Κλιμακώνεται από παντού η πίεση πάνω στον Κυπριακό Λαό για να συνθηκολογήσει με τα κατοχικά δεδομένα. Εκ των έξω και εκ των έσω. Στέκουμε σήμερα στην πίεση που ασκείται  μέσω του  ΟΗΕ, είτε απευθείας από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα  του, είτε από τους υπόλοιπους «πρόθυμους», ξένους και δικούς, οι οποίοι παραπέμπουν στα  Ψηφίσματα του ΟΗΕ, ως μοχλό πίεσης. Τάχα, δεν μπορούμε να πάμε κόντρα με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ. 

Απορρίπτουμε ασυζητητί αυτήν την κουτοπονηριά και την καταγγέλλουμε στον Κυπριακό Λαό. Την γενική και αόριστη παραπομπή στα Ψηφίσματα του ΟΗΕ την αποκαλούμε κουτοπονηριά και παγίδα, για τούς εξής λόγους:

1ον. Στη Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας οι τότε δικοί μας διαχειριστές του Κυπριακού, είχαν από το 1974 μέχρι το 1990 εξασφαλίσει  για το Κυπριακό, αρκετά δυνατά Ψηφίσματα τα οποία αντιμετωπίζουν το Κυπριακό στη σωστή του βάση, ως Διεθνές Πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ισχύουν μέχρι σήμερα, π.Χ. 3212,365, 367, 541 , 550 και αρκετά άλλα.

2ον Το 1990 οι δικοί μας τότε διαχειριστές του Κυπριακού, με υποκίνηση και διπλωματική παγίδευση από τους ξένους νονούς  της  Τουρκικής εισβολής και κατοχής, Βρετανών και Αμερικανών, αποδέχθηκαν να καταγραφεί στα  νέα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόνοια, η οποία να προσδιορίζει ότι, η λύση του Κυπριακού θα είναι η ΔΔΟ και μάλιστα με πολιτική ισότητα, στην οποία έχει δοθεί και ορισμός , καθόλα παράνομος και σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη  του ΟΗΕ. Τέτοια Ψηφίσματα είναι π.χ. τα Ψηφίσματα 649 και 750 του Συμβουλίου Ασφαλείας,  με τις συναφείς συνοδευτικές εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ οι οποίες είναι άκρως αποκαλυπτικές. 

3ον Σε αυτά τα Ψηφίσματα, 649 και 750,  αναφέρονται οι Διζωνικοί Ηγέτες μας  όταν σήμερα  παραπέμπουν αόριστα σε «ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ». Το κάνουν δε αυτό, διότι οι Διζωνικοί πολιτικοί μας  δεν έχουν επιχειρήματα υπέρ της λύσης ΔΔΟ  και προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να μας γελάσουν.  Όχι μόνο δεν έχουν επιχειρήματα υπέρ της λύσης ΔΔΟ, δεν έχουν ούτε το πολιτικό θάρρος να ομολογήσουν ότι υιοθέτησαν την Τουρκική λύση  της ΔΔΟ και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας την φορτώσουν. Δεν έχουν το πολιτικό θάρρος να ονομάσουν τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ στα οποία αναφέρονται, ούτε  να τα δημοσιοποιήσουν και να παρουσιάσουν στο Λαό όλες  τις  απαράδεκτες, φιλοτουρκικές πρόνοιες τους. Είχαν και έχουν επιλογή να διαμορφώσουν αντικατοχική πολιτική διαχείρισης του Κυπριακού στη βάση των  προ του 1990 Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αρνήθηκαν και αρνούνται να την κάμουν. Επιμένουν στην επιλογή που ικανοποιεί την Τουρκία και  διότι έτσι θέλουν οι Βρετανοί και Αμερικανοί, οι οποίοι για τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα προσπαθούν να εξευμενίσουν την Τουρκία, παραδίδοντας τους την Κύπρο.

4ον. Όχι μόνο μας αποκρύβουν την πραγματικότητα, αλλά δηλώνουν αβέρτα, κάτι που δεν διαλαμβάνεται στα Ψηφίσματα που παραπέμπουν. Λένε ότι με τη ΔΔΟ θα έχουμε ένα κανονικό Ευρωπαϊκό Κράτος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, ενώ η ΔΔΟ θα πρόκειται για απλή, παράνομη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, τα οποία οι Τούρκοι αποκαλούν «σημερινές πραγματικότητες». Λένε επίσης ότι θα μας κατοχυρώσουν τα Ανθρώπινα μας Δικαιώματα. Προσέξετε, λένε ότι θα μας κατοχυρώσουν τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα, ενώ έπρεπε να λένε και να επιδιώκουν όπως,  η λύση να μας τα αποκαθιστά,  αφού οι Τούρκοι μας τα έχουν παραβιάσει. Τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις και δεν θα μας τα κατοχυρώσουν οι….Ηγέτες μας. Οι Ηγέτες μας έχουν υποχρέωση να μας τα προστατεύουν  και όταν παραβιάζονται να μας τα αποκαθιστούν. Ούτε το ένα κατάφεραν να κάνουν το 1974 ούτε το άλλο έχουν πρόθεση να κάμουν με τη λύση που διαπραγματεύονται στο Κυπριακό σήμερα. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο , ανήθικο περιπαίξιμο,  καθαρό ποινικό αδίκημα.  Εν πάση περιπτώσει επαναλαμβάνουμε ότι,  τα Ψηφίσματα στα οποία  μας παραπέμπουν  δεν διαλαμβάνουν τίποτε από όλα όσα υπόσχονται. Τα Ψηφίσματα 649 και 750 με τις σχετικές εκθέσεις τις οποίες επικυρώνουν,  νομιμοποιούν τα κατοχικά δεδομένα, ξεριζώνουν τον  Ελληνισμό από τα κατεχόμενα, νομιμοποιούν τον εποικισμό. Παραδίδουν, ελαφρά τη καρδία, τα κατεχόμενα για Τουρκοποίηση και ισλαμοποίηση, με ότι αυτό θα συνεπάγεται για το μέλλον.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΟ ΛΑΟ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΡΗΣΗ  ΨΗΦΟΥ ΣΤΑ ΔΙΖΩΝΙΚΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ  ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

 832 Views