Χθες, ο Γιάννος Χαραλαμπίδης εντελώς απρόκλητα εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κατά του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, με αφορμή την εξαγγελία  εκδήλωσης μας, για  την επέτειο του ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα ΤΟΥ 2004, για το Σάββατο,  24.4.2021.

Αντιπαρερχόμενοι τους χαρακτηρισμούς, απαντήσαμε  γραπτώς στο διαδίκτυο αντικρούοντας τις ανυπόστατες κατηγορίες του Γιάννου Χαραλαμπίδη. Δυστυχώς όμως ο Γιάννος Χαραλαμπίδης έδωσε συνέχεια στο θέμα, διαβάλλοντας μάλιστα την Αδούλωτη Κερύνεια ότι  είναι «πιόνι του ΔΗΚΟ».  Λυπούμαστε πολύ αλλά, φαίνεται  του Βρούτου το  μαχαίρι, σε χέρια Ελληνικά, να συνεχίζει να δρα και να αιμοδοτεί το σαράκι της διχόνοιας.

Οι θέσεις της Αδούλωτης  Κερύνειας υπήρξαν και είναι ξεκάθαρες από τις καταβολές της ίδρυσής της.  Τις θέσεις της υπαγορεύουν η αγάπη για την Κερύνεια και κάθε άλλης κατεχόμενης γωνιάς της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαμορφώνοντο και διαμορφώνονται, από Κερυνειώτες βαθιά ριζωμένους στη γη που τους γέννησε. Γιαυτό απορρίπτουμε με βδελυγμία τη διαβολή ότι,  η Αδούλωτη Κερύνεια υπήρξε ή είναι πιόνι οποιουδήποτε.

Θεωρούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό διαβολή, επιφυλάττοντας και  τα νομικά μας δικαιώματα. Η Αδούλωτη Κερύνεια αποτελεί από της ίδρυσής της μια καθαρά υπερκομματική προσφυγική έπαλξη, όλων των Κερυνειωτών, ανεξάρτητα από ιδεολογία και Κομματική ιδιότητα. Δραστηριοποιείται  σύμφωνα με το Καταστατικό της και τις αποφάσεις Πολιτικής, που παίρνει Καταστατικά το κάθε εκλεγόμενο Ανώτατο Συμβούλιό της.

Στα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου υπηρέτησαν και υπηρετούν άτομα διαφορετικών ιδεολογιών και διαφορετικών Κομματικών χώρων και συμπαθειών, με μοναδική έγνοια τους όμως,  την απελευθέρωση και επιστροφή στην Κερύνεια. Αυτή η σύνθεση των Συμβουλίων δεν απέτρεψε ποτέ τον ελεύθερο διάλογο στην Αδούλωτη Κερύνεια  και τη λήψη των υπερκομματικών αποφάσεων της Αδούλωτης Κερύνειας στο Κυπριακό και μάλιστα ομόφωνων. Είναι δε προς τιμή των στελεχών της που ανήκαν και ανήκουν, ή, διάκεινται φιλικά προς Κόμματα που ανεξάρτητα από αυτό,  λειτουργούν στην Αδούλωτη Κερύνεια  ως ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι ως υποχείρια Κομμάτων. Μάλιστα λειτουργούν και ως καταλύτες προώθησης των θέσεων και αποφάσεων της Αδούλωτης Κερύνειας εντός των Κομμάτων.

Από το 1977 και   εντεύθεν, η Αδούλωτη Κερύνεια, τάχθηκε με συνέπεια ενάντια στη διεξαγωγή Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, απόφαση η οποία ισχύει μέχρι σήμερα.

Με βάση τις υφιστάμενες ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου μας, διαφωνούμε διαχρονικά,  με τις Ηγεσίες ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ που υποστηρίζουν τη ΔΔΟ. Ήταν δε, για όλα τα Συμβούλια που υπηρέτησαν την Αδούλωτη Κερύνεια, πάντοτε  ξεκάθαρο ότι,  η ΔΔΟ δεν μπορεί να έχει σωστό περιεχόμενο αφού βάση της είναι η γεωγραφική διχοτόμηση του νησιού μας και ο γεωγραφικός διαχωρισμός του πληθυσμού της Κύπρου, Οθωμανών σε μια γεωγραφική περιοχή  και Χριστιανών στην άλλη, αποκλείοντας την επιστροφή μας στις πατρογονικές εστίες. Διαφωνήσαμε κατά καιρούς και με την ΕΔΕΚ στα διαστήματα που είχε παραμερισθεί η καθαρή αντικατοχική γραμμή Λυσσαρίδη, με τη διαπίστωση σήμερα να   έχει γίνει   η επαναφορά πολιτικής, κατά της ΔΔΟ.

Βασικό μέρος του αγώνα μας, ήταν και είναι μέχρι σήμερα, η συνεχής προσπάθεια, όλα τα Κόμματα να αλλάξουν πολιτική, να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό στη σωστή του βάση και να αναληφθεί αντικατοχικός αγώνας για απελευθέρωση του τόπου. Γιαυτό και διατηρούμε επαφή με όλα ανεξάρτητα τα Κόμματα προωθώντας τις θέσεις μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, κομμάτι  της τραγικής Κυπριακής Κοινωνίας των πολιτών. Ρόλος τον οποίο ασκούμε με καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα, με επιχειρήματα και διάλογο και όχι με αφορισμούς, εμπάθειες και διασπαστικές ενέργειες.

ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ, Η ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΙΟΝΙ ΚΑΝΕΝΟΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΔΗΓΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, ΣΤΗ 46 ΧΡΟΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ.

Loading