Επιμένουν οι Νίκος Αναστασιάδης  και οι Ηγέτες του ΔΗΣΥ και ΤΟΥ ΑΚΕΛ, Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού, να θέλουν να σύρουν την Κυπριακή Δημοκρατία, σε «άτυπη Πενταμερή» παγίδα, η οποία εμπερικλείει σοβαρότατους κινδύνους για την Κύπρο και το Λαό της , κάτι το οποίο δεν έχουν Λαϊκή εξουσιοδότηση να πράξουν..

Προειδοποιήσαμε και ξαναπροειδοποιούμε  ότι, τέτοια Διάσκεψη δεν πρέπει να γίνει διότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Πρόκειται για στημένο σενάριο, μέρος  της διαδικασίας διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το εγκληματικό σενάριο που στήνεται καλά καμουφλαρισμένο επικοινωνιακά, είναι:

  • Πρώτα – πρώτα η σύναξη δεν είναι Πενταμερής αλλά Τριμερής.  Διμερείς , Τριμερείς,  Τετραμερείς , Πενταμερείς  ή ακόμη και Πολυμερείς τέτοιες Διεθνείς Διασκέψεις, γίνονται μόνο μεταξύ Κρατών. Οι οποιοιδήποτε άλλοι συμμετέχουν είναι είτε Παρατηρητές, είτε ενδιαφερόμενα μέρη ως εκ του θέματος που θα συζητείται.
  • Στη διαφημιζόμενη Διάσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ συγκαλεί μόνο 3 Κράτη: Την Ελλάδα, την Βρετανία και την Τουρκία. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα προσκληθεί διότι ενίσταται η Τουρκία η οποία θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι είναι εκλιπούσα, δεν υπάρχει. Άρα η Διάσκεψη είναι Τριμερής. Γιατί τότε διαφημίζεται ως Πενταμερής και παραπληροφορείται ο Λαός;
  • Ως εκ τούτου ο Νίκος Αναστασιάδης θα παρευρίσκεται εκεί ως «ενδιαφερόμενο μέρος»  για να πει τις απόψεις του (αν θα έχει να υποβάλει) προτού αποφασίσουν τα Κράτη που συμμετέχουν. Ισότιμο πολιτικά ενδιαφερόμενο μέρος με το Νίκο Αναστασιάδη θα είναι και ο εγκάθετος της Άγκυρας στα κατεχόμενα, Τατάρ.  Ο Τατάρ θα παρευρίσκεται εκεί αναβαθμιζόμενος τόσο ο ίδιος όσο και το παράνομο καθεστώς που υπηρετεί. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα παρευρίσκεται εκεί υποβαθμιζόμενος  τόσο ο ίδιος όσο και το Κράτος που υποτίθεται εκπροσωπεί. Πρόκειται για ξεκάθαρο βήμα διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Παρόν λέγεται θα είναι ως Παρατηρητής και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που οι Διζωνικοί Ηγέτες μας το θεωρούν και μεγάλο κατόρθωμα της Διπλωματικής τους δραστηριότητας, το οποίο αναμένουν ότι θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την Κύπρο. Αντίθετα εμείς πολύ φοβούμαστε ότι, η παρουσία του Ευρωπαίου Εκπροσώπου θα αποτελέσει καταλύτη υπέρ των  Τουρκικών θέσεων σε συνέπεια με την μέχρι τώρα στάση της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας.
  •  Συντονιστής του σεναρίου αναμένεται να είναι ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ο οποίος μέσα από τις Εκθέσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει κατεπανάλειψη ταυτιστεί με τις Τουρκικές θέσεις.  Ενεργεί σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αντί όλες οι ενέργειες του, στα πλαίσια των όρων εντολής που πήρε για να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, να είναι σύμφωνες πάντα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Εξάλλου να μην ξεχνούμε ότι είναι συμφωνημένο και προδιαγεγραμμένο από το 1956 ( Βρετανικά Απόρρητα Έγγραφα)  ότι η κατάληξη της ΤουρκοΒρετανικής συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου θα παρουσιασθεί ως τελική  λύση στον Κυπριακό Λαό , μέσω του ΟΗΕ ώστε  να διευκολυνθεί η παγίδευση του Κυπριακού Λαού να την εγκρίνει.
  • Στόχος της σύναξης θα είναι να υπάρξει προκαταρκτική στρατηγική συμφωνία για τη λύση ΔΔΟ, με πρόσθετες υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη υπέρ μιας πλέον συνομοσπονδιακής  ΔΔΟ, με τις οποίες τάχα θα αποφεύγει τα δύο ξεχωριστά Κράτη. Θα ακολουθήσει νέα «επίσημη» πλέον Πενταμερής για επεξεργασία του «επικηδείου» εγγράφου, ή για να προκύψει εκ νέου αδιέξοδο για το οποίο θα στηθεί στον τοίχο η Κυπριακή Δημοκρατία με όλες τις συνεπακόλουθες συνέπειες.
  • Υλοποιείται δηλαδή, βήμα – βήμα, μέσα από αλυσίδα υποχωρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράλληλα με το χρόνο που περνά, το Τουρκικό σχέδιο επανάκτησης της Κύπρου.

Αν πράγματι, το ατεκμηρίωτο πείσμα των Νίκου Αναστασιάδη , Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού,  να επιμένουν να ενεργούν κατά τρόπο που εξυπηρετούνται τα Τουρκικά και άλλα ξένα συμφέροντα, σύρει την Κύπρο στην σχεδιασμένη παγίδα της «άτυπης Πενταμερούς»,  κόντρα στα ξεκάθαρα δεδομένα τα οποία προεξοφλούν και την κατάληξη, θα είναι  σαν να ρίχνεται μια κότα σε ένα κλουβί, με 5 λυσσασμένες αλεπούδες, με προδιαγεγραμμένη την τύχη της κότας.

Η τύχη της κότας, σε περίπτωση που συγκληθεί η Πενταμερής Διάσκεψη,  είναι ταυτισμένη με την τύχη ενός εκάστου από εμάς, του Λαού και γιαυτό πρέπει, να συμβάλουμε να μην γίνει.

Εν μέσω της πανδημίας και των Διαταγμάτων, αφού δυσκολεύει η κινητοποίηση στο δρόμο,  μπορούμε να κινητοποιηθούμε διαφορετικά. Επιστολές, email, αναρτήσεις διαδικτυακές, μηνύματα προς την Κυβέρνηση, Κόμματα, τη Βουλή, την Εκκλησία, με ζητούμενο να ενεργήσουν όλοι να μην συμμετάσχει η Κύπρος σε τέτοια Πενταμερή.

 907 Views