ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22.7.201

 

Με μεγάλη μας προθυμία αποδεκτήκαμε προσκληση  του  αγαπητού Γιάννη Κουριανίδη, Διευθυντή του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ,  να παραστούμε και να μιλήσουμε σε εκδήλωσή τους για την Κύπρο με τίτλο «Κύπρος 1974 – 45 Χρόνια μετά».  Στην εκδήλωση παρευρέθει και μίλησε ο Γραμματέας του Σωματείου μας, Ιωάννης Σιεκέρσαββας. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία  και την αφιέρωσαν στη μνήμη των νεκρών και των αγνοουμένων της εισβολής του ΑΤΤΙΛΑ το 1974. Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη της Ηπειρωτικής Εστίας Αθηνά Τοτοκώτση.
 Προλόγισε ο Γιάννης Κουριανίδης διευθυντής του περιοδικού ΕΝΔΟΧΩΡΑ , νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, ¨Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική”.
Ο   Γραμματέας του Σωματείου μας , κος Σιεκέρσαββας, ανέλυσε την κατάστση όπως ισχύει σήμερα  διατυπώνοντας τις θέσεις του Σωματείου επί των εξελίξεων, εστιάζοντας σε  ευθύνες  και λανθασμένους χειρισμούς  από τις Ηγεσίες του Ελληνισμού σε Κύπρο και Ελλάδα, οι οποίοι θέτουν την ουσία του Κυπριακού σε κίνδυνο.  Αναφέρθηκε επίσης  στον εχθρικό πρός τα Ελληνικά συμφέροντα ρόλο  των Μεγάλων Δυνάμεων. Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.  Αρκετός κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Γωγάκος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Απογόνων Μακεδονομάχων Μιχάλης Παπανούσης, ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης, ο ταμίας της ΠΟΘΣ Αχιλλέας Παπαντίνας, ο εκδότης Ανδρέας Γερμανός, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΕΠΑΜ Αθανασία Πέτσα.

Διαπίστωσή μας είναι ότι το Κυπριακό ευρίσκεται ζωντανό στις καρδιές των Ελλήνων οι οποίοι διερωτούνται γιατί τα πολλά απαράδεκτα που συμβαίνουν και το Κυπριακό δεν προωθείται  κατα τρόπο που επιβάλλει η ουσία του.

Η ομιλία του κ. Σιεκέρσαββα για ευρύτερη ενημέρωση  μπορεί να διαβαστεί εδώ:ΟΜΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

 661 Views