Αξιολογώντας το περιεχόμενο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον εγκάθετο της Τουρκικής κατοχής  Ακκιντζί, μετα και τη συνεδρία Εθνικού Συμβουλίου, μελετώντας προσεκτικά και την ανακοίνωση που έκαμε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αμέσως μετά τη συνάντηση,  έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:

  • Σημειώνουμε ακόμη ένα πολιτικο – διπλωματικό λάθος του Προέδρου Αναστασιάδη να επιμένει στη βάση των σημερινών δεδομένων, σε επανέναρξη δικοινοτικών συνομιλιών και μάλιστα συνεχίζοντας τις συνομιλίες από εκεί που έμειναν στο ΚΡΑΝ  ΜΟΝΤΑΝΑ.
  • Θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της συνάντησης  καταγράφει νέες εκ μέρους μας υποχωρήσεις, συνέχεια μιας Εθνικά καταστροφικής πολιτικής εξευμενισμού του κατακτητή, κάτι το οποίο  οδηγεί σε περαιτέρω αναβάθμιση  του παράνομου καθεστώτος με αντίστοιχο βαθμό αποαναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Αυτό ακριβώς συνιστά η συμφωνία για νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η συμφωνία για «διαλειτουργικότητα της κινητής τηλεφωνίας», με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς  και η «διασύνδεση του ηλεκτρικού δικτύου» της Δημοκρατίας με αυτό του παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα, δεν αποτελεί  ΜΟΕ. Συνιστά αυτό το γεγονός ακόμη μια πράξη άσκησης διμερούς συνεργασίας δύο ξεχωριστών Κρατών.  Και αυτή η  πολιτική πράξη (οχι ΜΟΕ), μετατρέπει την ντε φακτο ύπαρξη παράνομου καθεστώτος στα κατεχόμενα σε ντε γιούρε ξεχωριστή Κρατική οντότητα με την οποία γίνονται συμφωνίες άμεσης εφαρμογής χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό. Η συμφωνία στα δύο αυτά μέτρα θα επιβάλει για να εφαρμοστούν, σειρά νέων διακρατικών πράξεων μεταξύ δύο ξεχωριστών οντοτήτων μέσα από τις οποίες θα αποκτούν νομιμοποίηση και οι ξεχωριστές σχετικές Υπηρεσίες των δύο οντοτήτων
  • Τέτοιες πράξεις δημιουργούν συνεχώς νέα τετελεσμένα τα οποία αποτελούν το «θεμέλειο λίθο» της ξενόφερτης – Τουρκικής λύσης της ΔΔΟ. Μάλιστα τέτοια τετελεσμένα  θα χρησιμοποιηθούν ως δαμόκλεια σπάθη για να εκβιασθεί ο Λαός να υποστηρίξει τη λύση ΔΔΟ.
  • Στις 26 Φεβρουαριου 2019 ψαλιδίστηκε περαιτέρω  ακόμη μια φορά η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας εκχωρώντας αναγνώριση και αναβάθμιση στο παράνομο καθεστώς, δημιουργώντας νέα άλλοθι για  τη Διεθνή αποδοχή του.
  • Πρόσθετα, σημειώνουμε ότι άμεσα η συμφωνία της 26ης Φεβρουαρίου υποστηρίχθηκε με δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει και υλοποιεί το  σχεδιασμό ο οποίος όπως ομολογείται στα Βρετανικά Έγγραφα για την Κύπρο είχε συμφωνηθεί μεταξύ Βρετανίας και Τουρκίας από το 1956.Προνοείται σε εκείνη τη συμφωνία, το  κάθε τί που συμβαίνει στο Κυπριακό να περνά από τα ύψιστα «δώματα» του ΟΗΕ  για να του αποδίδεται και η έγκριση του ΟΗΕ, ώστε να

ενισχύεται ο ανήθικος εκβιασμός που σχεδιάζεται να ασκηθεί στο Λαό μας για να υποταχθεί και να συνθηκολογήσει, νομιμοποιώντας την Τουρκική κατοχή και τα παράνομα παράγωγά της, τα οποία  αυτή δημιούργησε στην Κύπρο.

Τραγικά λάθη επαναλαμβάνονται για τα οποία πρέπει να ανησυχούμε και να επαγρυπνούμε  χωρίς να παρασυρόμαστε από τα επικοινωνιακά παιγνίδια ωραιοποίησης μιας πορείας καταστροφικής για τον τόπο. Πρέπει να το καθιστούμε γνωστό καθημερινά ότι αυτές οι εξελίξεις δεν έχουνε τη Λαϊκή υποστήριξη. Εμείς ακλόνητοι στο ΡΟΤΣΟ μας, αντρόσιη  στον κατήφορο της Ηγεσίας

 

 

 

 480 Views