Με αφορμή την εξαγγελθείσα νέα παράνομη κάθοδο του Ερτογάν στην Κύπρο έγινε προχθές συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Ο  Ερτογάν  έρχεται ως κατακτητής για να γιορτάσει από τη μια το σφαγιασμό και βιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού μας στις 20 Ιουλίου 1974 και παράλληλα πανηγυρικά να «βάλει χέρι» και στην περίκλειστη Αμμόχωστο. 

Στην Ημερήσια Διάταξη  του Εθνικού Συμβουλίου, το θέμα της Αμμοχώστου και πώς θα αντιμετωπισθεί η νέα προέλαση του Αττίλα. Το Σώμα συνεδρίασε  για τέσσερεις τόσες ώρες και ο Λαός περίμενε και αγωνιούσε να ακούσει τους Ηγέτες του να δίδουν την απάντηση που αρμόζει στον Ερτογάν.

Η εναγώνια αναμονή έληξε με την αναγγελία του αποτελέσματος της συνόδου: Οι Ηγέτες μας  θα περιμένουν να έλθει ο Ερτογάν, να ακούσουν τί έχει να πει και τότε να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν.

Αφήνεται δηλαδή ελεύθερο το πεδίο στον Ερτογάν, να έλθει χωρίς καμμιά ουσιαστική πίεση που να του ασκείται από κάποια δράση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να κάμει τα δικά του και να φύγει και τότε εμείς θα εξετάσουμε τρόπους αντίδρασης, επιλέγοντας από  «σενάρια», νομικά και άλλα, τα οποία μας ετοίμασαν ξένοι εμπειρογνώμονες.

Εδώ με λύπη μας αναφωνούμε ότι : Τα παιδία παίζουν.

Η κατάσταση, μας θυμίζει τις συνθήκες  ανοχύρωτου και ακυβέρνητου Κράτους, κατάσταση στην  οποία βρέθηκε η Κύπρος το 1974, με το Λαό ακαθοδήγητο και ανυπεράσπιστο στο έλεος του Αττίλα. Ο καθένας αυτοσχεδίαζε και ενεργούσε από μόνος του να βρει τρόπους να ξεφύγει από τα νύχια του ΑΤΤΙΛΑ. Αυτό  ακριβώς συμβαίνει και σήμερα και τα θύματα  της υπόθεσης δεν είναι μόνο οι Αμμοχωστιανοί όπως μπορεί να νομίζουν κάποιοι. Θύματα αυτής της αξιοθρήνητης Διπλωματικής κατάστασης την οποία βιώνει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, είμαστε όλος ο Λαός, πρόσφυγες, εκτοπισμένοι και μη.

Οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, δοσμένοι δυστυχώς, ψυχή τε και σώματι στις βουλές της Βρετανικής Διπλωματίας, η οποία συμβουλεύει πάντοτε στη βάση των ΤουρκοΒρετανικών σχεδιασμών, για ικανοποίηση των Βρετανό Τουρκικών συμφερόντων στην Κύπρο, παροπλίζονται από τις συμβουλές που παίρνουν. Το Κυπριακό Κράτος παραμένει Διπλωματικά διάτρητο.

Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου είναι προϊόν αυτού του παροπλισμού των Ηγετών μας, από τους άσπονδους εχθρούς τους οποίους χρησιμοποιούμε ως Συμβούλους.  Οποιαδήποτε πολιτική πράξη και ενέργεια επιβάλλεται να παρθεί τώρα προτού έλθει στην Κύπρο ο Ερτογάν. Η βασική δε πολιτική πράξη και ενέργεια που έπρεπε ήδη να είχε γίνει είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας με μόνιμη και σταθερή τη θέση, το Συμβούλιο να πάρει μέτρα εφαρμογής των δικών του Ψηφισμάτων  για την περίκλειστη Αμμόχωστο.  Οτιδήποτε άλλη πολιτική /διπλωματική ενέργεια, ήδη έχει αποδειχθεί να αποτελεί  φλύαρη και χωρίς περιεχόμενο πράξη.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading