Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ,

Η πρόσφατη , 1/9/2023, συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και τα όσα ανακοινώθηκαν ως κοινές θεωρήσεις της Κυβέρνησης και των Ηγετών των Διζωνικών Κομμάτων πρέπει να αποτελέσουν, καμπανάκι προειδοποίησης  για τον κάθε Κύπριο πατριώτη που έχει έγνοια για το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας σε αυτή τη γη.

Το κεντρικό μήνυμα της επίσημης ανακοίνωσης καθώς και των δηλώσεων που έκαμαν ξεχωριστά οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των Διζωνικών Κομμάτων επιβεβαιώνουν, κατά τη γνώμη μας,  ότι η αποικιοκρατία δεν τερματίστηκε το 1960, αλλά ότι απλά, τότε,  η Κύπρος μετεξελίχθηκε από Βρετανική αποικία σε  υπό Βρετανική κηδεμονία   «Κυπριακή Δημοκρατία». Αυτό, σύμφωνα με τη δική μας αξιολόγηση, εκτίμηση και άποψη:

  • Επιβεβαιώνεται  καθημερινά από την διατήρηση το θυρεού των Βρετανικών Λεόντων πάνω από την είσοδο του Προεδρικού, καθώς και από το γεγονός ότι η Βρετανική Διπλωματία είναι που «σέρνει το χορό» στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού. 
  • Επιβεβαιώνεται από την απαράδεκτη εμμονή Κυπριακών Κυβερνήσεων και Ηγεσιών Κομμάτων να επιμένουν στη συνέχιση Δικοινοτικού Διαλόγου για λύση ΔΔΟ στο Κυπριακό. 
  • Αυτό επιβεβαιώθηκε και την 1/9/2023, στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου,  7 δεκαετίες μετά την Αγγλό- Τουρκική  συμφωνία  για διχοτόμηση της Κύπρου, 6 δεκαετίες μετά το 1960 και 5 δεκαετίες μετά το 1974, υπό το φως μάλιστα των όσων από τότε βιώσαμε , μάθαμε  και σήμερα γνωρίζουμε.  Η τότε συνωμοσία έχει απλωθεί μπροστά από τον καθένα και όλοι γνωρίζουμε πού μας οδηγεί και γιαυτό μας είναι ακατανόητη η τόση εμμονή να συρόμαστε από τους δικούς μας Ηγέτες  στην μέχρι τέλους, υλοποίηση της συνωμοσίας σε βάρος της χώρας μας και του Λαού μας.

Η πορεία αυτοκτονίας πρέπει να τερματιστεί και για ακόμη μια φορά καλούμε την Ηγεσία να ανασυνταχθεί και το Λαό να παύσει σιωπηλά να «καταπίνει» τη διαφωνία του  και να αρχίσει να την εκφράζει.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 237 Views