Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια χαιρετίζει και συγχαίρει την εφημερίδα  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ για την Εθνοπρεπή του πρωτοβουλία στην έκδοσή της 15.12.2020, να καλέσει σε τάξη την πολιτική Ηγεσία του τόπου, με ένα πραγματικά Εθνοπρεπές  μήνυμα ,το οποίο αναδημοσιεύουμε εδώ. Το δκόμας σχόλιο και τοποθέτηση στο τέλος της αναδημοσίευσης.

Το κλαλεσμα του Διλελευθέρου:

«««Η πολιτική ηγεσία δεν είναι δυνατό να μην έχει αντιληφθεί σε ποια απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Ίσως και να μη θέλει να το αντιληφθεί, γιατί αισθάνεται αδύναμη να τη διαχειριστεί. Δεν έχει εξήγηση η συμπεριφορά της. Την ώρα της κοινωνικής απελπισίας, την παρακολουθούμε να αναλώνεται καθημερινά σε ευτελή και ανύπαρκτα ζητήματα, που η ίδια αναδεικνύει, ως να βρίσκεται σε άλλον κόσμο, μακριά από τους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Ένα έχουμε να τους διαμηνύσουμε, και πιστεύουμε ότι εκφράζουμε το σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών: ΦΤΑΝΕΙ. Συνέλθετε. Σοβαρευτείτε. Αλλάξτε προτεραιότητες. Δεν μας αφορούν οι σκόπιμοι και μάταιοι καβγάδες σας. Δεν μας αφορούν τα ποσοστά των κομμάτων και η αλίευση ψήφων, που έχουν αναγάγει σε βασική τους έγνοια. Δεν μας αφορούν οι προσωπικές ή κομματικές ατζέντες τους. Έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που καθημερινά απασχολούν στον υπέρτατο βαθμό τα κόμματα και την Κυβέρνηση, απαντώντας ο ένας στον άλλο, βρίζοντας ο ένας τον άλλο, και ανεβάζοντας τον δείκτη του φανατισμού ως να διάγουμε εποχή με λυμένα όλα μας τα προβλήματα και μένει πια να ασχολούμαστε με το ποιος κομματάρχης λέει την πιο έξυπνη ατάκα σε βάρος του αντιπάλου του.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δίνουν την εντύπωση αυτές τις μέρες ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δεν επικοινωνούν με το περιβάλλον, δεν αντιλαμβάνονται την αγωνία των πολιτών και το βουνό των προβλημάτων που τους ανησυχεί. Βρίσκονται σε πλάνη. Επιτέλους, ας συνέλθουν. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε την ανελέητη επιπολαιότητά τους. Οι πολίτες αισθάνονται τον πιο υψηλό βαθμό ανασφάλειας των τελευταίων ετών και δεν βλέπουν ελπίδα πουθενά. Κι αυτός είναι ο λόγος της οργής και των αντιδράσεών τους. Οι ίδιοι οι ηγέτες τους εκτρέφουν την οργή των πολιτών με τις ανώφελες ενασχολήσεις τους.

Η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση. Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας είναι στην κορύφωσή της. Οι πολίτες ζουν για πρώτη φορά στην ιστορία σε καθεστώς περιορισμών και διαταγμάτων, επί δέκα τώρα μήνες. Η οικονομία κινδυνεύει να καταρρεύσει ξανά, τα περιθώρια όλο και στενεύουν, τα βλέπουμε όλοι. Χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι αδυνατούν να αντέξουν το κόστος των περιορισμών. Η υγειονομική κρίση εισέβαλε σαν λαίλαπα στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα γηροκομεία, στους χώρους εργασίας, ακόμα και στις εκκλησίες μας. Στο εθνικό μας θέμα φθάσαμε ένα βήμα πριν από την οριστική διχοτόμηση, αλλά και την απώλεια της κρατικής κυριαρχίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η διαχείριση τους κατεπείγουσα. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την πατρίδα μας. Κι αυτό είναι πλέον κυριολεκτική έκφραση, δεν είναι σχήμα λόγου. Οι απειλές και τα σχέδια της Τουρκίας είναι σε πλήρη ανάπτυξη και τρομάζουν. Διερωτόμαστε, λοιπόν. Όλα αυτά τρομάζουν μόνο τους πολίτες; Η ηγεσία πού βρίσκεται; Δεν βλέπει τι συμβαίνει; Δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους;

Ακούστε, κύριοι, τη φωνή της λογικής, τη φωνή της αυτοσυντήρησης. Διότι, αυτά που παρακολουθούμε μέχρι τώρα μόνο παρανοϊκά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε. Και μόνο αυτόχειρες δεν το κατανοούν. Χρειαζόμαστε κατεπειγόντως να δούμε τους ηγέτες μας να διαχειριστούν τις εξελίξεις με υπευθυνότητα. Συλλογικά. Να παραμερίσουν ΤΩΡΑ τις όποιες προσωπικές ή κομματικές φιλοδοξίες τους και να συντονιστούν για τη σωτηρία του τόπου. Να συνεννοηθούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Να συνεννοηθούν για να μην οδηγήσουν την κοινωνία σε άλλες περιπέτειες. Αν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας, ένα θα κάνουν: Θα αφήσουν στο περιθώριο τις διαφορές τους, πραγματικές ή ψευδείς, και να κλειστούν για όσο χρειαστεί σε ένα δωμάτιο μέχρι να δώσουν λύσεις και διεξόδους στα προβλήματα των πολιτών. Για την υγεία, την οικονομία, την παιδεία, την κατοχή. Αυτό επιτάσσει η λογική. Οτιδήποτε άλλο και ιδίως η σημερινή συμπεριφορά τους, οι κόντρες, οι προσωπικές επιθέσεις, οι κομματικές ατζέντες, η κομματική κραιπάλη, επιδεινώνουν τα προβλήματα και απομακρύνουν τις λύσεις. Επαναλαμβάνουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε: ΦΤΑΝΕΙ.

Ο Φιλελεύθερος»»»

Το δικό μας σχόλιο και τοποθέτηση:

Στο κάλεσμα του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ προσθέτουμε και τη δική μας δυσφορία για την κατάσταση που επικρατεί και επαναλαμβάνουμε και εμείς τη δική μας έκκληση για ομόνοια και ενιαία γραμμή αντικατοχικής δράσης για πολλοστή φορά. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ όμως Η ΟΠΟΊΑ ΝΑ ΒΑΣΊΖΕΤΑΙ σε βάση στέρεη, η οποία δεν πρέπει να είναι δύσκολο να επιτευχθεί τουλάχιστον στο Κυπριακό, του οποίου η ουσία μια είναι: Η βάναυση παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η στέρεη βάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που επιβάλλεται στο Κυπριακό δεν μπορεί να έχει παραλλαγές. Μια είναι: Η ανάγκη για αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που παραβιάσθηκαν με τη Τουρκική στρατιωτική εισβολή  και κατοχή το 1974. Με αυτή τη βάση ΕΝΟΤΗΤΑΣ, να αναληφθεί αγώνας αντικατοχικός, του οποίου βασικές επιδιώξεις να είναι:

  • Ο τερματισμός της διαδικασίας Δικοινοτικών συνομιλιών για  νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων με λύση ΔΔΟ και,
  • Τελικός στόχος η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών με αποχώρηση χωρίς όρους και περιορισμούς όλων των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων. Ουσιαστικά να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και η άσκηση εξουσίας και κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυβέρνησης της Δημοκρατία σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας. Η απελευθέρωση θα ολοκληρώνεται μόνο μετά και την αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου όπως ήταν πριν το 1974. Δηλαδή η επιστροφή και επανεγκατάσταση όλων των προσφύγων και εκτοπισμένων στα χωριά , τις πόλεις , τα σπίτια και τις περιουσίες μας.

Το πώς θα διεξαχθεί ο αντικατοχικός αυτός αγώνας  είναι θέμα συζήτησης και υιοθέτησης μιας Εθνικής στρατηγικής διεξαγωγής του αντικατοχικού αγώνα σε συνεργασία και με την Ελλάδα, στη βάση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.  ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΛΛΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΔΙΑΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.

Loading