15.11.2020- Ημέρα που δικαιολογημένα υποχρεώνει τον Κυπριακό Λαό να διαμαρτύρεται όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή αλλά και για τις αποσχιστικές ενέργειες που η Τουρκία κάμνει σε σχέση με τα κατεχόμενα. Σε αυτά τα πλαίσια τόσο Κόμματα όσο και η Κυβέρνηση καταδικάζουν. Κατάντησαν οι Κομματικές και Κυβερνητικές διαμαρτυρίες να είναι πλέον πράξεις ρουτίνας, έκφραση υποκρισίας, χωρίς όμως κανένα νόημα. Για να εξηγήσουμε γιατί έτσι τις θεωρούμε, αναφερόμαστε στην Κυβερνητική δήλωση. Η δήλωση καταδίκης λέει:

 «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων των ΗΕ».  Αυτή η δήλωση όπως και άλλες Κομματικές που ακούστηκαν είναι μέρος της ρουτίνας να τις ακούσει ο Λαός ως ένας καλός δέκτης των δηλώσεων ρουτίνας που τον έχουν καταντήσει. Με μια τέτοια δήλωση  Κόμματα και Κυβέρνηση θεωρούν ότι κάμνουν  το καθήκον τους μέχρι την επόμενη  20η Ιουλίου και 15η Νοεμβρίου. Βέβαια αυτό θα ισχύσει σε επόμενες τέτοιες ημερομηνίες, αν δεν καταφέρουν να μας παρασύρουν να νομιμοποιήσουμε και την 20η Ιουλίου και τη 15η Νοεμβρίου, οπότε, το σκηνικό θα είναι διαφορετικό. Θα πάψουμε να διαμαρτυρόμαστε. Για όσο καιρό θα μας ανέχονται οι Τούρκοι θα στεκόμαστε μαζί με την ΤΜΤ, τους έποικους και τους Ερτογάδες να χαιρετούμε και εμείς μαζί τους,  τις παρελάσεις υλοποίησης των σχεδίων επανάκτησης της Κύπρου, που θα μπουν στην τελική τους φάση, με λύση ΔΔΟ.

Μας δίδεται το δικαίωμα να αξιολογούμε έτσι την εξωφρενική κατάσταση που βιώνουμε χρόνο με το χρόνο, κρίνοντας την πολιτική που ακολουθείται στο Κυπριακό, και σημειώνουμε:

  • Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα αποδέχονται τα κατοχικά δεδομένα ως βάση λύσης του Κυπριακού. Δηλαδή  το κατεχόμενο έδαφος να αναγνωρισθεί ως Τουρκικό τέτοιο, πάνω στο οποίο να στήσουν το Κράτος τους  και εμείς οι πρόσφυγες και εκτοπισμένοι να πληρωθούμε με 30 αργύρια για να παραμείνουμε μακριά από την πατρώα γη μας.  Γιαυτό αποτελεί υποκρισία και μάλιστα εγκληματική να διαμαρτύρονται για οτιδήποτε.
  • Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα, έχουν παραμερίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και την έχουν υποβιβάσει σε Κοινότητα, ισότιμη με τη μειοψηφία 18% των Τούρκων της Κύπρου. Ως τέτοιοι Κοινοτάρχες, αδημονούν να παρευρεθούν, με τις εγγυήτριες δυνάμεις (τις οποίες κατά τα άλλα θέλουν να καταργήσουν) , τον κατακτητή και τα συνοδοιπορούντα ξένα συμφέροντα, σε πενταμερή, για να συζητήσουν τάχα διαδικαστικά λένε,  θέματα. Εμείς λέμε θα βρεθούν για να τροχοδρομήσουν τη νομιμοποίηση όλων όσων σήμερα προσποιούνται ότι καταδικάζουν.
  • Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα, ενεργούν καθημερινά κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  541 -1983 και 550-1984 τα οποία: 
  • Καταδικάζουν την  ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «Ανεξάρτητη Τουρκική Δημοκρατία»( Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα το θυμούνται αυτό τυπικά κάθε 15 Νοεμβρίου).
  •  Ορίζουν ότι αυτή είναι  Νομικά άκυρη και ζητούν  την ανάκλησή της.(Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα εργάζονται εντατικά για να πάρει νομική υπόσταση και να αναγνωρισθεί αντί να ανακληθεί)
  • Ζητούν  από ΄όλα τα Κράτη Μέλη του ΟΗΕ  να μην αναγνωρίζουν και να μην βοηθούν, το παράνομο καθεστώς με οποιοδήποτε τρόπο.(αυτοί όμως καθημερινά του ανοίγουν πόρτες προς αποδοχή και αναγνώριση και το συντηρούν και οικονομικά)
  • Ζητούν από όλα τα Κράτη Μέλη να σέβονται την ανεξαρτησία , την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Οι πρώτοι και καλύτεροι που καταπατούν αυτήν την πρόνοια είναι οι Κυβερνώντες και τα Διζωνικά Κόμματα)
  • Καταδικάζουν ως  αποσχιστική ενέργεια την ανταλλαγή πρεσβευτών μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων και ζητούν την απόσυρσή τους.

Ζητούμε να τερματιστούν οι υποκρισίες και αυτό θα εκλείψει άμα δούμε πολιτική η οποία να προωθεί την εφαρμογή των πιο πάνω Ψηφισμάτων άμεσα  και ακούσουμε ότι το Κυπριακό επανατοποθετείται στη βάση αγώνα  για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας.

Όσο για τις Κομματικές και Κυβερνητικές διαμαρτυρίες για την παρουσία του Ερτογάν χθες στην Κύπρο και το Βαρώσι, σημειώνουμε με έμφαση ότι  για να είναι εδώ του προσφέρεται η δικαιολογία που του παρέχουν Κυβέρνηση και Διζωνικά Κόμματα  να λέει ότι, ήλθε ως τρίτο ενδιαφερόμενο μέρος, ρόλο τον οποίο του έχουν οι πιο πάνω αναγνωρίσει, για να βοηθήσει και να συμβάλει στην προώθηση των εξελίξεων. Ήλθε μάλιστα με εισηγήσεις για σπάσιμο…..του αδιεξόδου. Εισηγήσεις για 2 Κράτη.

ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ. Να σταματήσουν πλέον οι υποκριτικές διαμαρτυρίες, να λεχθεί το ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ, Κυβέρνησης και Διζωνικών Κομμάτων και να ακολουθηθεί αντικατοχική πολιτική η οποία θα μας επιτρέπει πραγματικά να διαμαρτυρόμαστε κατά του Ερτογάν και των αποσχιστικών του ενεργειών στην Κύπρο και να σταματήσει η γελοιοποίηση Λαού και Κράτους μας, με όλα όσα γίνονται σήμερα.

Loading