ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ “”ΠΟΥΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ””” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αντιπροσωπεία της Αδούλωτης Κερύνειας ανταποκρινόμενη σε καταγγελία και αίτημα   ενεργών πολιτών διαμαρτυρήθηκε σήμερα, 12/10/2020 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά την άφιξη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Χαικο Μαας στην Κύπρο, για την παρουσία γερμανικών αρμάτων μάχης σε άσκηση του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα εδάφη μας.

Συγκεκριμένα, κατά παράβαση της απαγόρευσης που η ίδια η Γερμανική κυβέρνηση επέβαλε στην Τουρκία με αφορμή την επίθεση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία για τη μη χρήση γερμανικού στρατιωτικού εξοπλισμού σε επιθετικές επιχειρήσεις ή για την κατοχή ξένων εδαφών, γερμανικά άρματα Leopard 2A4 έλαβαν μέρος στην άσκηση Mediterranean Storm 2020 που πραγματοποίησε η Τουρκία και το ψευδοκράτος στο κατεχόμενο τμήμα της πατρίδας μας.

Θεωρούμε αδιανόητο Ευρωπαϊκός στρατιωτικός εξοπλισμός να χρησιμοποιείται από μια τρίτη χώρα εις βάρος μιας χώρας μέλους της ΕΕ. Αυτό δεν είναι Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Καλούμε άμεσα την Γερμανία όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες προς την Τουρκία και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των 84 αρμάτων Leopard 2A4 από το κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί με βάση το Πρωτόκολλο 10 της Συνθήκης Προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ευρωπαϊκό έδαφος.

13.10.2020

Σημείωση: Στάληκε σχετικό Υπόμνημα διαμαρτυρίας, στη Γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία.

 603 Views