Για άλλη μια χρονιά το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» Παραρτήματα Λευκωσίας, Πάφου και Λεμεσού, έδωκαν  δυναμικά το παρόν τους στις παρελάσεις, για να υπενθυμίζεται σε όλους ότι η Κερύνεια ζει και μας καρτερεί.  Χρέος όλων μας να κρατήσουμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής στη πατρώα γη, μεταλαμπαδεύοντας στις νέες γενιές το ιερό χρέος έναντι της ημικατεχόμενης γης μας.  Γι’ αυτό τα Κερυνειωτόπουλα δεύτερης  και τρίτης γενιάς που συμμετείχαν, με περηφάνεια κρατώντας το λάβαρο του Σωματείου  και το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Έτσι το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια τίμησε και φέτος την επέτειο του Ελληνικού ΟΧΙ στο ιταμό τελεσίγραφο  του Μουσολίνη  συμμάχου  της Χιτλερικής Γερμανίας προς την Ελλάδα, ζητώντας της να παραδοθεί, 28, Οκτωβρίου 1940. .  «Έχουμε πόλεμο» ήταν η απάντηση του Ιωάννη Μεταξά  στον απεσταλμένο, Ιταλό Πρέσβη.

Τιμήσαμε και φέτος την επέτειο, συνεχίζοντας να κρατούμε ψηλά το δικό μας ΟΧΙ στην Τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου, το δικό μας ΟΧΙ στα κατοχικά δεδομένα και την επιδιωκόμενη νομιμοποίησή τους με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Τιμήσαμε την επέτειο προβάλλοντας  το  ΟΧΙ των Κερυνειωτών στην κατοχή και την  πίστη ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ότι, ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ και  ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Loading