Το πιο πάνω είναι το μήνυμα που εκπέμπουν με αγωνία μεν αλλά και με αποφασιστικότητα, οι συναγωνιστές , Ελλαδίτες αδελφοί μας της ΣΕΥΑΕΚ-ΣΑΚ. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες και την αγωνία τους και τους ευχαριστούμε θερμά γιατην προσπάθεια τους να αφυπνίσουν συνειδήσεις και συστήνουμε να διαβαστεί με προσοχή η ανακοίνωσή τους την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, πιό κάτω.

Όπως τα αδέλφια μας στην Ελλάδα αγωνιούμε και ανησυχούμε και εμείς για δύο βασικούς λόγους:

1ον. Διότι οι ξένοι νονοί της Τουρκικής κατοχής και της διχοτόμησης της Κύπρου κλιμακώνουν την πίεση να συνθηκολογήσουμε και να νομιμοποιήσουμε την Τουρκική κατοχή και όλα τα διχοτομικά παράγωγά της με λύση ΔΔΟ, σε πλήρη αντίθεση με τί λένε για το Ουκρανία και,

2ον. Διότι διαπιστώνουμε ότι αντί αντίστασης από τις Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδος, αυτές ηδονίζονται να δηλώνουν πειθαρχημένα” βαποράκια” της ξένης συνωμοσίας, διευκολίνοντας την προώθησή των πιέσεων ανάμεσα στο Λαό μας, προσφέροντας μάλιστα και “μανδύα” ωραιοποίησης της διχοτομικής λύσης της ΔΔΟ, της οποίας επαναλαμβάνουμε στόχος είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς όφελος αποκλειστικά των ξένων στρατηγικών συμφερόντων , εν μέσω μάλιστα των εξελισσόμενων σημερινών Διεθνών αναταράξεων στην περιοχή μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΣΕΥΑΕΚ:

“”””Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο και του Σωματείου Συμπαράσταση Αγώνα Κύπρου (Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ – ΣΑΚ)

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΒΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.- ΣΑΚ μπροστά στην όλο και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και την συνεχή αύξηση της έντασης και της έκτασης των διεκδικήσεών της, όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα την θρασύτατη απαίτηση του εισβολέα να αναγνωρίσουμε, ως κράτος, το κατεχόμενο από τον Αττίλα μέρος της Μεγαλονήσου, καλούν την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στη μόνη σωστή του βάση, ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εποικισμού.

Αυτό που δεν έγινε το 2004, μετά το ηχηρό ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού στο σχέδιο Ανάν, που ομολογουμένως είχε προσφερθεί, από τους λεγομένους συμμάχους μας, ως δώρο στην Τουρκία, επιβάλλεται να γίνει σήμερα.

Να εγκαταλείψουμε κάθε συζήτηση για «λύση» τύπου Δ.Δ.Ο., που ούτως ή άλλως αποτελούσε και αποτελεί τον ατιμωτικό για τον ελληνισμό δρόμο νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής και για την Τουρκία την ασφαλή διαδρομή για την δορυφοροποίηση και γιατί όχι και κατοχή ολόκληρης της νήσου και μάλιστα με την υπογραφή μας!

Η Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.- ΣΑΚ από την ίδρυσή τους αγωνίζονται για Κύπρο ενιαία και δημοκρατική, με την άρση όλων των συνεπειών της εισβολής και κατοχής, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, ξένα στρατεύματα και βάσεις και με κατοχυρωμένα και σεβαστά όλα  τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.””””

 322 Views