξη εκτιμούμε ότι διευκολύνθηκε από την άκαιρη, αχρείαστη και εντελώς έξω από κάθε λογική, εισήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη, για χαλαρή Ομοσπονδία.

Είτε το ένα συμβεί, είτε το άλλο, δηλαδή: είτε λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα δύο Κοινοτήτων , είτε λύση δύο Κρατών  με πολιτική ισότητα, για την Κυπριακή Δημοκρατία, το Λαό μας και την Κύπρο μας, η συνέπεια είναι η ίδια. Θα νομιμοποιηθεί η βάρβαρη Τουρκική εισβολή και οι βάρβαρες συνέπειες της στον τόπο και το Λαό μας. Θα διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και θα παραμείνουμε στο έλεος του Τουρκισμού,, του  Τούρκικου επεκτατισμού και της Ισλαμοποίησης του τόπου, με ημερομηνία λήξης στην εδώ παρουσία μας.

Η «πατριωτική» κορώνα  των  Διζωνικών  Ηγετών μας  Νίκου  Αναστασιάδη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού, ενάντια στα δύο Κράτη με την παράλληλη τυφλή επιμονή τους  για λύση ΔΔΟ ηχεί στα αυτιά μας ως εκβιασμός για να υποταχθούμε στη ΔΔΟ.

Φοβούμαστε δε ότι ο εκβιασμός θα εκδηλωθεί και θα τροχοδρομηθεί  μέσα από την εξαγγελθείσα πενταμερή  η οποία ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ούτε για ΔΔΟ, ούτε για δύο Κράτη πρέπει να συζητούμε και αυτό να το κάνουμε ξεκάθαρο αρνούμενοι να συρθούμε σαν πρόβατο στη σφαγή, σε Πενταμερή Διάσκεψη που υποστηρίζεται από τη Βρετανική Διπλωματεία . Να θυμίσουμε ότι μέσα από τέτοιες πονηρές Διασκέψεις ήταν που η Βρετανία επανέφερε την Τουρκία στο Κυπριακό τη δεκαετία του 1950 με όλες τις συνέπειες τις οποίες βιώνουμε από τότε.

Καλούμε σε καθολική αντίδραση να αποτραπεί η σύγκληση πενταμερούς όπως σχεδιάζεται και η αντίδραση μπορεί να ξεκινήσει με  βροχή τοποθετήσεων στα ΜΕΣΑ κοινωνικής Δικτύωσης και με μαζικά μηνύματα, τηλεφωνικά, διαδικτυακά και ταχυδρομικά , στην Κυβέρνηση, όλα τα Κόμματα και τη Βουλή.  ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΩΡΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΊΣΗΣ ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΆ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΑΚΕΛ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ.

Loading