Οι Αδούλωτοι Κερυνειώτες, θύματα και εμείς, εξωτερικής στρατιωτικής εισβολής της γείτονος Τουρκίας, το 1974,  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ έντονα τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία  και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στο Λαό της Ουκρανίας, συμπάσχοντας μαζί του, θυμούμενοι το δικό μας δράμα την 20η Ιουλίου του 1974. Καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο και να επιμείνει στη Διπλωματία μέσα από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα.

Παράλληλα όμως, ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ των Δυτικών να σχίζουν τα ιμάτιά τους κατά της Ρωσίας, επικαλούμενοι το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, τον ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΟΗΕ,  την ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ,  τα ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ.  Θυμήθηκαν  και ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ουκρανικού Λαού, ενώ στην περίπτωση της Κυπριακής τραγωδίας παίζουν την «πάπια». Οργιζόμαστε διότι αποδεικνύουν σήμερα με τη στάση τους στο Ουκρανικό ότι, συνειδητά, σκόπιμα και συμφεροντολογικά μέχρι τώρα, δεν στάθηκαν και δεν στέκονται στο πλευρό του Κυπριακού Λαού και να υποστηρίξουν τα Δίκαιά μας.

Για εμάς αυτή η στάση αποτελεί καθαρή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ όταν μάλιστα  στην περίπτωση τη δική μας,  το δικό μας δράμα, η δική μας αντίστοιχη τραγωδία εκκολάφθηκε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε σε μια περίοδο 18 χρόνων,(1956-1974), από τις ίδιες ΔΥΤΙΚΕΣ χώρες οι οποίες σήμερα ωρύονται κατά της Ρωσίας. Όλοι αυτοί, υλοποιώντας τους σχεδιασμούς τους τον Ιούλιο του 1974, στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την ΤΟΥΡΚΙΑ, χώρα του ΝΑΤΟ, με Δυτικά όπλα, τανκς, αεροπλάνα και άλλο εξοπλισμό,  ούτε το Διεθνές Δίκαιο σεβάστηκαν , ούτε την εδαφική ακεραιότητα  και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ούτε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Λαού της. Στάθηκαν  απαθείς θεατές  στην στρατιωτική κατάληψη 37% τους εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στάθηκαν απαθείς  στο Εθνικό, γενοκτονικό μας ξεκαθάρισμα από τα  κατεχόμενα  εδάφη μας. Όχι μόνο στάθηκαν  απαθείς θεατές στα  κατά συρροή Τουρκικά εγκλήματα  πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος μας αλλά  τα δικαιολόγησαν και τα δικαιολογούν ποικιλοτρόπως. Στάθηκαν   απαθείς θεατές στον παράνομο εγκληματικό εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας, αρχικά με Τούρκους και στη συνέχεια με Ευρωπαίους εποίκους και μας ωθούν να νομιμοποιήσουμε την εδώ παρουσία τους.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΠΡΟΚΛΗΣΗ αποτελεί η σημερινή  συμπεριφορά τους  συγκρινόμενη με τη σταση τους στο Κυπριακό  από το 1974 μέχρι σήμερα, για δύο λόγους:

  1. Μέχρι σήμερα δεν  καταδίκασαν την Τουρκία ως εισβολέα και κατακτητή, ούτε ως βιαστή: του Διεθνούς Δικαίου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της βάναυσης παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας. Αρνούνται κάθε ιδέα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας και δυσκολεύονται οι άνθρωποι να βρουν κάτι, το οποίο να επιβληθεί στην Τουρκία, ενώ εν μια νυκτί ξεφούρνισαν σωρεία κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
  2. Πρόσθετα  στην περίπτωση της Κύπρου, με «Διπλωματικά» τάχα, «μέσα» στρώνουν το χαλί της νομιμοποίησης και αναγνώρισης των Τουρκικών αποσχιστικών ενεργειών στην Κύπρο σε ξεχωριστό Κράτος, εξυπηρετώντας την Τουρκία και τα δικά τους συμφέροντα. Με «Διπλωματικά Μέσα»,  δολιότητες και εκβιασμούς μας πιέζουν να αποδεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε πρώτοι εμείς τα κατά συρροή εγκλήματα που έγιναν σε βάρος μας ώστε όλοι αυτοί οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ να πάρουν το άλλοθι να πανηγυρίσουν για ακόμη μια έκφανση της «Δημοκρατικότητας τους» και αυτοανακήρυξης τους σε προστάτες της Δημοκρατίας, των Δημοκρατικών αρχών, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  και της ελευθερίας των Λαών.

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ στο αποκορύφωμά της.

Καλούμε τους Δυτικούς αυτούς Ηγέτες να τιμήσουν πρώτα αυτοί στο χώρο τους, τις αρχές και αξίες τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκαν,  για να δικαιούνται να ζητούν και από άλλους να τις τιμούν. Τους καλούμε να τηρήσουν την ίδια στάση που τηρούν στην Ουκρανική κρίση και στην περίπτωση του Κυπριακού.  Να επιβάλουν τις ίδιες κυρώσεις και να πάρουν τα ίδια μέτρα και κατά της Τουρκίας, απαιτώντας από αυτή να αποσύρει τον στρατό κατοχής από την Κύπρο και  όλους τους έποικους, ώστε να ελευθερωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και εδαφική της ακεραιότητα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμβάλλοντας και αυτή στο άνοιγμα του δρόμου  για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, μέσω της Διπλωματίας.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:.

Καλούμε τους Ηγέτες της  Διεθνούς  Κοινότητας να θέσουν τέρμα στις φιλοδοξίες διαχωρισμού της Ανθρωπότητας σε στρατόπεδα επιρροής και ηγεμόνευσης και να εργασθούν για την εδραίωση της ειρήνης, της υγιούς ανάπτυξης και ευημερίας των Λαών σε συνθήκες  ελευθερίας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.  Ενόσω δεν ακολουθείται αυτή η επιλογή  ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ για τα κακά που μαστίζουν την Ανθρωπότητα και κανένας δεν δικαιούται ούτε νομιμοποιείται να δακτυλοδείχνει τον άλλο ως ένοχο.

Καλούμε τους Λαούς της Οικουμένης, μικρούς και μεγάλους,  να  συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση επιμένοντας σε αυτή την ειρηνική πορεία, αναδεικνύοντας ο καθένα στη χώρα του, Κυβέρνηση αυτής της κουλτούρας και όλες οι τέτοιες Κυβερνήσεις, μέσα από τα συλλογικά Διεθνή Σώματα  που ήδη υπάρχουν να προωθήσουν,  μέσω διαλόγου, την πολιτική συνύπαρξης των Κρατών.

Loading