ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ  ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια συγχαίρει  την Πρωτοβουλία μνήμης Ισαάκ και Σολωμού και για τη φετινή αντικατοχική τους εκδήλωση εις μνήμη των τελευταίων Ηρώων μας.

Νέοι της Κύπρου μας, πρόσφυγες και μη, άρπαξαν ήδη τη  σκυτάλη του αγώνα ενάντια στην Τουρκική κατοχή και τα ξένα συμφέροντα τα οποία τη συντηρούν και της προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη. Η εκδήλωση απετέλεσε και φέτος απάντηση σε όλους όσοι παρασύρονται από τους ξενοκίνητους κράχτες της συνθηκολόγησης του Λαού μας. Οι νέοι της Κύπρου μας πιστοί στις παρακαταθήκες της ιστορίας του τόπου μας, έχουν ήδη πάρει τη σκυτάλη του αγώνα και δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος.

Το μέλλον αυτό για τους νέους μας προσδιορίζεται και από το φετινό σύνθημα  της μεγαλειώδους πορείας  μνήμης και τιμής, η οποία διάσχισε την ελεύθερη Κύπρο  από άκρο σε άκρο.  «Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α».  Μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες, δρομείς και κολυμβητές που συνέδραμαν την εκδήλωση σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και αφύπνισαν ψυχές από όπου πέρασαν. Τα μηνύματα ήταν για όλους μας εμψυχωτικά από κάθε σταθμό στη διαδρομή.

Ήταν συγκινητική και καθόλα σημαδιακή  η σύνθεση των πέντε συλλαβών του συνθήματος  που έδωσαν το μήνυμα της ελπίδας για δικαίωση, με «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στον τόπο μας.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Loading